ΠΑΡΑΛΙΑ

Η παραλία της εβδομάδας: Λαγονήσι – Heaven

Μία παραλία γεμάτη άμμο που θα ερωτευτείς με την πρώτη ματιά και δεν θα ξεκολλάς με τίποτα αφού είναι σκέτος παράδεισος.

Πώς θα φτάσεις

Αμέσως μετά το Grand Resort Λαγονήσι θα πέσεις πάνω στη μεγάλη παραλία με το beach bar Heaven. Για να φτάσεις εκεί θα χρειαστείς γύρω στα τρία τέταρτα με το αμάξι ενώ φτάνουν και τα μέσα μαζικής μεταφοράς με το 122 να κάνει στάση σχεδόν απ’ έξω. Αν είσαι με το αμάξι και έρχεσαι από τα βόρεια τότε καλή επιλογή είναι να έρθεις από Καλύβια Θορικού αφού υπάρχει δρόμος που σε βγάζει ακριβώς στο ύψος της παραλίας.

Από πού να πάρεις καφέ

Στη διαδρομή θα πετύχεις πολλά καφέ αλλά και πακετάδικα. Εξαρτάται από το αν θες να πάρεις κάποιον στην αρχή της διαδρομής σου ή στο τέλος για να τον έχεις και στην παραλία. Καλό και ποιοτικό καφέ θα βρεις επίσης στο Heaven beach bar.

Τι θα κάνεις εκεί

Στο beach bar θα βρεις ό,τι χρειαστείς κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στην παραλία. Ξαπλώστρες, ομπρέλες, καλό καφέ, cocktails, μπύρες αλλά και snacks αν σε πιάσει λιγούρα. Υπάρχει ειδικός χώρος για να παίξεις ρακέτες και να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου ενώ η τέλεια θάλασσά του θα σε κρατήσει μέσα της πολλή ώρα και θα κολυμπήσεις μέχρι βαθιά. Επίσης αν σε συνεπάρει η θάλασσα και το τοπίο, σου προτείνω να κάτσεις μέχρι να πέσει ο ήλιος, τότε που όλο το σκηνικό ντύνεται στα πορτοκαλί. Μετά μπορείς να πάρεις τον δρόμο της επιστροφής.

Τι να φας μετά

Μίας και είσαι στο Λαγονήσι επιβάλλεται να φας στα Καλάμια που είναι ίσως η ιστορικότερη ταβέρνα της Αττικής αφού μετρά σερβιρίσματα από το 1947. Στον δρόμο της επιστροφής σου πρέπει να κάνεις στάση στον Ζάχο στην Βάρκιζα αλλά και στο Ψαράκια και θαλασσινά. Αν περάσεις από Βουλιαγμένη σίγουρα θα σταματήσεις για παγωτό αφού η περιοχή αποτελεί τη Μέκκα της βάφλας και του παγωτού. Αν όμως διαλέξεις να φύγεις από Καλύβια τότε σταμάτα στον Χριστόφορο για τις μεγαλύτερες μερίδες που έχεις δει στη ζωή σου.