ΠΑΡΑΛΙΑ

Η παραλία της εβδομάδας: Παραλία Κρητικός – Tahiti beach

Δεν είναι καθόλου μακριά και η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή, με άμμο, ιδανική για άραγμα και αθλοπαιδιές στην παραλία.

Πώς θα φτάσεις

Δεν θα πω ψέματα. Δεν ήξερα ότι την παραλία την έλεγαν Κρητικός. Όταν την προσφωνούσα χρησιμοποιούσα τα ονόματα των beach bars που κατα καιρούς στέκονταν εκεί. Επίσης ποτέ δεν έμαθα γιατί την ονόμασαν έτσι. Το σημαντικό είναι ότι για να είμαστε ακριβείς, όπως είσαι στον δρόμο μετά την Αγία Μαρίνα και τον οικισμό της Αλθέας, στρίβεις δεξιά και πέφτεις πάνω σε μερικά υπέροχα δέντρα πάνω στην άμμο. Το δεξί μέρος της παραλίας, ο μικρός κολπίσκος, λέγεται παραλία του Κρητικού, ενώ στο αριστερό μέρος βρίσκεται το Tahiti Beach bar. Δεν είναι καθόλου μακριά και η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή, με άμμο.

Από πού να πάρεις καφέ

Στη διαδρομή θα πετύχεις πολλές καφετέριες αλλά και πακετάδικα τα οποία σου προσφέρουν καλό και ποιοτικό καφέ. Ακριβώς πάνω στον δρόμο, πριν στρίψεις, βρίσκεται το Daily Cafe, ενώ πιο πριν υπάρχει και το cafe 34. Αν πάλι προτιμάς να πίνεις τον καφέ σου στην ξαπλώστρα τότε η επιλογή σου είναι το Tahiti beach bar το οποίο έχει πλούσια ποικιλία όχι μόνο σε καφέ αλλά και σε ό,τι άλλο τραβήξει η όρεξή σου.

Τι θα κάνεις εκεί

Θα κολυμπήσεις, θα αράξεις, θα παίξεις, θα χορέψεις και σίγουρα θα διασκεδάσεις. Τούτη η παραλία μπορεί να τα προσφέρει όλα. Άραγμα στην παραλία με εφόδιο μόνο μία πετσέτα και σκιά από τα αρμυρίκια. Διασκέδαση στο Tahiti με μουσική που θα σε ανεβάζει. Ρακέτες και παιχνίδια στην ιδανική για αθλοπαιδιές παραλία.

Τι να φας μετά

Μιας και είσαι σε αυτή την περιοχή επιβάλλεται να προχωρήσεις λίγο παρακάτω στον δρόμο και να φας στα Καλάμια που είναι μια από τις ιστορικότερες ταβέρνες της περιοχής, αφού μετρά σερβιρίσματα από το 1947. Αν περάσεις από Βουλιαγμένη σίγουρα θα σταματήσεις για γλυκό, αφού η περιοχή αποτελεί τη Μέκκα της βάφλας και του παγωτού. Αν όμως διαλέξεις να φύγεις από Καλύβια, τότε σταμάτα στον Χριστόφορο για τις μεγαλύτερες μερίδες που έχεις δει στη ζωή σου.