ΠΑΡΑΛΙΑ

Η παραλία της εβδομάδας: Παραλία Κρητικός – Tahiti beach

Δεν είναι καθόλου μακριά και η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή, με άμμο, ιδανική για άραγμα και αθλοπαιδιές στην παραλία.

Πως θα φτάσεις

Δεν θα πω ψέματα. Δεν ήξερα ότι την παραλία την έλεγαν Κρητικός. Όταν την προσφωνούσα χρησιμοποιούσα τα ονόματα των beach bars που κατα καιρούς στέκονταν εκεί. Επίσης ποτέ δεν έμαθα γιατί την ονόμασαν έτσι. Το σημαντικό είναι ότι για να είμαστε ακριβείς όπως είσαι στον δρόμο μετά την Αγία Μαρίνα και τον οικισμό της Αλθέας, στρίβεις δεξιά και πέφτεις πάνω σε μερικά υπέροχα δέντρα πάνω στην άμμο. Το δεξί μέρος της παραλίας, ο μικρός κολπίσκος που έχει εκεί λέγεται παραλία του Κρητικού, ενώ στο αριστερά βρίσκεται το Tahiti Beach bar. Δεν είναι καθόλου μακριά και η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή, με άμμο. Ιδανική για άραγμα και αθλοπαιδιές στην παραλία.

Από που να πάρεις καφέ

Στην διαδρομή θα πετύχεις πολλά καφέ αλλά και πακετάδικα τα οποία σου προσφέρουν καλό και ποιοτικό καφέ. Ακριβώς πάνω στον δρόμο, πριν στρίψεις βρίσκεται το Daily Cafe, ενώ πιο πριν υπάρχει και το cafe 34. Αν πάλι προτιμάς να πίνεις τον καφέ σου στην ξαπλώστρα τότε η επιλογή σου είναι το Tahiti beach bar το οποίο έχει πλούσια ποικιλία όχι μόνο σε καφέ αλλά και σε ότι άλλο τραβήξει η όρεξή σου.

Τι θα κάνεις εκεί

΄Θα κολυμπήσεις, θα αράξεις, θα παίξεις, θα χορέψεις και σίγουρα θα διασκεδάσεις. Τούτη η παραλία μπορεί να τα προσφέρει όλα. Άραγμα στην παραλία με εφόδιο μόνο μία πετσέτα και σκιά από τα αρμυρίκια. Διασκέδαση στο Tahiti με πάρτυ που θα σε κάνουν να χορευεις. Ρακέτες και παιχνίδια στην ιδανική για αθλοπαιδιές παραλία. Όλα μπορείς να τα κάνεις σε αυτή την παραλία.

Τι να φας μετά

Μιας και είσαι σε αυτή την περιοχή επιβάλλεται να προχωρήσεις λίγο παρακάτω στον δρόμο και να φας στα Καλάμια που είναι μια από τις ιστορικότερες ταβέρνες της περιοχής αφού μετρά σερβιρίσματα από το 1947. Στον δρόμο της επιστροφής σου πρέπει να κάνεις στάση στον Ζάχο στην Βάρκιζα αλλά και στο Ψαράκια και θαλασσινά. Αν περάσεις από Βουλιαγμένη σίγουρα θα σταματήσεις για παγωτό αφού η περιοχή αποτελεί την Μέκκα της βάφλας και του παγωτού. Αν όμως διαλέξεις να φύγεις από Καλύβια τότε σταμάτα στον Χριστόφορο για τις μεγαλύτερες μερίδες που έχεις δει στην ζωή σου. Εσύ επιλέγεις, εμείς σου δίνουμε τις επιλογές.