ΠΑΡΑΛΙΑ

Η παραλία της εβδομάδας: Παραλία Τσίου

Στα σύνορα όπου τελειώνει το Σούνιο και αρχίζει το Λαύριο, μια παραλία με περίεργο όνομα και τέλεια μπλε νερά. Η παραλία Τσίου.

Πως θα φτάσεις

Περίεργο όνομα. Δύο ντόπιους που ρώτησα δεν ήξεραν γιατί λέγεται έτσι. Βασικά ο ένας δεν ήξερε καν πού βρίσκεται. Λογικό αν αναλογιστείς ότι είναι καλά κρυμμένη στο τέλος της χερσονήσου της Ποσειδωνίας. Στα σύνορα όπου τελειώνει το Σούνιο και αρχίζει το Λαύριο υπάρχει μία ταμπέλα που λέει Ακρωτήρι. Αν την ακολουθήσεις θα φτάσεις σε ένα αδιέξοδο το οποίο δεξιά έχει σπίτια και αριστερά θάμνους. Στην ευθεία μόνο μπλε. Μπορεί να μην σου γεμίζει το μάτι αλλά έφτασες. Πάρκαρε εκεί και ακολούθα τα αυτοσχέδια μονοπατάκια ανάμεσα στους θάμνους. Όλα οδηγούν στην παραλία Τσίου.

Από πού να πάρεις καφέ

Έχεις φτάσει πολύ μακριά και μπράβο σου. Όμως δεν νομίζω ότι η διαδρομή θα βγει χωρίς ένα καφεδάκι. Αν τώρα θες έναν δροσιστικό freddo μπορείς να πάρεις από τα πακετάδικα που θα βρεις στο δρόμο όπως το Απολλώνιο, Daily Cafe και το cafe34. Τώρα πριν την παραλία ακριβώς υπάρχει ο φούρνος Βαμβακούση που μπορείς να προμηθευτείς καφέ για την παραλία και ό,τι άλλο εφόδιο επιθυμείς.

Τι θα κάνεις εκεί

Δεν ξέρω αν έχει πάρει το όνομά της από την ομώνυμη ταινία αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι εκεί επιβάλλεται να πας αν έχεις ξεμείνει στην Αθήνα τον Δεκαπεντάυγουστο. Είναι ένας μικρός παράδεισος, με τον βράχο να δημιουργεί φυσική σκιά και τα νερά να είναι κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα. Θα κολυμπήσεις, θα αράξεις και νιώσεις σα ναυαγός αλλά θα είσαι στην ίδια σου την πόλη.

Τι να φας μετά

Έφτασες μακριά και πρέπει να ανταμειφθείς γι’ αυτό. Οι ταβέρνες γύρω από το Σούνιο είναι ιστορικές αλλά και τρομερά ποιοτικές. Εγγυημένη επιλογή είναι η Μαρίδα και ο Σταμάτης που βρίσκονται προς τα Λεγρενά. Αν θες κάτι πιο κοντινό τότε το εστιατόριο Άρτεμις είναι πράγματι πολύ κοντά στην παραλία, ενώ το ιστορικό Ακρογιάλι κάτω από τον Ναό θα σε ταξιδέψει, αφού βρίσκεται πάνω στην παραλία. Αν πάλι διαλέξεις να φύγεις από Λαύριο, κι εκεί θα βρεις αρκετές ταβέρνες.