ΠΑΡΑΛΙΑ

Η παραλία της εβδομάδας: Σκαλάκια Αναβύσσου

Μια υπέροχη παραλία, ιδανική για όλα τα γούστα.

Πώς θα φτάσεις

Αμέσως μετά το ανανεωμένο Eden Beach και το Alexander beach bar θα στρίψεις αριστερά και θα πέσεις πάνω σε μια ταμπέλα η οποία λέει Κτήμα 48. Είναι το μοναδικό σημάδι που μπορώ να σου δώσω γιατί εκεί ακριβώς πρέπει να στρίψεις μέσα και παρκάρεις. Θα κατέβεις τα σκαλάκια και μπροστά σου θα απλωθεί μια υπέροχη παραλία, με τους βράχους να την κρύβουν από τον δρόμο και κάπως έτσι να προσφέρει μια υπέροχη ιδιωτικότητα. Όλα αυτά σε μια υπέροχη γωνία της Αναβύσσου.

Από που να πάρεις καφέ

Στην διαδρομή θα πετύχεις πολλά καφέ αλλά και πακετάδικα τα οποία σου προσφέρουν καλό και ποιοτικό καφέ. Εξαρτάται από το αν θες να πάρεις κάποιον στην αρχή της διαδρομής σου ή στο τέλος για να τον έχεις και στην παραλία. Το σίγουρο είναι ότι καλό και ποιοτικό καφέ θα βρεις στο Νήσος beach bar το οποίο μοιάζει να είναι χτισμένο πάνω στα βράχια και διαθέτει μερικά spot μοναδικά.

Τι θα κάνεις εκεί

Θα κολυμπήσεις, θα αράξεις, θα παίξεις, θα χορέψεις και σίγουρα θα διασκεδάσεις. Για όλα αυτά έχει φροντίσει το Νήσος beach bar το οποίο εκτός από τα απαραίτητα αναψυκτικά, ποτά και cocktails, προσφέρει αρκετά συχνά και live ή dj sets που θα σε κάνουν να χορεύεις με το μαγιό σου. Όμως αν πας μια μέρα ήσυχη τότε μπορείς να αράξεις στον ειδικό χώρο με τους αυτοσχέδιους καναπέδες και να διαβάσεις το βιβλίο σου ενώ οι αχτίδες του ήλιου σε λούζουν απλόχερα.

Πού θα φας μετά

Μίας και είσαι στην Ανάβυσσο επιβάλλεται να φας στα Καλάμια που είναι ίσως η ιστορικότερη ταβέρνα της Αττικής αφού μετρά σερβιρίσματα από το 1947. Στον δρόμο της επιστροφής σου πρέπει να κάνεις στάση στον Ζάχο στην Βάρκιζα αλλά και στο Ψαράκια και θαλασσινά. Αν περάσεις από Βουλιαγμένη σίγουρα θα σταματήσεις για παγωτό αφού η περιοχή αποτελεί την Μέκκα της βάφλας και του παγωτού. Αν όμως διαλέξεις να φύγεις από Καλύβια τότε σταμάτα στον Χριστόφορο για τις μεγαλύτερες μερίδες που έχεις δει στην ζωή σου.