ΠΑΡΑΛΙΑ

Οι κρυφές παραλίες του νότου που θα νιώσεις μόνος στη Γη

Οι παραλίες του νότου είναι πολλές και ακόμα περισσότερες εκείνες στις οποίες θα νιώσεις ότι είσαι σε νησί των Κυκλάδων. Εμείς κάναμε την αρχή και βρήκαμε τις πρώτες τέσσερις κρυμμένες παραλίες μακρία από την πολυκοσμία.

Θυμάμαι πριν χρόνια ένας φίλος μου είχε μιλήσει για το ΚΑΠΕ, στα Λεγραινά. Είχα πάει και είχα εκστασιαστεί. Εκπληκτικό τοπίο που το βλέπεις από ψηλά και θες να το βγάλεις φωτογραφία, υπέροχα νερά και ένα ψιλό βότσαλο που σου κάνει την ζωή εύκολη.

Σήμερα το ΚΑΠΕ το ξέρουν όλοι, αλλά μην φοβάσαι υπάρχουν μερικές ανεξερεύνητες παραλίες ακόμα που μπορείς να ανακαλύψεις. Και δεν είναι μακριά. Βρέχονται από τον Αργοσαρωνικό και βρίσκονται από την Ανάβυσσο μέχρι το Σούνιο. Είσαι έτοιμος;

Ξεκίνα πρόωρα με τις κρυφές παραλίες της Βουλιαγμένης και συνεχίζουμε από εκεί και κάτω. 

Άναβυσσος

Εκεί στον Άγιο Νικόλαο σου έχουμε μιλήσει για την υπέροχη και μεγάλη παραλία που δεσπόζει. Αν είσαι του οργανωμένου εκεί να πας. Αν πάλι είσαι της περιπέτειας άκου τις οδηγίες προσεκτικά. Σε αυτό το περίεργο σύμπλεγμα κόλπων θα βρεις τρεις υπέροχες ‘κρυφές’ παραλίες.

Παραλία 1η

Μετά το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου θα ακολουθήσεις το μονοπάτι που ξεχωρίζει. Αυτό θα σε οδηγήσει σε ένα σημείο που είτε πρέπει να πας δεξιά είτε αριστερά. Αν πας δεξιά θα δεις να ξεπροβάλει μπροστά σου μια παραλία διαμάντι. Πρέπει να προσέξεις λίγο πως θα κατέβεις αλλά αυτή η προσπάθεια που θα δώσεις παραπάνω θα αποζημειωθεί. Εκπληκτικά νερά που θυμίζουν Αμοργό, μερικά βράχια για να κάνεις βουτιές και μια τρομερή φυσική σκιά που προσφέρει ο βράχος. Πήγαινε νωρίς και για να πιάσεις την θέση σου στα λίγα τετραγωνικά αλλά και για να ευχαριστηθείς ήλιο αφού μετά το μεσημέρι αρχίζει να κρύβεται σιγά σιγά.

Παραλία 2η

Αν πάρεις το δρομάκι που είπαμε πριν αλλά πηγαίνοντας αριστερά τότε θα αρχίσεις να κατεβαίνεις τον βράχο μέχρι που θα φτάσεις σε έναν πιο εύκολα προσβάσιμο κόλπο. Παρ’ όλα αυτά οι περισσότερες πιθανότητες λένε ότι θα τον βρεις άδειο, οπότε είναι ένα ιδανικό σημείο για να τοποθετήσεις την σημαία σου και να τον καταλάβεις μαζί με όλη την παρέα. Έτσι θα έχετε έναν κολπίσκο, όλο δικό σας. Για να μην στα λέω όλα τέλεια, να σε ειδοποιήσω ότι η είσοδος στην θάλασσα έχει μερικές δυσκολίες γιατί υπάρχουν μερικά βράχια. Αλλά ποιος ενδιαφέρεται, εδώ έχουμε ολόκληρο κόλπο δικό μας.

Παραλία 3η

Όπως κάθεσαι στο μικρό λόφο πίσω από την εκκλησία θα δεις στα αριστερά σου πολλά καίκια, μικρά ιστιοπλοικά και βάρκες. Θα χαζεψεις, θα βγάλεις φώτο αλλά η ουσία είναι ότι στο βάθος υπάρχει μια μικρή ακτογραμμή που πρέπει να ανακαλύψεις. Για να φτάσεις είναι απλό. Θα ακολουθήσεις τον χωματόδρομο που θα σε οδηγήσει αρχικά σε μια καντίνα -να κάτσεις να τσιμπίσεις κάτι, είναι όλα τους αγνά- και μετά σε ένα άνοιγμα που από τα αμάξια θα καταλάβεις ότι είναι το πάρκινγκ της παραλίας. Κατέβα τα σκαλάκια και βούτα σε όποιο σημείο μιλήσει η ψυχούλα σου.

Σούνιο
 

 

Παραλία 4η

Το ξέρω σε πάω μακριά, αλλά έτσι είναι οι ανακαλύψεις. Αφού περάσεις το Cape Sounio και δεις το μνημείο στο δεξί σου χέρι, θα εμφανιστεί μπροστά σου ένας πολύ μικρός οικισμός. Προς το τέλος του οικισμού θα δεις μια ταμπέλα “Άγιος Πέτρος”. Στρίψε μέσα και ο χωματόδρομος θα σε βγάλει σε ένα ντουβάρι. Στο τέλος του έχει κάποια σκαλιά, πολύ λίγα. Τα κατεβαίνεις και είσαι σε μια υπερκαθαρή παραλία, άνετη, με θέα το Σούνιο και ιδανική για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα. Έχει άμμο με μερικές πετρούλες, ενώ μην γελαστείς και δεν προμηθευτείς τα απαραίτητα από πριν, ο οικισμός δεν έχει σχεδόν τίποτα.
 

Έχεις ανακαλύψει εσύ άλλες παραλίες για να μας τις εκμυστηρευτείς. Γράψε στα σχόλια για να βουτήξουμε.