ΠΑΡΑΛΙΑ

Βραχώδη spot στη Βουλιαγμένη για ήσυχες βουτιές

Το ζητούμενο πολλές φορές στα καλοκαιρινά σου μπάνια είναι να μην σε ενοχλεί κανένας.

Και γι’ αυτό το λόγο ακόμα και οι Νότιοι ζητούν να βρουν εκείνες τις παραλίες ή εκείνα τα βράχια που τους επιτρέπουν να απομονώνονται από την πολυκοσμία και να βρίσκουν ηρεμία δίπλα στη θάλασσα.

Οι περισσότεροι, όταν ακούν Βουλιαγμένη, σκέφτονται κατευθείαν την πλαζ, τον Αστέρα, την ελεύθερη παραλία πριν τον Όμιλο, άντε και την Ακτή ή την παραλία κάτω από το Αγνάντι.

Για μερικούς όμως η Βουλιαγμένη κρύβει μερικά spot ήρεμα από κόσμο, άγρια από ομορφιά και ιδανικά για μερικές βουτιές σε ωραία νερά. Ποιος είπε ότι η Βουλιαγμένη δεν έχει ωραία νερά;

Spot νούμερο 1

Μετά την πυροσβεστική. Παρακάρεις κοντά στο ξενοδοχείο Margi και ανεβαίνεις στο στενό που είναι παράπλευρα σε αυτό. Υπάρχει μία μπάρα που δεν επιτρέπει στα οχήματα να πηγαίνουν παραπέρα. Περπατάς το λοφάκι ανάμεσα στα εγκαταλελειμμένα σπίτια, περνάς το κτίσμα της Πυροσβεστικής και κατεβαίνεις το μονοπάτι προς την παραλία. Αν στη διχάλα πας δεξιά θα βγεις σε μία μικρή παραλία που έχει συνήθως κόσμο. Αν πας ευθεία θα φτάσεις στα βράχια του χάρτη. Ιδανικά για να απλώσεις την πετσέτα σου και να βουτήξεις.

Spot νούμερο 2

Ένα καλά κρυμμένο spot για το οποίο θα πρέπει να κοπιάσεις λίγο. Εκεί που η οδός Ακτής φτάνει στην κυκλική πλατεία, θα συνεχίσεις λίγο ευθεία και δεξιά στην οδό Ανέμων και θα αφήσεις το αυτοκίνητό σου στο τέλος της. Θα βγεις σε ένα μεγάλο άνοιγμα με μία μάντρα σπιτιού στα δεξιά σου και αριστερά τον δρόμο για μια παραλία. Θα πας δεξιά στο μονοπάτι που πηγαίνει παράπλευρα με την μάντρα του σπιτιού. Όταν τελειώσει η μάντρα θα κατέβεις λίγο τα βράχια και θα συνεχίσεις να περπατάς με τη θάλασσα στο αριστερό σου χέρι μέχρι να βρεις ένα ασφαλές μέρος να κατέβεις κοντά στη θάλασσα και να βουτήξεις. Αρκετά ζευγάρια επιλέγουν το συγκεκριμένο μέρος για να απομονωθούν.

Spot νούμερο 3

Δίπλα στον μώλο της οδού Ακτής. Αρκετά κοντά στο προηγούμενο spot αλλά με πολύ πιο εύκολη πρόσβαση. Όπως προχωράς με το αυτοκίνητο στην οδό Ακτής, θα συναντήσεις στο δεξί σου χέρι δύο μονοπάτια για να κατέβεις προς τη θάλασσα. Στο τέλος και των δύο μονοπατιών είναι ένας μικρός μώλος και μία παραλία που έχουν συνήθως λίγο κόσμο. Με λίγο περπάτημα προς τα αριστερά και βουτώντας τα πόδια σου στη θάλασσα μπορείς να φτάσεις σε ωραία και σχετικά ήσυχα βράχια.

Spot νούμερο 4

Τα βράχια στην εσωτερική μεριά του Λαιμού. Υπάρχει και παραλία με βότσαλο εκεί δίπλα αλλά μην την προτιμήσεις. Υπάρχουν ωραία βράχια να βάλεις τα πράγματά σου και να βουτήξεις στη θάλασσα. Ακολουθείς το δρόμο προς το τέλος του Λαιμού και κάνεις αριστερά στον πρώτο δρόμο που πηγαίνει αριστερά μετά το δρόμο για τη Μαρίνα της Βουλιαγμένης. Παρκάρεις στο τέλος του δρόμου και παίρνεις το μονοπάτι προς ένα εκκλησάκι που υπάρχει εκεί. Πας ακόμα πιο κάτω, διαλέγεις τον βράχο σου και βουτάς.