LIFE

Το πιο φιλόξενο pet shop της Άνω Γλυφάδας

Οι παλιότεροι το θυμούνται, ήδη από τα 90s, ως το πορτοκαλί pet shop με σήμα τον Pluto. Οι νεότεροι το προτιμούν για την μεγάλη γκάμα του και την φιλόξενη ιδιοκτήτριά του με τα υπέροχα γαλάζια μάτια. Όπως και να το δεις, το Pets Stop στη Γούναρη είναι κάτι σαν θεσμός.

Όλοι όσοι μένουν από παλιά στην Άνω Γλυφάδα και είχαν την τύχη ως μικρά παιδιά να μεγαλώνουν παρέα με ένα κατοικίδιο, γνωρίζουν πολύ καλά το όμορφο pet shop της οικογένειας Σκορδαρά. Μέσα σε πάνω από 20 χρόνια- από το 1992 όταν πρωτοάνοιξε- μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει «μεγαλώσει» γενιές σκυλιών, γατιών και άλλων μικρών ζώων.

Τότε, τη δεκαετία του grudge και της βιντεοκασέτας, στη Γούναρη υπήρχαν μόνο δύο μαγαζιά που απευθύνονταν σε κατοικίδια ζώα, και η σημερινή ιδιοκτήτρια του «Super pet shop»,- όπως ονομαζόταν μέχρι πριν μερικά χρόνια- ήταν κι εκείνη μικρό παιδί.

«Όλοι αναγνώριζαν το μαγαζί του πατέρα μου ως το πορτοκαλί pet shop με σήμα τον Pluto», θυμάται η Έλλη Σκορδαρά, η οποία αποφάσισε να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση το 2008, τελειώνοντας τις σπουδές της στην Αγγλία. Και αν θυμάσαι το Pets Stop από εκείνα τα χρόνια, αναγνωρίζεις με την πρώτη ματιά την αγάπη και την αφοσίωση που του έχει δείξει η Έλλη από την πρώτη στιγμή που το ανέλαβε.

«Τα πρώτα χρόνια που ήρθα στη δουλειά, το μαγαζί ήταν εντελώς διαφορετικό», εξηγεί η Έλλη. «Πολλά από τα προιόντα που διατίθενται σήμερα δεν υπήρχαν, σε άλλα δεν είχαμε αρκετή ποκιλία, ενώ ο χώρος ήταν πολύ πιο μικρός». Τώρα, σίγουρα δεν μπορείς να πεις ότι αν ψάχνεις κάτι δεν θα το βρεις. Τα ράφια του είναι γεμάτα με πολλές δεκάδες διαφορετικές ξηρές τροφές ειδικές για κάθε τύπο διατροφής, τα σπιτάκια και τα παιχνιδάκια είναι τόσα πολλά και ωραία ώστε δεν ξέρεις ποιο να πρωτοδιαλέξεις, ενώ αν ψάχνεις για λουράκι για το σκυλάκι σου, θα φας αρκετή ώρα ώστε να καταλήξεις.

Αυτό ήταν ένα προσωπικό στοίχημα που κέρδισε η ιδιοκτήτρια : ήθελε να μην λείπει τίποτα από το μαγαζί της. «Παλιότερα, στεναχωριόμουν πολύ αν δεν μπορούσα να εξυπηρετήσω κάποιον πελάτη επειδή δεν είχα αυτό που ζητούσε. Ευτυχώς, πλέον μπορώ να πω ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει συχνά!».

Μέσα σε πολύ λίγη ώρα καταλαβαίνεις ότι η θέληση να ικανοποιήσει κάθε πελάτη που μπαίνει στο pet shop είναι η κινητήριος δύναμή της και ένα από τα δυνατά χαρτιά του καταστήματος. «Τα πάντα αντιμετωπίζονται με χαμόγελο και κατανόηση. Η σχέση που έχουμε με την πελατεία μας είναι αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία για μένα, αλλά και το προσωπικό μας». Η ευγένεια όλων φαίνεται από την πρώτη στιγμή, η διάθεση να σε εξυπηρετήσουν σε οτιδήποτε σου έρθει στο μυαλό είναι κάτι δεδομένο για τους υπαλλήλους του Pets Stop. Παράλληλα, το αποτέλεσμα έρχεται μέσα από την ομαδική δουλειά. Εδώ όλα είναι ομαδική υπόθεση. Ο Αλέκος (που δουλεύει στο μαγαζί από το 1994) και ο Λουκάς είναι οι άνθρωποι που καθημερινά κάνουν πραγματικότητα το όνειρο της Έλλης: Όλοι οι πελάτες να φεύγουν από το Pes Stop χαμογελαστοί.

«Θέλουμε όσοι μπαίνουν μέσα, να βγαίνουν με χαμόγελο! Αν στο τέλος της ημέρας, έχουμε κάνει χαρούμενους όσους ήρθαν σε εμάς, τότε έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας» λέει με ειλικρίνεια η Έλλη. Και το ωραίο στην υπόθεση είναι ότι δεν προσποιείται. Εκεί που σε άλλα καταστήματα καταλαβαίνεις από μίλια μακριά ότι το χαμόγελο είναι ψεύτικο, σου έρχεται στο μυαλό η συμπεριφορά της Έλλης και των υπολοίπων και ξέρεις. Ξέρεις ότι το ενδιαφέρον τους είναι αληθινό.

Ειδικά τώρα την περίοδο των γιορτών, μπορείς να βρεις χριστουγεννιάτικα δωράκια για το κατοικίδιο σου! Ποιος είπε ότι τα δώρα είναι μόνο για εμάς; Στο  Pets Stop θα βρεις μίνι λούτρινους τάρανδους, σκουφάκια και αξεσουάρ με άρωμα γιορτινό, ακόμα και μικρές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές ειδικά για το σκύλο ή τη γάτα σου.

Αυτή η όρεξη να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών τους είναι ο λόγος που το Pets Stop – εκτός από δωρεάν delivery- είναι ανοιχτό και τις Κυριακές, από τις 10.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι. Και παρόλο που πλέον δεν υπάρχουν μόνο δύο καταστήματα για μικρά ζώα στην Άνω Γλυφάδα, είναι το μοναδικό που ανοίγει και την Κυριακή.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που ξεχωρίζει το Pets Stop: Εδώ ποτέ δεν υπήρχαν σκυλάκια ή γατάκια σε κλουβάκια να σε κοιτάνε με βλέμμα παραπονεμένο. Αυτό σίγουρα ικανοποιεί τον φιλόζωο μέσα σου και ταιριάζει με την φιλοσοφία της Έλλης. «Δεν μου άρεσε ποτέ η “επίδειξη” ζώων μέσα σε κλουβιά. Είναι σαν να είναι σε φυλακή». Τα μόνα ζωάκια που θα δεις στο Pets Stop είναι μικρά πουλιά, ψαράκια, χαμστεράκια και κουνελάκια, ενώ αν θέλεις οπωσδήποτε ένα σκυλάκι, μπορούν να σε βοηθήσουν να υιοθετήσεις ένα.

Με όπλο της πάντα το χαμόγελο και την αγάπη της για τα ζώα και τη δουλειά της, η Έλλη Σκορδαρά δεν σταματάει να αναζητάει νέα πράγματα να φέρει στις βιτρίνες της και άλλους τρόπους να βελτιώσει την επιχείρησή της. Όταν το μεράκι συνδυάζεται με ένα τόσο ευχάριστο αντικείμενο όσο τα μικρά ζώα, πως γίνεται να μην είσαι χαμογελαστός;