LIFE

Ποια τροφή να διαλέξεις για το κατοικίδιό σου

Δες με ποια κριτήρια πρέπει να επιλέγεις την κατάλληλη τροφή για το ζωάκι σου.

Όλοι όσοι έχουμε ένα παιχνιδιάρη σκύλο η μία ναζιάρα γάτα σπίτι μας ξέρουμε πως αποτελεί ισάξιο μέλος της οικογένειάς μας. Γι’ αυτό και η τροφή τους πρέπει να αποτελεί βασικό παράγοντα για την μακροζωία και την καλή υγεία τους.

Τι τροφή πρέπει λοιπόν να διαλέξω για το αγαπημένο μου τετράποδο; Ποια είναι τα σωστά κριτήρια;

Τα κριτήρια της σωστής επιλογής τροφής πρέπει σίγουρα να συμπεριλαμβάνουν την ηλικία του, την δραστηριότητα του καθώς και την κατάσταση του (στειρωμένο η αλλεργικό ). Εμείς ξεχωρίσαμε τις πιο κατάλληλες τροφές με βάση αυτά τα κριτήρια και σου προτείνουμε:

Κουτάβι/Γατάκι

Για τον νεαρό μας σκύλο που λατρεύει την περιπέτεια.  Από θρεπτικό κρέας πουλερικών, χωρίς σιτηρά (grain free) ώστε να είναι ιδιαίτερα εύπεπτη. Παρέχει σωστή αναλογία φωσφόρου και ασβεστίου για την σωστή ανάπτυξη του σκελετού. Μια πλήρης τροφή για την σωστή ανάπτυξη του εφήβου σκύλου σας.

Για όσους θέλουν ένα γατάκι πραγματικό  λιοντάρι. Με υψηλά επίπεδα ενέργειας και πρωτεΐνη καθώς και πολύτιμο λάδι σολομού για τις αυξημένες ανάγκες του οργανισμού στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης. Περιέχει φυτικές ίνες για την πρόληψη σχηματισμού τριχόμπαλων και είναι ιδιαίτερα εύπεπτη.

 

Για ενήλικο σκύλο / γάτα

Τραγανή κροκέτα, gluten free σε αφθονία πουλερικών. Με πολύτιμα οξέα για υγιές δέρμα και λαμπερό τρίχωμα. Μια τροφή που χρειάζονται κανονικής δραστηριότητας εξερευνητές  μέρα με τη μέρα.

Καθημερινή διατροφή για την ενήλικη γάτα μας που είναι ευαίσθητη στα δημητριακά (grain free) και προτιμάει νόστιμα πουλερικά στο μενού της. Λιπαρά οξέα από σολομό και επιλεγμένα βότανα και φρούτα είναι η τελευταία πινελιά σε αυτή τη συνταγή.

Για τον στειρωμένο ηλικιωμένο φίλο σας

Για τους ηλικιωμένους σκυλάκους μας με μειωμένη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και λίπος για την αποφυγή καταπόνησης του μεταβολισμού και την παχυσαρκία. Τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά και η L-καρνιτίνη βοηθούν στην αντιγήρανση των κυττάρων και την καλή καρδιακή λειτουργία.

Κατάλληλη για ηλικιωμένες στειρωμένες γάτες που δεν προτιμούν τα δημητριακά (grain free). Μια νόστιμη πρόταση από φακή και πέστροφα. Με μέτρια περιεκτικότητα σε λιπαρά και διατήρηση των τιμών του ph για την αποφυγή σχηματισμού πέτρας.

Για τον αλλεργικό σκύλο

‘Οταν ο καλύτερος μας φίλος υποφέρει από αλλεργία στην ζωική πρωτεΐνη, η Veggie dog είναι η τέλεια επιλογή. 100% χορτοφαγική, gluten free με ταυρίνη και L-καρνιτίνη. Μια πλήρης θρεπτική τροφή με πρωτεΐνη από κόκκινη φακή που του προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεται χωρίς να έχει τίποτα να ζηλέψει από τις ζωικές πρωτεϊνικές τροφές.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να σκεφτόμαστε πάντα :

Μέσω της σωστής επιλογής τροφής μπορούμε να προσφέρουμε στο κατοικίδιό μας τα σωστά θρεπτικά συστατικά για μια καλή και γιατί όχι μακροβιότερη ζωή.

H Josera διαθέτει 78 χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή εξελιγμένων ζωοτροφών. Βασικός της κανόνας η αποφυγή πειραμάτων στα ζώα και η κορυφαία ποιότητα (grain free, gluten free, GMO free) που της εξασφαλίζει τις καλύτερες βαθμολογίες (EMAS,PSC). Η Josera έχει έντονα την επίγνωση της ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον.

Ώστε να προσφέρουμε πάντα το καλύτερο για τους αξιαγάπητους τετράποδους φίλους μας!

Δες περισσότερα στο  www.adpet.gr