POP CULTURE

10 θεατρικές παραστάσεις που αξίζει φέτος να δεις

Το Nou-Pou.gr πήγε θέατρο και σου παρουσιάζεις τις δέκα καλύτερες παραστάσεις που παίζονται ακόμα και αξίζει να τους αφιερώσεις ένα βράδυ σου.

Άλλες λόγω σεναρίου, άλλες λόγω υπέροχων ερμηνειών, άλλες λόγω σκηνογραφίας, αυτές είναι οι δέκα παραστάσεις που σας προτείνουμε να δείτε ανεπιφύλακτα…

Αλεπούδες

Γιατί να το δεις: Γιατί μέσα από την αλληγορία με τις αλεπούδες οι οποίες θεωρούνται θανάσιμη απειλή για την κοινωνία, οι συντελεστές καταφέρνουν να βγάλουν άριστα τον παραλογισμό της αποξένωσης διαφόρων κοινωνικών ομάδων.

Παίζουν: Δ. Λάλος, Ιωάν. Παππά, Χ. Χιώτης, Ιωάν. Κολλιοπούλου.

Πού: Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός

Εισιτήρια για την συγκεκριμένη παράσταση μπορείς να κερδίσεις και μέσα από την κλήρωση του Nou-Pou.gr

Μόνος με τον Άμλετ

Γιατί να το δεις: Για τον Αιμίλιο Χειλάκη και την μοναδική ικανότητά του να ερμηνεύει τόσους διαφορετικούς ρόλους, χωρίς να κουράζει ούτε λεπτό. Το αιώνιο υπαρξιακό ερώτημα του Σαίξπηρ σε μία παράσταση που θα μετανιώσεις αν χάσεις.

Παίζει: Αιμ. Χειλάκης.

Πού: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου, Πειραιάς

Η Σύλβα και ο Δράκος

Γιατί να το δεις: Για την Νένα Μεντή η οποία σε καθηλώνει με τη φωνή και τον τρόπο που μπαίνει στην ψυχή της τραγουδίστριας “Σύλβας”, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα μεταφορά του μυθιστορήματος του Θωμά Κοροβίνη “Ο γύρος του θανάτου”.

Παίζει: Νένα Μεντή

Πού: Μουσική σκηνή Χαμάμ, Δημοφώντος 97, Άνω Πετράλωνα

Το αμάρτημα της μητρός μου

Γιατί να το δεις: Όσο κλασικό κι αν είναι ένα έργο, όπως αυτό του Γεωργίου Βιζυηνού, κάθε σκηνοθέτης καταφέρνει να το αποδώσει με τη δική του ξεχωριστή ματιά. Το ίδιο και ο Αβδελιώδης σε αυτή την περίπτωση που δημιούργησε μία εξαιρετική παράσταση.

Παίζουν: Κ. Γιαννακόπουλος, Ρ. Κυπριώτη.

Πού: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Η γραμμή

Γιατί να το δεις: Είναι μία παράσταση που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα και σε βρίσκει μετά το πέρας της να αναρωτιέσαι για τις δικές σου προσδοκίες, για τις δικές σου ανησυχίες. Ποιες είναι οι προτεραιότητες του ανθρώπου; Γιατί περιμένει μονίμως σε μια ουρά;

Παίζουν: Γ. Σουξές, Αντ. Χαντζής, Ν. Λειβαδάρη.

Πού: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 12, Πετράλωνα

Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην

Γιατί να το δεις: Γιατί αποτελεί μία ευχάριστα διαφορετική παράσταση. Ρομαντική όσο και σκληρή για τη σχέση ενός νεαρού και ενός ηλικιωμένου, τη σχέση που αναπτύσσουν, τις ανησυχίες της μίας και της άλλης γενιάς, την ανάγκη για ανθρώπινη επαφή.

Παίζουν: Γ. Μιχαλακόπουλος, Τ. Ιορδανίδης.

Πού: Θέατρο Άνεσις, Λεωφ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι

Κατάδικός μου

Γιατί να το δεις: Γιατί όλοι συμφωνούν μιλώντας για την εξαιρετική ερμηνεία της Ελένης Ράντου σε μία κωμωδία που καταφέρνει να εγείρει ερωτήματα και προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

Παίζουν: Ελ. Ράντου, Π. Δαδακαρίδης, Ορφ. Αυγουστίδης.

Πού: Θέατρο Διάνα, Ιπποκράτους 7, Αθήνα

Κτελ

Γιατί να το δεις: Γιατί ο Νίκος Μουτσινάς είναι αρκετά ταλαντούχος και έχει κατορθώσει να “ντύσει” τους χαρακτήρες του με τα προβλήματα και τις ανησυχίες ανθρώπων της διπλανής πόρτας. Ή καλύτερα της διπλανής θέσης στο ΚΤΕΛ.

Παίζουν: Ν. Μουτσινάς, Β. Ανδρίτσου, Θ. Αλευράς, Αθ. Οικονομάκου.

Πού: Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Γκάζι

Ο πουπουλένιος

Γιατί να το δεις: Η σύμπραξη των τεσσάρων πολύ ταλαντούχων πρωταγωνιστών επί σκηνής είναι ένα θεατρικό ευτύχημα αυτής της σεζόν. Εξ ου και η επιτυχία του. Με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη να δίνει εμφανέστατα το χρίσμα τους στους νεότερους.

Παίζουν: Κ. Μαρκουλάκης, Ν. Κουρής, Οδ. Παπασπηλιόπουλος, Γ. Πυρπασόπουλος.

Πού: Θέατρο Αθηνών, Βουκουρεστίου 10, Αθήνα

Τίμων ο Αθηναίος

Γιατί να το δεις: Για την πολύ φρέσκια ματιά σε αυτά που συμβαίνουν στον χώρο της μόδας. Από τον παραλογισμό των οίκων μόδας, στην ψυχολογία των αχυρανθρώπων της πασαρέλας και την αστερόσκονη που έπαψε να πέφτει.

Παίζουν: Μ. Μουμούρης, Ελ. Κρίτα, Π. Κωστής, Άλ. Κάβδας.

Πού: Σύγχρονο Θέατρο – Εταιρεία Θεάτρου, Ευμολπιδών 45, Γκάζι