POP CULTURE

Drive-in Φεστιβάλ Γλυφάδας: Απόψε η μεγάλη έναρξη

Στις 8 το βράδυ πρόκειται να ανοίξει απόψε τις πόρτες του για το κοινό το 1ο Δημοτικό Στάδιο της Γλυφάδας, στο πλαίσιο της έναρξης του Drive-in  Φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας. Η Νατάσα Θεοδωρίδου ανοίγει το καλοκαιρινό Φεστιβάλ. Το NouPou έχει όλες τις λεπτομέρειες.

Μετά τις πυρετώδεις προετοιμασίες του Δήμου Γλυφάδας εν όψει του ιδιαίτερου αυτού Φεστιβάλ που διοργανώνει φέτος, σήμερα η αυλαία ανοίγει με την πολυαναμενόμενη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου. Ο Δήμος έχει οργανώσει ένα πλήθος εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν από σήμερα μέχρι και το τέλος Ιουλίου και θα περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες, θερινό σινεμά, καθώς και θεατρικές παραστάσεις. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά, ενώ πρόκειται για το πρώτο drive-in Φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα.

Τι σημαίνει όμως drive-in και πώς προέκυψε αυτή η ιδέα; Όπως αρκετοί μπορεί να γνωρίζουμε, γυρίζοντας πίσω στο παρελθόν των θερινών σινεμά στην Αμερική, το drive-in σημαίνει ότι οι θεατές παρακολουθούν ταινίες στη μεγάλη οθόνη, μέσα από τα αυτοκίνητά τους. Οι υπεύθυνοι του Δήμου, θέλοντας να πραγματοποιήσουν τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις όπως κάθε χρόνο, τηρώντας ωστόσο τους κανόνες ασφαλείας που επιτάσσει η νέα κατάσταση που βιώνουμε, θέλησαν να αναβιώσουν τη συνήθεια που άνθισε κυρίως τη δεκαετία του ’60. Η ιδέα ήταν του ίδιου του Δημάρχου Γλυφάδας, κ. Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος εμπνεύστηκε τυχαία από μια παλιά ταμπέλα drive-in σινεμά που συνάντησε στο δρόμο με το αυτοκίνητό του.

Ο χώρος που επέλεξαν οι υπεύθυνοι του δήμου για αυτό το σκοπό είναι το 1ο Δημοτικό Στάδιο Γλυφάδας, ένας χώρος με πράσινο, ο οποίος βρίσκεται κάτω από το γήπεδο του Γκολφ. Διαμορφώθηκε ειδικά για το Φεστιβάλ με ειδικές διαγραμμίσεις ώστε τα αυτοκίνητα να παίρνουν τις θέσεις τους ενώ τηρείται μεταξύ τους απόσταση 2,5 μέτρων, τόσο στα πλάγια, όσο και μπροστά και πίσω τους, προκειμένου οι θεατές να μπορούν άνετα να ανοίξουν τις πόρτες  σε περίπτωση που το επιθυμούν. Σύμφωνα με πληροφορίες που μας παραχώρησαν οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ, στο χώρο πρόκειται να υπάρχουν 50 άνθρωποι του δήμου οι οποίοι θα ταξινομούν τα αυτοκίνητα και θα διευκολύνουν έτσι την εύρυθμη λειτουργία του. Ο αριθμός των θέσεων ανέρχεται στις  300 ωστόσο όπως αναμενόταν οι αιτήσεις για κρατήσεις ήταν πολύ περισσότερες. Για το λόγο αυτό ο δήμος επέλεξε να τις διανείμει στο κοινό μέσω κλήρωσης.

Οι ιθύνοντες έχουν μεριμνήσει και για το ζήτημα του ήχου με μια ιδιαίτερη τεχνολογία. Σε περίπτωση που κάποιος θελήσει να κλείσει τα παράθυρα του αυτοκινήτου του θα μπορεί να ακούει εξίσου καλά το πρόγραμμα, μέσω συχνότητας που θα του δίνεται,  ενώ θα παρακολουθεί το πρόγραμμα μέσω της μεγάλης οθόνης.

Παρέα με τη Νατάσα Θεοδωρίδου πρόκειται να είναι σήμερα και ο γνωστός κωμικός Παντελής Καναράκης, ο οποίος θα δώσει τη δική του ξεχωριστή νότα.

Για τη συνέχεια του Φεστιβάλ ο Δήμος διαβεβαιώνει ότι πρόκειται να εμφανιστούν πολλοί άλλοι κορυφαίοι Έλληνες καλλιτέχνες  για μουσικές συναυλίες, ενώ στο πλαίσιο του θερινού σινεμά θα προβληθούν κλασικές αγαπημένες ταινίες. «Μετά τη λήξη του Φεστιβάλ θα γίνει ανακατασκευή του σταδίου, όπως ήταν ήδη προγραμματισμένη. Δε θα υπάρξουν φθορές στο χώρο», αναφέρει το Γραφείο Τύπου.

Δεν μένει πια τίποτα άλλο, από το να απολαύσουμε την αποψινή συναυλία στις 9. Η προσέλευση των οχημάτων θα ξεκινήσει στις 8. Καλή διασκέδαση!