POP CULTURE

Γιατί το Love Actually παραμένει η καλύτερη χριστουγεννιάτικη ταινία που έχουμε δει

Τι κι αν την έχουμε δει άπειρες φορές, τι και αν συγκινούμαστε μέχρι και σήμερα το ίδιο, η ταινία Love Actually έχει γίνει το καθιερωμένο γιορτινό τελετουργικό τα τελευταία 17 χρόνια. Να γιατί.

Τα Χριστούγεννα του 2003 κυκλοφόρησε η ταινία Love Actually, που μας έκανε να κλάψουμε και μας επιβεβαίωσε πως η αγάπη είναι… παντού, σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις και σε κάθε ηλικία. Αποτελεί πλέον μια από τις πιο δημοφιλείς ταινίες που επιλέγουμε λίγο πριν ή κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Ο σκηνοθέτης, Richard Curtis, επιχείρησε να δημιουργήσει μια διασκεδαστική απεικόνιση διαφορετικών ιστοριών, παρουσιάζοντας οικείες καταστάσεις με χαρακτήρες που εμφανίζουν γνώριμα σε όλους μας χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν δέκα διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο, που, αν και φαινομενικά δεν έχουν κάποια σχέση, στο τέλος όλα συνδέονται.. με συνδετικό κρίκο τον έρωτα. Είναι μια από τις ιδανικότερες επιλογές για αυτές τις γιορτινές μέρες, και για μένα το απόλυτο Christmas Classic.

Ναι, οι περισσότεροι μάλλον την έχετε δει ήδη, αλλά δείτε το σαν αφορμή να τη ξαναδείτε! Εμείς αναφέρουμε μερικούς από τους πιο βασικούς λόγους, για τους οποίους σίγουρα αξίζει να την παρακολουθήσεις -ξανά και ξανά-, ειδικά τώρα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα

Στα μεγαλύτερα συν φυσικά της ταινίας είναι η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και η γιορτινή διάθεση, που, όπως βλέπουμε και στις ιστορίες, πολλές φορές δίνει την ώθηση να κάνουμε πράγματα που φοβόμαστε χάριν του έρωτα.

Το Καστ

Το Love Actually έχει ένα πραγματικά διάσημο και εντυπωσιακό καστ. Alan Rickman, Liam Neeson, Hugh Grant, Colin Firth, Keira Knightley, Emma Thompson, Bill Nighy, Rowan Atkinson, Martin Freeman, όλοι στην ίδια ταινία! Αυτοί οι ηθοποιοί μας έχουν φέρει δεκάδες αγαπημένες ταινίες, και είναι διασκεδαστικό αλλά και λίγο νοσταλγικό να τους βλέπουμε όλους να παίζουν μαζί.

Θα σε κάνει να γελάσεις, αλλά και να κλάψεις

Η ταινία συνδυάζει τα πάντα – και λίγο δράμα και κωμωδία. Είναι διασκεδαστική και ταυτόχρονα συγκινητική με μερικές ιστορίες να είναι ευχάριστες, μερικές όχι και τόσο.

Δέκα διαφορετικές ιστορίες

Το στόρι αφορά τις ζωές διαφορετικών ανθρώπων και παρακολουθούμε το πώς χειρίζονται τις σχέσεις τους, λίγο πριν τον ερχομό των Χριστουγέννων. Με τόσες διαφορετικές ιστορίες ανακαλύπτεις πως υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές αγάπης και έρωτα, σε ποικίλες ηλικίες.

Μπορείς να ταυτιστείς με έστω μία από τις ιστορίες

Σε όποια φάση και αν βρίσκεσαι σήμερα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχεις ταυτιστεί έστω με έναν από τους χαρακτήρες της ταινίας μια ή και περισσότερες φορές στη ζωή σου.

Δεν είναι όλα ρόδινα

Σίγουρα χαρήκαμε με τα πολλά και απανωτά happy end που παρουσιάζονται στην ταινία, ωστόσο απογοητευτήκαμε και με ορισμένα love stories που κατέληξαν σε αδιέξοδα, δείχνοντας ότι δεν είναι όλα πάντα ρόδινα στην αγάπη.

Αυτή η σκηνή

Η στιγμή που ο Mark εμφανίζεται στην εξώπορτα της Juliet είναι ίσως η πιο ρομαντική σκηνή, όχι μόνο της ταινίας, αλλά που έχει υπάρξει EVER.

Το τραγούδι Christmas is all Around

Ο θρύλος της rock and roll Billy Mack ηχογραφεί μια χριστουγεννιάτικη παραλλαγή της κλασικής επιτυχίας των The Troggs “Love Is All Around” και έπειτα την προωθεί με την ελπίδα ότι θα γίνει το νούμερο ένα για τα Χριστούγεννα.

Ο χορός του Hugh Grant

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του Love Actually –και επίτηδες την αφήσαμε για το τέλος για να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο- είναι ο χορός του Hugh Grant υπό τους ήχους των Pointer Sisters. Και είναι πραγματικά απολαυστική.