POP CULTURE

Η Σόφη Πασχάλη είναι τιμή για το Survivor (και τις γυναίκες του νότου)

Είναι έξυπνη, καλλιεργημένη, στιλάτη, ευλύγιστη, πεισματάρα και δεν φοβάται να πει τη γνώμη της. Δεν της αξίζει να είναι υποψήφια. Δεν της αξίζει να αποχωρήσει. Αλλά, αν αυτό συμβεί, και πάλι μια χαρά σημαιοφόρος μας υπήρξε.   

Όπως και να το δεις, από όποια πλευρά και να το κοιτάξεις, το ότι είναι αυτή τη στιγμή υποψήφια για αποχώρηση η Σόφη Πασχάλη, σταθερά μια από τις καλύτερες παίκτριες της ομάδας των Διασήμων (εσένα κοιτάζω στα μάτια Λάουρα. Και μετά εσένα Bo, και ας έχεις το όνομα του αγαπημένου club των νοτίων που πήγαινα όταν ήμουν πιτσιρικάς), είναι αδικία. 

 
Και όχι, Γιώργο Χρανιώτη, δεν καταλάβαμε καθόλου, μα καθόλου, το «Δεν αισθάνομαι ότι επικοινωνώ με τη Σόφη, πάντα βρίσκομαι σε αμηχανία όποτε είμαι δίπλα της, έχουμε πολλές διαφορές σαν άνθρωποι. Δεν ταιριάζουν τα χνώτα μας», σκεπτικό σου.
 
Ούτε εγώ, ούτε η 7χρονη κόρη μου που, μετά από αυτά, έχασε πάσα ιδέα για την πάρτη σου. Εκτός αν το πραγματικό πρόβλημα είναι αυτό που έχουν συνήθως οι άντρες όταν έρχονται αντιμέτωποι, πόσο μάλλον όταν χρειάζεται να συμβιώσουν, με μια δυναμική γυναίκα. Από εκείνο το είδος που βρίσκεται σε αφθονία εδώ στα καταπράσινα ‘λιβάδια’ των νοτίων προαστίων.
 
 
Αντιθέτως η Σόφη, όπως το συνηθίζει, ήταν πολύ πιο στρέιτ στη δική της δήλωση, όπου διευκρινίζει πως «Είμαι ένας άνθρωπος που δεν μπορώ να κρυφτώ. Όταν κάτι δεν μου αρέσει, δεν μου αρέσει. Το restart που λέγαμε ότι κάναμε τότε, δεν έγινε ποτέ. Το καλό και το κακό δεν μπορούν να συνυπάρξουν παρέα, ένα από τα δύο πρέπει να κερδίσει. Αυτοί οι τρεις άνθρωποι μπήκαν για μένα στην black list, δεν μπορώ να τους δω διαφορετικά». 
 
To αξιοπερίεργο, για όσους από εμάς είχαν την τύχη να γνωρίσουν την Γλυφαδιώτισσα κόρη του εργοστασιάρχη βουτύρου και πρωταθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ, που ξεκίνησε να ασχολείται με την yoga στα 20 της όταν, μετά από ένα σπάσιμο σπονδύλου στη μέση σε ένα ατύχημα με σκάφος στις διακοπές, της είπαν οι γιατροί ότι δεν θα μπορέσει ποτέ ξανά να γυμναστεί, είναι ότι αποτελεί πραγματικά επιτομή της ευγένειας και της κομψότητας.
 
Μια γυναίκα που εκπροσωπεί επάξια την φιλοσοφία ζωής που διδάσκει, αποφεύγοντας τις αχρείαστες εντάσεις (κρίμα, Γιώργο, όλες οι ασκήσεις που σας έμαθε να κάνετε και οι 18 αναπνοές που πρέπει να πάρετε πριν πείτε κακό/ οργισμένο λόγο). 
 
Ένα κορίτσι που, όπως της είπε στο σχετικό μήνυμα που της έστειλε η κολλητή της, Νίνα Λοτσάρη, «Το μόνο σίγουρο είναι ότι αφήνοντας πίσω την περίφημη “comfort zone” της ζωής που έχεις δικαιωματικά κατακτήσει, κατάφερες με λίγη τρέλα να σπάσεις τα δεσμά και να βιώσεις μια εμπειρία ζωής που θα διηγούμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα στα εγγόνια μας»
 
Για να στο θέσω διαφορετικά. Στη φάση ζωής που είναι, με το βαθμό επιτυχίας που έχει καταφέρει να έχει όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο της και την ηλικία της, δεν χρειάζεται η Σόφη τους Διασήμους και το Survivor γενικότερα. Είμαι σίγουρος ότι έχει δει όλο το πράγμα ως μια αθλητική πρόκληση αντοχής και όχι ως τρόπο να κερδίσει μερικές χιλιάδες ευρώ ή μερικά δράμια after game δημοσιότητας ακόμη. Σε αντίθεση, προφανώς, με αρκετούς από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. 
 
Αντιθέτως, οι Διάσημοι και το Survivor χρειάζονται μια φωνή της λογικής. Μια πραγματική γυναίκα που θα τους βοηθήσει να μην πέσουν, λόγω χαρακτήρα, κούρασης ή πείνας, στον βούρκο με το ξεκατίνιασμα. Εκεί που, βγαίνοντας, όταν το παιχνίδι έχει πια τελειώσει, η λάσπη που έχει μείνει κολλημμένη πάνω σου δεν φεύγει με τίποτα.
 
Για αυτό σου λέω, δεν θέλω και δεν πρέπει να βγει η Σόφη. Αν, ωστόσο, αυτό συμβεί, κάτι που θα μας διαφωτίσει περαιτέρω για τα κριτήρια του κόσμου που ψηφίζει, δεν τρέχει τίποτα. Εκείνη ίδια μπήκε. Ίδια βγαίνει. Και αυτή η εξωτική παραλία του Αγίου Δομίνικου θα είναι απλώς μια από τις πολλές που έχει ήδη επισκεφθεί ή σκοπεύει να επισκεφθεί στο μέλλον.