POP CULTURE

Η νέα σειρά του Netflix “Bridgerton” είναι το Gossip Girl του 1800

Το Bridgerton έρχεται να σε ταξιδέψει μέσα από 8 επεισόδια στην Αγγλία του 1800 και συγκεκριμένα στην περίοδο της Αντιβασιλείας, σε μια σειρά όπου η ίντριγκα, τα περίτεχνα κοστούμια και οι ερωτοτροπίες κυριαρχούν.

Η νέα σειρά του Netflix, Bridgerton, είναι μια ρομαντική σειρά εποχής βασισμένη στα βιβλία της Julia Quinn, που κυκλοφόρησε ανήμερα των Χριστουγέννων από τη δημιουργό του «Grey’s Anatomy» και παραγωγό του «How to get away with murder», Shonda Rhimes. Μας μεταφέρει στις αρχές του 19ου αιώνα, στη Regency Era (την περίοδο της Αντιβασιλείας του Γεώργιου του Δ’ κατά το διάστημα της ασθένειας του πατέρα του, Γεώργιου του Γ’, η οποία διήρκεσε από το 1811 μέχρι το 1820), σε μια εποχή όπου η αγγλική εξοχή, τα μεγαλοπρεπή παλάτια και τα υπερβολικά φορέματα κυριαρχούσαν, όμως εστιάζει κυρίως στα μυστικά και στα σκάνδαλα των υψηλών τάξεων του Λονδίνου, δημιουργώντας ένα σίριαλ εποχής με μπόλικη ίντριγκα.

Είναι η εποχή του χρόνου που οι νεαρές γυναίκες της υψηλής κοινωνίας είναι έτοιμες για γάμο και αναζητούν τον ιδανικό σύζυγο. Η χρονιά είναι το 1813 και η μεγάλη οικογένεια Bridgerton, υπό την ηγεσία της Lady Violet (Ruth Gemmell) και του μεγαλύτερου γιου, Anthony (Jonathan Bailey), είναι ενθουσιασμένη, καθώς η μεγαλύτερη κόρη, Daphne (Phoebe Dynevor), κάνει το ντεμπούτο της στο Λονδίνο με την ελπίδα να βρει έναν κατάλληλο σύζυγο. Αφού η βασίλισσα τη χαρακτηρίσει «αψεγάδιαστη», η οικογένεια αναμένει βομβαρδισμό προτάσεων από πιθανούς μνηστήρες, τους οποίους όμως φαίνεται να απομακρύνει εσκεμμένα ο μεγαλύτερος αδερφός της. Παράλληλα, καταφθάνει στο Λονδίνο ο Simon Basset (Regé-Jean Page), Δούκας του Hastings, για να διευθετήσει κάποιες υποθέσεις του πατέρα του και κάτω από αρκετές πιέσεις πρέπει να βρει και εκείνος μια σύζυγο. Η λύση στα προβλήματα και των δυο τους είναι απλή: Να προσποιηθούν ότι ξεκινά μια σχέση μεταξύ τους, με στόχο η Daphne να γίνει πιο επιθυμητή στους υπόλοιπους μνηστήρες και ο Simon να γλιτώσει από το γάμο.

Από πολλούς η σειρά έχει χαρακτηριστεί ως το Gossip Girl του 1800 και δικαιολογημένα, αφού κυκλοφορεί μια κουτσομπολίστικη φυλλάδα της υψηλής κοινωνίας που τους ανακατεύει όλους και όλα, δημιουργώντας προβλήματα και σκάνδαλα. Υπεύθυνη για αυτή τη φυλλάδα είναι η περιβόητη Lady Whistledown, που κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική της ταυτότητα. Η μοναδική Julie Andrews χαρίζει τη φωνή της στη περιβόητη “κουτσομπόλα” ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνει και την αφήγηση της ιστορίας.

Το καστ είναι diverse και η σειρά φαίνεται γενικά να περιλαμβάνει πολλούς αναχρονισμούς, με βασικό παράδειγμα τον Δούκα: ένας άντρας με αφρικανικές ρίζες δεν θα μπορούσε να κατέχει αυτή τη θέση εκείνη τη περίοδο. Η μουσική φαίνεται να αποτελείται κυρίως από διασκευές σύγχρονων κομματιών -προσαρμοσμένα φυσικά στην εποχή. Παράλληλα, είναι σαφές από τα πρώτα λεπτά ότι πολύς χρόνος και προσπάθεια πήγε στα κοστούμια, τα μαλλιά και το μακιγιάζ, τα οποία αναπαριστούν με εξαιρετική ακρίβεια τις τάσεις εκείνης της εποχής. “Η διαδικασία πρόβας των κουστουμιών ήταν μεγάλη. Είχα 104 φορέματα, όλα χειροποίητα από το μηδέν που είναι ανήκουστο· το τμήμα των κοστουμιών ήταν απίστευτο “, παραδέχεται η πρωταγωνίστρια της σειράς, Phoebe Dynevor.

Γενικά, παρόλο που η σειρά δεν είναι ιστορική και δεν αφορά πραγματικά γεγονότα που συχνά συναρπάζουν το κοινό, είναι η τέλεια απόδραση από μια καταπιεστική και διαφορετική για όλους μας χρονιά -για αυτό άλλωστε κυκλοφόρησε και σκόπιμα από το Netflix τη μέρα των Χριστουγέννων. Μας μεταφέρει σε μια μοναδική εποχή και, όπως ανέφερε ο επίσης παραγωγός της σειράς Chris Van Dusen, “Το αποτέλεσμα είναι κορυφαίο. Και νομίζω ότι για αυτό το αγαπά πολύ το κοινό. Έχεις τους χορούς, τα κοστούμια, τα κοσμήματα, τα εξοχικά σπίτια, τις λαμπερές αίθουσες χορού και νομίζω ότι όλα αυτά λειτουργούν για να προσφέρουν μια απόδραση”.