POP CULTURE

Μυστήρια στη Γλυφάδα: Μπήκαμε (και δεν βγήκαμε) σε escape room

Το House of Mysteries έδωσε στη Γλυφάδα την περιπέτεια που χρειαζόταν και αν θες να το ζήσεις, πάρε την παρέα σου και κλείσου σε ένα δωμάτιο για 60 λεπτά. Το Nou-Pou.gr το έκανε και μετράει ήδη αντίστροφα για να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με το σενάριο “Ο Ουίλλιαμ Τ. Φράνκλιν, παγκοσμίως γνωστός αρχαιολόγος, και η οικογένειά του δολοφονήθηκαν βάναυσα. Οι δράστες άφησαν πίσω τους ένα σπίτι ρημαγμένο. Η αστυνομία αναζητά εκείνον ή εκείνους που ευθύνονται για αυτή την σφαγή. Αλλά δεν γνωρίζουν πως τα σημάδια θα τους οδηγήσουν στο μακρινό παρελθόν”. Περισσότερα για το συγκεκριμένο δωμάτιο, μπορείς να διαβάσεις, αλλά όπως λέει και ο Άκης Μακρυλάκης, ιθύνων νους της επιχείρησης, αυτό που σε νοιάζει είναι να βγεις από το δωμάτιο μέσα σε 60 λεπτά αφού λύσεις ό,τι γρίφο βρεις στο διάβα σου. Με λίγα λόγια κάψε το σενάριο και άρχισε να σκέφτεσαι πριν να είναι αργά (tip No2).

Άλλωστε και να θες, δεν μπορώ να σου αποκαλύψω πράγματα για το σενάριο, ούτε καλά καλά για το δωμάτιο, φωτογραφίες δεν με άφησαν να βγάλω, ενώ το τελικό χτύπημα μου το είπαν (αν και το είχα φανταστεί) δύο λεπτά πριν κλείσει η πόρτα πίσω μας: “Απαγορεύονται τα κινητά”. Γι’ αυτό δεν είχα κάτι να κάνω, όσο ο Θέμης έτρεχε (χωρίς καφέ και τσιγάρο) σαν τρελός μέσα στο δωμάτιο για να λύσει ακόμα και γρίφους που δεν μας είχαν βάλει ή όταν ο Στέφανος έφαγε κόλλημα με ένα 8 και προσπαθούσε να το ταιριάξει με το έτσι θέλω στην ιστορία. Ρε Στέφανε, το ΟΧΤΩ, είναι άλλο βιβλίο, δεν έχει σχέση με τον κώδικα του Ντα Βίντσι, άντε και φάγαμε 10 λεπτά. Την ίδια ώρα ο Μάνος και εγώ προσπαθούσαμε να λύσουμε το ζωδιακό κύκλο και θυμήθηκα ένα μίκυ μάου που διάβαζα μικρός στο ΜΙΚΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟ. Στη συνέχεια έμαθα ότι και ο (άλλος) Μάνος το διάβαζε, οπότε δεν ήταν τυχαίο ότι καθόμασταν σαν χαζοί μπροστά στον πίνακα με όλο το διαγαλαξιακό σύστημα.

Κι η Ρομίνα; Η Ρομίνα, μόνη γυναίκα με τέσσερις άντρες, κολλημένη με τα μυστήρια και τα αστυνομικά βιβλία, σκέτη μις Μαρπλ. Εντάξει, πλάκα κάνω. Ξέχασε σε ποια θέση του ζωδιακού κύκλου βρίσκεται το ζώδιο της. Και το ζώδιο της είναι Κριός, δηλαδή πρώτο, ούτε καν δηλαδή σε θέση για να μπερδευτείς. Και κάπως έτσι τα λεπτά κυλούσαν, το σκοτεινό δωμάτιο γεννούσε ερωτήματα, έδινε κάρτες αλλά όχι απαντήσεις, σε άγχωνε καθώς έβλεπες το δείκτη να κάνει τον -60 λεπτών- κύκλο του και εγώ σε μια απαθή κατάσταση (λόγω ενός μικρού πονοκεφάλου – όχι από την πολλή σκέψη), να κάθομαι μια στο τόσο σε έναν αναπαυτικό καναπέ, τάχα για να σκεφτώ καλύτερα (στην πραγματικότητα είχε τόση ωραία δροσιά μέσα εκεί, που αν το σενάριο είχε καμιά κουβερτούλα – και έλεγα να πάμε στο δίπλα τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ -, σίγουρα θα την έπεφτα).

Στο τέλος χάσαμε, μας έμειναν τρεις άλυτοι γρίφοι, θέλαμε σίγουρα 15 λεπτά ακόμα (ή ο Στέφανος να μην είχε κολλήσει με το 8 και η Ρομίνα να θυμόταν τι ζώδιο είναι), αλλά προσωπικά ικανοποιήθηκα γιατί αν κερδίζαμε με την πρώτη εμπειρία σε escape room, δεν θα είχε τη γλυκιά αίσθηση του “θα ξαναέρθουμε και δεν θα την πατήσουμε”. Ο Άκης και ο Κυριάκος είχαν δίκιο, όταν μας έλεγαν ότι είναι μια τρομερά ενδιαφέρουσα περίπτωση διασκέδασης, για κάθε ηλικία, για παρέες που ζουν και αναπνέουν για gaming και προκλήσεις, ενώ αν πάνε οικογένειες, έχει φανεί και στο εξωτερικό, αλλά και εδώ, ότι ανακαλύπτουν τρομέρα πράγματα για τη σχέση γονέα-παιδιού, βάσει της αλληλεπίδρασης και της συνεργασίας που προκύπτει μέσα στο εξαιρετικά στημένο μυστήριο.

Τα πανέμορφα δωμάτια του House of Mysteries, με τις φοβερές απομιμήσεις του περιβάλλοντος το οποίο ταιριάζει σε κάθε ιστορία, είναι ξεκάθαρα ένας τρόπος για να νιώσεις ότι ο χρόνος παγώνει εκεί έξω, στη Λαοδίκης των bars, του φαγητού και του καφέ, αλλά στην πραγματικότητα κυλάει πολύ πιο γρήγορα από όσο φαντάζεσαι. Μόλις κλείσει η πόρτα πίσω σου, και αρχίσει το τικ-τοκ, θα καταλάβεις ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος (που λέει και ο Στέφανος) δεν είναι ούτε η κακή συνεργασία, ούτε το σενάριο, ούτε τίποτα από τα προφανή, αλλά ο ίδιος ο χρόνος.

Info

House of Mysteries
Λαοδίκης 38, Γλυφάδα
Κρατήσεις στο 2108943591