POP CULTURE

Παιχνίδια για το PS4 που θα βγουν μέσα στο 2013

Πριν καλά-καλά έρθει η νέα κονσόλα στα σπίτια μας, οι εταιρείες παραγωγής παιχνιδιών είναι έτοιμες και σε περιμένουν με μερικούς πολύ καλούς τίτλους.

Μία υπεροχή που φαίνεται να την έχει ήδη πάρει μετά την παρουσίαση των δύο παιχνιδομηχανών αλλά αυτό θα το συζητήσουμε σε άλλο κείμενο. Προς το παρόν είμαστε αρκετά ενθουσιασμένοι με τους τίτλους παιχνιδιών που θα βρούμε μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Ώστε με το που θα πατήσουμε το On στην καινούρια κονσόλα, να το κάνουμε εμφατικά.

Μέχρι τα τέλη του 2013 λοιπόν, στο λεγόμενο Q4 2013, έχουμε να περιμένουμε:

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Πολλοί φίλοι του Assassin’s Creed δεν μοιάζουν και πολύ ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι το σκηνικό έχει μεταφερθεί σε πειρατικά πλοία και στα λιμάνια στα οποία αυτά δένουν αλλά μερικά λεπτά με το κοντρόλ στα χέρια θα είναι μάλλον αρκετά για να ξεχαστούν. Σε μία σειρά παιχνιδιών που δεν σταματά να φέρνει νέα πράγματα. Η εταιρεία δηλώνει ευθαρσώς ότι δεν θα επαναλάβει το λάθος των προηγούμενων σειρών που έκαναν τον παίκτη δευτεραγωνιστή σε σχέση με αυτά που συνέβαιναν τριγύρω. Πλέον ο παίκτης έχει πλήρη έλεγχο των όσων συμβαίνουν. Are you ready captain?

Battlefield 4

Η μεγάλη συζήτηση στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κυρίως αφού έχουμε ξεπεράσει το γεγονός ότι είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι και η ανθρωπότητα απλά περιμένει να το πάρει στα χέρια της, είναι το κατά πόσο το controller του PS4 ενδείκνυται για αυτό. Κι αυτό είναι που ανησυχεί κυρίως όσους έχουν αγαπήσει το Battlefield μέσα από τις οθόνες των υπολογιστών τους και δεν μπορούν να το φανταστούν ιδιαίτερα στην νέα κονσόλα. Στην E3 υπήρχε προβληματισμός. Για να δούμε πόσο θα προβληματιστούμε εμείς στο σπίτι μας.

NBA 2K14

Για τους παίκτες, το παιχνίδι είναι σχετικά άρτιο. Γι’ αυτό και η εταιρεία έδωσε βάρος στις λεπτομέρειες, αμβλύνοντας πολύ τις δυνατότητες σε ντρίμπλα, ανάλογα τον παίκτη που έχει τη μπάλα στα χέρια του αλλά και στις πάσες. Οι πρώτοι που έπαιξαν λένε ότι θα δυσκολευτείς να συνηθίσεις να πασάρεις και να ντριμπλάρεις. Η φετινή έκπληξη είναι ότι πέρα από τις ομάδες του NBA, το παιχνίδι περιλαμβάνει και 14 ομάδες της Euroleague. Κάτι πολύ ευχάριστο για εμάς μιας και Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα είναι διαθέσιμοι να τα βάλουν με Heat, Lakers και λοιπούς.

Killzone: Shadow Fall

Η Guerilla αποφάσισε να κάνει τα πράγματα απλά για τους παίκτες, δίνοντας πολύ μεγάλη έμφαση στο multiplayer κομμάτι του παιχνιδιού. Τρεις πυλώνες. Ένας που σε θέλει στη μέση της μάχης, ένας που σε θέλει να κινείσαι ύπουλα στις σκιές πίσω από τη μάχη και ένας που σε θέλει στη γραμμή πρώτων βοηθειών όντας υποστηρικτικός παίκτης. Διάλεξε το ρόλο σου και μπες στο εντυπωσιακότατο gameplay του παιχνιδιού. Η θυγατρική της Sony ετοίμασε ό,τι καλύτερο για την νέα κονσόλα.

DriveClub

Το να κάνεις κόντρες με τους φίλους σου περνάει σε άλλο επίπεδο. Στο επίπεδο που οδεύουν δηλαδή τα first-person racer παιχνίδια. Όλο το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχει δοθεί στην εμπειρία του να συνδέεσαι online με τους φίλους σου και να τους κοντράρεις με τα δικά σου skills. Στο θέμα των επιλογών στα αυτοκίνητα, το πράγμα έχει ξεφύγει ξεκάθαρα με τους πρώτους παίκτες στην E3 να μένουν έκπληκτοι με τα αυτοκίνητα που μπορούσαν να οδηγήσουν.

Call of Duty: Ghosts

Η πιο ολοκληρωμένη από τις εκδόσεις του CoD που έχουμε δει μέχρι σήμερα μιας και είναι πολλά εκείνα που προστίθενται τόσο στο gameplay όσο και στα διαδικαστικά του παιχνιδιού. Με νέους χάρτες, δυνατότητα να χτίσεις μόνος σου έναν στρατιώτη αλλά και νέα δεδομένα στο “capture a flag” κομμάτι, το Ghosts είναι έτοιμο να ξαναζεστάνει τους εδώ και τόσα χρόνια φανατικούς του. Καιρός ήταν να εμφανιστούν τα φαντάσματα του παρελθόντος.