LIFE

Τα live του Bourbon αποτελούν μια αυθεντική νότια εμπειρία

Οι επικείμενες εμφανίσεις των 1550 στο μαγαζί των νοτίων ήταν απλά η αφορμή. Αφορμή για να θυμηθούμε τα νιάτα μας. Αφορμή για να απολαύσουμε το τώρα. Γιατί οι καλές μπάντες, τα δυνατά ποτά και οι αξέχαστες βραδιές είναι ο λόγος που το Bourbon έγινε και παραμένει θεσμός.

Ανοίγοντας τη πόρτα για να μπω στο Bourbon Τετάρτη απόγευμα όλα είναι εντελώς διαφορετικά εκτός από ένα: η παρουσία του ιδιοκτήτη του Δημήτρη Πασχάλη που βρίσκεται πίσω από τη μπάρα και με καλωσορίζει στο χώρο του.

Ένα χώρο που άνοιξε για πρώτη φορά το 2007 όπου η ατελείωτη διασκέδαση έχουν το πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Δεκατρία χρόνια μετά το Bourbon διαγράφοντας τη δική του πορεία στα νότια προάστια έχει καταφέρει να έχει πιστό κοινό. Ένα κοινό που ξέρει να διασκεδάζει, να αφήνει τα κινητά στην άκρη για να χορέψει και που πηγαίνει στο Bourbon από καθαρή επιλογή.

Στο πέρασμα του χρόνου το αγαπημένο στέκι στέκι ανανεώθηκε κρατώντας ως βάση τη ροκ μουσική που έκανε το μαγαζί να ξεχωρίζει, καθώς είχε τη δική του ταυτότητα. Μάλιστα μια από τις καινοτομίες εκείνης της εποχής ήταν τα lives που γίνονταν όχι τα Σαββατοκύριακα, αλλά τις καθημερινές. Πλέον το κλασσικό πια bar μετά από 13 χρόνια είναι ασφυκτικά γεμάτο με live από όλα τα είδη της μουσικής.

Κάπου εδώ να τονίσουμε πως τα lives του Bourbon είναι parties που τελειώνουν τις πρώτες πρωινές ώρες και έχουν μεγάλη απήχηση όχι μόνο στη Γλυφάδα, αφού η φήμη τους έχει εξαπλωθεί εκτός νοτίων προαστίων.

Λίγη ώρα αργότερα στη παρέα μας προστίθενται οι 1550 το συγκρότημα που κάθε Σάββατο ξεσηκώνουν το κοινό του Bourbon.  «Ξεκινήσαμε κάνοντας σκόρπια live μέχρι που καταλάβαμε πως εδώ είναι το σπίτι μας» αναφέρει ο Ρουσσέτος για την συνεργασία τους που συμπληρώνει τέσσερα χρόνια. «Καταλαβαίνεις αμέσως πότε ένας χώρος σου ταιριάζει κι εμείς από το πρώτο καιρό ταιριάξαμε απόλυτα με το Bourbon. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συγκεκριμένη συνεργασία» επιβεβαιώνει και ο Μηνάς, τραγουδιστής του συγκροτήματος.

Οι 1550 έχουν προσαρμόσει το πρόγραμμα τους πάνω στο πιστό κοινό του μαγαζιού βρίσκοντας τη χρυσή τομής της επιτυχίας. «Το Bourbon σέβεται απόλυτα το κοινό του και ο κόσμος το αναγνωρίζει. Εμείς, από τη δική μας πλευρά ανανεώνουμε συνεχώς το live μας που είναι διαδραστικό για να περνάει ο κόσμος όσο καλύτερα γίνεται. Και πίστεψε με εδώ ο κόσμος ξέρει να διασκεδάζει» αναφέρει ο Μηνάς. «Αγαπώντας το χώρο που βρισκόμαστε απολαμβάνουμε κάθε εμφάνιση μας στη σκηνή. Δεν είναι κάτι διεκπεραιωτικό, αντίθετα το γουστάρουμε πολύ. Η ενέργεια του μαγαζιού και του συγκροτήματος βρίσκεται σε ταύτιση για αυτό έχουμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα» αναφέρει ο Ρουσσέτος καθώς ενημερώνεται από τον ιδιοκτήτη πως το μαγαζί για ακόμα ένα Σάββατο είναι full από κρατήσεις.

Αλήθεια, τι απολαμβάνουν οι ίδιοι στο Bourbon; Ποια είναι η ιστορία που τους έχει μείνει στη μνήμη; «Εδώ ο κόσμος έρχεται καθαρά για να διασκεδάσει με τη παρέα του απολαμβάνοντας το ποτό του. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται μια μεγάλη παρέα. Έχουμε δει ανθρώπους να γνωρίζονται, να ερωτεύονται ακόμα και να χωρίζουν» λέει ο Ρουσσέτος. «Ξέρεις ποια είναι η πιο ωραία εικόνα; Το κοινό του Bourbοn χρησιμοποιεί το κινητό του μόνο για να βγάλει φωτογραφίες και video. Εντάξει και για να ανταλλάξουν fb. Δεν ασχολούνται καθόλου με τα κινητά γιατί περνάνε πραγματικά ωραία και χορεύουν με τη ψυχή τους» αναφέρει ο Μηνάς. «Ερχόμαστε με πάρα πολύ ωραία διάθεση τα Σάββατα στο μαγαζί. Πολλοί από τους θαμώνες έχουν γίνει φίλοι μας οπότε με το που ερχόμαστε πριν ανέβουμε στη σκηνή θα μιλήσουμε μαζί τους» συμπληρώνει ο Ρουσσέτος, ο οποίος δίνει μεγάλη έμφαση στη παρείστικη ατμόσφαιρα που είναι σήμα κατατεθέν του Bourbon. «Εδώ μέσα το κοινό είναι πρωταθλητές στη διασκέδαση –κάτι που χαρακτηρίζει τους νότιους» λέει.

Λίγο πριν φύγω από το Bourbon κι αφήσω τους 1550 να ετοιμάσουν το πρόγραμμα του Σαββάτου παρατηρώ για τελευταία φορά το χώρο. Γιατί τα βράδια μεταμορφώνεται στο απόλυτο στέκι των νοτίων θυμίζοντας σου τις παλιές καλές εποχές, ενώ πολλές εταιρείες επιλέγουν το συγκεκριμένο μαγαζί για τα prive εταιρικά τους πάρτι.