POP CULTURE

Θέατρο: Μια «Ψιλικατζού» που θα σου ξυπνήσει πολλά συναισθήματα

Ένα αιχμηρό κείμενο, μια προσεγμένη σκηνοθεσία και η ερμηνεία μιας πολύπλευρης και πολυτάλαντης ηθοποιού είναι τα συστατικά που έχουν κάνει την παράσταση στο Vault να ανέβει για δεύτερη σεζόν.

Τα τελευταία χρόνια ο πολυχώρος Vault έχει καταφέρει να κερδίσει το κοινό καθώς παρουσιάζει ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

Φέτος εκτός από τις νέες θεατρικές παραγωγές επέστρεψε η «Ψιλικατζού» που βασίζεται στο Best seller βιβλίο της Κωνσταντίνας Δελημήτρου,  σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιάμε την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο.

Μια Ψιλικατζού που με τη βοήθεια της αδερφής θα αφηγηθεί την ιστορία της μέσα από το μαγαζάκι της. Την ιστορία μιας γυναίκας που το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει μητέρα. Και που με πολύ ανθρώπινο, αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο βγάζει από μέσα της όλα εκείνα που νιώθει και σπάει τη σιωπή για ένα θέμα – ταμπού, την υπογονιμότητα. Μια κατάθεση ψυχής, μια βαθιά κι αληθινή εξομολόγηση.

Το σκηνικό σε μεταφέρει αμέσως σε ένα απλό ψιλικατζίδικο της γειτονιάς, όπου η ιδιοκτήτρια αυτή η «Ψιλικατζού» από την αρχή μέχρι το τέλος θα σου ξεδιπλώσει όλα της τα συναισθήματα και θα σε πάρει μαζί της στο προσωπικό της ταξίδι. Χαρά, αγωνία, συγκίνηση, πόνος, λύπη και μετά πάλι χαρά. Και μπόλικη αισιοδοξία. Γιατί στο τέλος το μήνυμα είναι ελπιδοφόρο και σε αφήνει να ονειρευτείς έχοντας ως πρότυπο αυτή τη ταπεινή μα τόσο δυναμική «Ψιλικατζού».

Η Ελένη Ουζουνίδου είναι μια εξαιρετική ηθοποιός που η ερμηνεία της θα σε συγκινήσει, θα σε κάνει να γελάσεις και να ταυτισθείς μαζί της. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζιάς έχει επιλέξει την κατάλληλη πρωταγωνίστρια για να μεταφέρουν επί σκηνής μια καθημερινή ηρωίδα που θέλει απεγνωσμένα να γίνει μητέρα. Χωρίς μελοδραματισμούς, αλλά με όλα τα εκφραστικά τους μέσα πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτης θα σου αφηγηθούν μια ιστορία που αφορά τις σύγχρονες οικογένειες. Όσο για το ρόλο της αδερφή της που υποδύεται η Άννα Ψαρρά έχει “δέσει” ερμηνευτικά με την πρωταγωνίστρια χορεύοντας στους ίδιους ρυθμούς.

Η ιστορία πίσω από το θεατρικό

Η ιστορία της Ψιλικατζούς ξεκίνησε στις 18 Μαίου του 2005 όταν η Κωνσταντίνα Δελημήτρου άρχισε να καταγράφει από το ψιλικατζίδικο της στη Νίκαια το χρονικό της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων της γειτονιάς της. Ένα e-ημερολόγιο που ξάφνιασε με τη δροσιά και την πρωτοτυπία του. Αμέσως ξεχώρισε για τη ματιά με την οποία η blogger έβλεπε τον κόσμο, έκλεβε πλήθος χαμόγελα και αποτελούσε πραγματική όαση στο τότε διαδίκτυο. Οι ιστορίες της γινόντουσαν ανάρπαστες. Η επιτυχία και η απήχηση της Ψιλικατζούς ήταν πρωτοφανής. Είχε προκαλέσει έναν μικρό σεισμό στο χώρο του διαδικτύου. Μαζί με την αναγνώριση στο internet και την μεγάλη επισκεψιμότητα ήρθε και η πρόταση για την έκδοση ενός βιβλίου. Το αποτέλεσμα ήταν η Κωνσταντίνα να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο. Το εξαιρετικό «Η Ψιλικατζού».

Παίζουν: Ελένη Ουζουνίδου, Άννα Ψαρρά

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Κάθε Κυριακή στις 21:15 και Δευτέρα στις 19:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70′ (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Γενική είσοδος: 13 ευρώ

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS:  Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889