POP CULTURE

Θέατρο: «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» είναι η κωμωδία της χρονιάς

Είδαμε την πρεμιέρα της παράστασης που γράφει και σκηνοθετεί ο Γιώργος Καπουτζίδης και γελάσαμε πολύ. Εκτός από το κείμενο απολαύσαμε τις ερμηνείες των νεαρών πρωταγωνιστών και ξεχωρίσαμε την ηθοποιό που σύντομα θα γίνει talk of the town.

Τη φετινή σεζόν ο πολυτάλαντος Γιώργος Καπουτζίδης παρουσιάζει δύο ακόμα πτυχές της πολύπλευρης (ενδιαφέρουσας) προσωπικότητας του. Έγραψε και σκηνοθέτησε το πρώτο του θεατρικό κείμενο «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του» στο θέατρο Ήβη με νεαρούς πρωταγωνιστές.

Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια. Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστόν, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ, κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά. Και πριν βουλιάξουν οριστικά θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους.

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου η αυλαία άνοιξε και απολαύσαμε ένα σύγχρονο έργο με το οποίο γελάσαμε, συγκινηθήκαμε, ενώ σε κάποια σημεία ταυτιστήκαμε με τους ήρωες και όσα διαδραματίζονταν επί σκηνής. Το πιο σημαντικό είναι πως περάσαμε πολύ καλά παρακολουθώντας την πρώτη θεατρική δουλειά του Καπουτζίδη όπου το κείμενο του παραμένει δυνατό κι απόλυτα τοποθετημένο στη σημερινή πραγματικότητα.

Η κωμωδία είναι ένα δύσκολο είδος θεάτρου που αν πέσει στα σωστά χέρια θα απογειωθεί. Ότι ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη παράσταση που δε στηρίζεται σε φαμφάρες, σε βρισιές αλλά σε ουσιαστικούς διαλόγους. Οι ήρωες απόλυτα οικείοι τους αναγνωρίζεις στο περιβάλλον σου, ακόμα και στη δική σου ζωή. Οι ερμηνείες των ηθοποιών (επίσης ένα μεγάλο στοίχημα μιας και πρόκειται για πιο άγνωστα πρόσωπα) αξιόλογες όπου τα λόγια τους έδεναν άψογα με την κίνηση τους. Ξεχώρισα λίγο παραπάνω την Μαριλού Κατσαφάδου («Το δικό μας σινεμά», «Πουλιά στον αέρα», «Ο Τρελαντώνης») όπου είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεδιπλώσει το ταλέντο της και να δείξει τη δυναμική της.

Όσο για την Κατιάνα Μπαλανίκα που σίγουρα θα τη θέλαμε περισσότερο στη σκηνή έρχεται με φόρα, με ταπεραμέντο για να μας δείξει το δρόμο που αξίζει να ακολουθήσουμε: μια ζωή με πληρότητα και συναίσθημα.

Στη διαδρομή του έργου θα γελάσεις πολύ, πάρα πολύ, θα συγκινηθείς και θα προβληματιστείς. Γιατί όλα όσα διαδραματίζονται επί σκηνής μας αφορούν λίγο ή πολύ. Και ίσως σταθούν η αφορμή να φύγουμε (κάπως) διαφορετικοί.

Λοιπόν, «Όποιος θέλει να χωρίσει ας σηκώσει το χέρι του» για να περάσει ένα όμορφο κι άκρως ανατρεπτικό βράδυ στο θέατρο Ήβη με την καλύτερη παρέα.

Παίζουν με σειρά εμφάνισηςΑλεξάνδρα Ταβουλάρη, Μαριλού Κατσαφάδου, Ανθή Σαββάκη, Γιώργος Σαββίδης, Γιάννης Κουκουράκης, Πάνος Νάτσης, Απόστολος Ψαρρός και η  Κατιάνα Μπαλανίκα.

Info: Τετάρτη- Κυριακή 19.00

Πέμπτη- Παρασκευή 21.00

Σάββατο 18.00 – 21.00

Θέατρο Ήβη: Σαρρή 27, Ψυρρή  Τηλ. 2103213112