POP CULTURE

Τown Cinemas, η νέα αγαπημένη έξοδος στη Γλυφάδα

Το να έχεις τη δυνατότητα να βγαίνεις ξανά βόλτα για σινεμά στο κέντρο της Γλυφάδας, και μάλιστα στο πιο προηγμένο τεχνολογικά multiplex της Αθήνας, είναι κάτι που γεμίζει δικαίως νοσταλγία τους παλιούς και εξιτάρει τους νέους.

Είναι κάποιες φορές που όταν αποφασίζεις να πας σινεμά, σου βγαίνει μια πραγματικά κινηματογραφική διάθεση. Είσαι στο mood να δεις την ταινία για την οποία διάβασες τόσο καλές κριτικές, να ταυτιστείς (βλέπε να μπεις μέσα στην οθόνη) με την ιστορία και γιατί όχι, να το ζήσεις και λίγο.

Στα Town Cinemas λοιπόν, που άνοιξαν πριν από δυο μήνες στο κέντρο της Γλυφάδας (επί της Ζησιμοπούλου, στο χώρο του παλιού Cinepolis), έχεις την ευκαιρία να δώσεις στην «κοινή» έξοδο με την κολλητή μία άλλη, πιο ‘Sex and the City meets Girls who just wanna have fun’ διάσταση…

Η ανεπανάληπτη αυτή κινηματογραφική εμπειρία ξεκινάει ήδη από την είσοδό σου στο εντυπωσιακό multiplex με τις 4 high tech αίθουσες. Πάρε το εισιτήριό σου (το οποίο έχεις ήδη κλείσει και οnline εννοείται, μέσα από το site του) από τα χαμογελαστά κορίτσια της υποδοχής και κάθισε με τη φίλη στο παγκάκι κάτω από τις αφίσες των προβαλλόμενων και upcoming ταινιών.

Και γιατί είναι τρομερό σημείο για να τσεκάρεις την περατζάδα. Και γιατί αποτελεί το τέλειο κινηματογραφικό σημείο για Insta φώτο, όπως έχεις ήδη καταλάβει από τα σχετικά post που βλέπεις non stop το τελευταίο καιρό στο feed σου.

Συνέχισε την ‘τύπου Indiana Jones’ εξερεύνησή σου -στο ολοκαίνουργιο αυτό κινηματογραφικό διαμάντι της Αθήνας- χαζεύοντας τα ομοιώματα γνωστών σούπερ ηρώων (με την Πωλίνα νιώσαμε σαν δύο ατρόμητες Wonder Women και το διασκεδάσαμε προσπαθώντας να φτάσουμε τον -ομολογουμένως πανύψηλο- Batman) που βρίσκονται στο κομψό lobby στο ισόγειο.

Κι επειδή φοβερό σινεμά χωρίς ‘φοβερό και τρομερό’ ποπ κορν (και λοιπά σχετικά ‘καλούδια’) δε γίνεται, ζήτησε από τον Λάμπρο να σου δώσει μία χορταστική μερίδα φρέσκου, ζεστού και βουτυράτου ποπ κορν. Και τώρα ναι, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε στα Town Cinemas πανέτοιμες να δούμε ταινία.

Μπαίνουμε στην τεράστια αίθουσα με την επίσης τεράστια οθόνη. Εκεί που μάθαμε πρώτα και βιώσαμε μετά ότι ο εξοπλισμός είναι υπερσύγχρονος για την καλύτερη δυνατή ποιότητα σε ήχο και εικόνα. Αν και όλα αυτά τα τεχνικά περί 4Κ Barco laser συστήματα προβολής και ήχο Dolby Surround 5.1 (και 7.1 στην αίθουσα 1) δεν μπορούμε να στα εξηγήσουμε σωστά. Πρέπει να τα ζήσεις, να νοιώσεις τον παραμικρό ψίθυρο σαν να είναι ο ηθοποιός δίπλα σου και να αισθανθείς τον πρωταγωνιστή να σε κοιτά κατάματα σε ‘ύψιστη ευκρίνεια’, για να τα κατανοήσεις πλήρως.

Καθόμαστε στις αναπαυτικές δερμάτινες πολυθρόνες που μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στο σαλόνι του σπιτιού μας (με άλλα λόγια, οι θέσεις έχουν άπλα, τόσο σε σχέση με την μπροστά και την πίσω σειρά, όσο και σχέση με την διπλανή σου πολυθρόνα) βάζουμε το παγωμένο αναψυκτικό και το νεράκι μας στη σχετική υποδοχή και η προβολή ξεκινάει…

Και εκεί τελειώνουν τα πολλά λόγια και ανοίγουν τα στόματα. Μιλάμε για την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία. Είναι σαν να βλέπεις τον Aquaman Τζέισον Μομόα να έρχεται κατευθείαν από τη Χαβάη μπροστά στα μάτια σου!

Στο διάλειμμα κατεβαίνουμε να χαζέψουμε λίγο τον υπόλοιπο χώρο, που είναι εξίσου εντυπωσιακός. Όχι συγκριτικά με τον Τζέισον Μομόα φυσικά, αλλά σε σχέση με την πλειονότητα των αιθουσών εντός των οποίων έχει τύχει κατά καιρούς να βρεθούμε.

Ειδική μνεία οφείλουμε να κάνουμε στην VIP αίθουσα (με Barco Laser Projector 4K και εξαιρετική ποιότητα 3D προβολής) που έρχεται με βήμα γοργό όσο και στον ειδικό χώρο με τα -εμπνευσμένα από τις ταινίες- virtual reality παιχνίδια που οσονούπω θα μας περιμένει στο υπόγειο.

Η αλήθεια είναι ότι, αν έχεις μεγαλώσει στα νότια και πήγαινες τα πρώτα σου σινεμά με φίλους (ή ραντεβού) στο παλιό Cinepolis, ένα πράγμα είναι βέβαιο. Ότι θα νιώσεις συγκίνηση -με το που μπεις στο χώρο- και θα σε πιάσει αυτή η νοσταλγία- παρελθοντολογία παράλληλα με μία μεγααααάλη χαρά που μπορείς να ξαναπάς σινεμά στην πόλη σου, στο κέντρο της Γλυφάδας, συνδυάζοντας την έξοδο με κανένα ποτάκι ή φαγητό εκεί κοντά.

Αν και η ουσία των Town Cinemas (το μεγάλο στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν) δεν βρίσκεται στο παρελθόν, αλλά στο μέλλον. Αυτό που περιλαμβάνει μια ολόκληρη νέα γενιά που αφήνει για λίγο κάτω τις οθόνες των κινητών με τις οποίες μεγάλωσαν από μωρά και δίνει ραντεβού έξω από τα Town Cinemas για να βιώσει την πατροπαράδοτη απόλαυση του να πηγαίνει για σινεμά με τους φίλους της.