NEWSROOM

Βρεθήκαμε στην πρώτη Drive-in συναυλία του Φεστιβάλ Γλυφάδας

Πλήθος κόσμου πήρε το αυτοκίνητο και την παρέα του το βράδυ της Τρίτης για να παρακολουθήσει την πρώτη Drive-in συναυλία στη Γλυφάδα αλλά και στη χώρα γενικά. Με τη Νατάσα Θεοδωρίδου στο «τιμόνι» της διασκέδασης, το κοινό παρακολούθησε το πρόγραμμα με έναν ιδιαίτερο τρόπο που θύμισε κάτι από τα παλιά. Το NouPou ήταν εκεί.

Τρίτη βράδυ, ώρα 21:45. Το πρώτο Δημοτικό Στάδιο Γλυφάδας είναι γεμάτο με αυτοκίνητα και ευτυχώς, ο καιρός μας κάνει τη χάρη: Ο ουρανός είνα πεντακάθαρος και η συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου, στο πλαίσιο του πρώτου Drive-in Φεστιβάλ στη Γλυφάδα, ξεκινά.

Τη βραδιά άνοιξε ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος ευχαρίστησε το κοινό για τη μεγάλη ανταπόκριση που έδειξε, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι φετινές θερινές εκδηλώσεις θα έχουν αυτή τη μορφή και ενημέρωσε για το τι θα ακολουθήσει. Στη συνέχεια στη σκηνή εμφανίστηκε ο κωμικός Παντελής Καναράκης ο οποίος ντυμένος τροχονόμος διακωμώδησε την κατάσταση με τα αυτοκίνητα και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας, δίνοντας μια χιουμοριστική νότα στη βραδιά. Τη σκυτάλη πήρε  η Νατάσα Θεοδωρίδου. Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια τραγούδησε αγαπημένες νέες αλλά και παλιές της επιτυχίες, ξεσηκώνοντας τον κόσμο ο οποίος αντί χειροκροτήματος, εξέφραζε τον ενθουσιασμό του με τις δυνατές κόρνες των αυτοκινήτων. Στο μεγάλης διάρκειας πρόγραμμα της συναυλίας συμμετείχαν και άλλοι καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Πέτρος Ιακωβίδης και Γωγώ Τσαμπά.

Οι ιθύνοντες φρόντισαν να δώσουν στο κοινό μια ειδική συχνότητα στο ραδιόφωνο, ώστε να ακούμε το πρόγραμμα από εκεί ακόμα κι αν θέλαμε να κλείσουμε τα παράθυρα του αυτοκινήτου , ωστόσο οι περισσότεροι προτίμησαν να ανοίξουν όχι μόνο τα παράθυρα, αλλά και τις πόρτες τους, να βγουν έξω και να χορέψουν.

Στην είσοδο αλλά και το εσωτερικό του ειδικά διαμορφωμένου με διαγραμμίσεις 1ου δημοτικού σταδίου Γλυφάδας, υπήρχαν 50 άνθρωποι του δήμου οι οποίοι κατηύθυναν τα αυτοκίνητα στις θέσεις τους, ώστε να υπάρχουν ανοικτοί διάδρομοι σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί να φύγει πριν τη λήξη της συναυλίας, αλλά και για να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις. Οι θέσεις στο στάδιο είναι 300, ωστόσο οι αιτήσεις για κρατήσεις ήταν πολύ περισσότερες. Εκείνοι που κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση, υπήρξαν αρκετά τυχεροί καθώς λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης, η επιλογή έγινε με κλήρωση: «Όσοι καταφέρατε να έρθετε, επιλεχθήκατε μέσα από μια πραγματικά διαφανή διαδικασία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται την ερχόμενη Παρασκευή με σινεμά και την προβολή της ταινίας «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», ενώ την επόμενη Τετάρτη στη σκηνή θα ανέβουν οι Onirama.  Ο Δήμος έχει οργανώσει ένα πλήθος εκδηλώσεων που θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Ιουλίου και θα περιλαμβάνουν μουσικές συναυλίες, θερινό σινεμά, καθώς και θεατρικές παραστάσεις. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά.

Όπως για όλο το κοινό, έτσι και για εμάς ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία το να παρακολουθούμε μια συναυλία μέσα από τα αυτοκίνητά μας. Μας ταξίδεψε σε εποχές του παλιού θερινού κινηματογράφου και μας έκανε να νιώσουμε πως ο πολιτισμός είναι εδώ, ακόμη και σε δύσκολες συγκυρίες. Ήταν ένα event στο οποίο σίγουρα θα πηγαίναμε ξανά, ακόμη και αν δεν ήμασταν στην εποχή του κορονοϊού. Ραντεβού λοιπόν την Παρασκευή για θερινό drive-in σινεμά!

Οι κρατήσεις γίνονται μέσα από το site του Δήμου Γλυφάδας.