LIFE

Ραντεβού στα Pet City: Τα καταστήματα που αγαπάνε το κατοικίδιό σου (και κάθε άλλο ζωάκι)

Πώς τα Pet City κατάφεραν να γίνουν η #1 αλυσίδα pet shop στην Ελλάδα; Περάσαμε εκεί μία μέρα μαζί με τον ενθουσιασμένο Blanco και πήραμε τις απαντήσεις σε κάθε μας ερώτηση.

-Έλα! Πού θα βρεθούμε σήμερα; Εγώ θα κατεβαίνω τη Βουλιαγμένης.
-Α, τέλεια, τότε ας δώσουμε ραντεβού στα Pet City.
-Super, τα λέμε εκεί.

Αν μένεις στη Γλυφάδα ή σε οποιοδήποτε από τα γύρω προάστια, τότε σίγουρα αυτή η στιχομυθία έχει συμβεί πολλές στην καθημερινότητά σου, ακόμα κι αν δεν έχεις ζωάκι. Τα Pet City Γλυφάδας είναι κάτι σαν σημείο αναφοράς για την περιοχή – και η αλήθεια είναι ότι το ίδιο συμβαίνει με όλα τα καταστήματα της τεράστιας αλυσίδας pet shop, αφού τα PET CITY διαθέτουν 70 καταστήματα (και συνεχίζουν!), όλα σε πολύ κεντρικά σημεία, ώστε να εξυπηρετούν πραγματικά όσους αγαπούν τα ζώα.

Εμείς επισκεφθήκαμε μαζί με την Άννα Δεσποτοπούλου και τον αξιαγάπητο σκύλο της, τον Blanco, το MEGA PET CITY της Γλυφάδας αλλά και το VET CITY (ακριβώς δίπλα), γνωρίσαμε τον Περιφερειακό Διευθυντή των PET CITY , κ. Γιώργο Φλωρόπουλο, και πήραμε όλες τις απαντήσεις.

Τι είναι αυτό που κάνει τα Pet City τον #1 προορισμό για οτιδήποτε έχει σχέση με το κατοικίδιό μας;
Το slogan της εταιρίας μας είναι «Τα πάντα για τους πιστούς μας φίλους» και το εννοούμε όταν δηλώνουμε ότι διαθέτουμε έναν ολόκληρο κόσμο για τα κατοικίδια. Είναι σπάνιο να επισκεφθεί κάποιος ένα PET CITY και να μη βρει σε αφθονία αυτό που αναζητάει. Η κατεύθυνση όμως της εταιρίας δεν ήταν μία συνηθισμένη προϊοντική λογική που μπορεί να ακολουθούν άλλες αλυσίδες σε άλλα είδη. Αυτό που μας οδηγούσε πάντα είναι να δημιουργήσουμε τον ξεχωριστό κόσμο των PET CITY με όραμα, να μη λείψει τίποτα στους πιστούς μας φίλους και να νιώθουν όμορφα όταν επισκέπτονται το κατάστημά μας, να αισθάνονται ότι βρίσκονται στο δικό τους σπίτι. Και νομίζω ότι το πετύχαμε. Δε θα ξεχάσω έναν ιδιαίτερα απαιτητικό πελάτη που μας ζήτησε μία τροφή για κροκόδειλους έχοντας εκ των προτέρων την εντύπωση ότι δε θα ήταν διαθέσιμη. Μόλις του είπαμε να περιμένει ένα λεπτό για να του τη φέρουμε είδα προσωπικά την έκπληξη στα μάτια του. Ο επόμενος στόχος της εταιρίας ήταν να καλύψουμε τις ανάγκες των κηδεμόνων με τις πιο ανταγωνιστικές τιμές. Θέλαμε να παρέχουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας στις πιο ανταγωνιστικές τιμές για να μπορεί όλος ο κόσμος να εξυπηρετηθεί. Και πάντα με τον υπάλληλό μας, τον άνθρωπό μας να αναπτύσσει προσωπική σχέση με τον πελάτη μας για να του λύσει όλες τις εύλογες απορίες που μπορεί να είχε από τα προϊόντα PET. Σε εμάς ξέρετε, παίζει ρόλο ιδιαιτέρως η εξειδίκευση, μας αρέσει να φεύγει από το κατάστημα ο πελάτης μας ευχαριστημένος γιατί υπήρχε κάποιος εκεί που τον βοήθησε να επιλέξει το κατάλληλο προϊόν γι’ αυτόν και το κατοικίδιό του. Η φιλοσοφία μας αυτή αναπτύχθηκε γιατί είμαστε κι εμείς καταναλωτές και δε μας αρέσει να μπαίνουμε σε μαγαζιά, να μη μας μιλάει κανείς και να παίρνουμε μόνοι μας από τα ράφια ή να αναγκαζόμαστε να διαβάζουμε τις ετικέτες για να καταλάβουμε. Εμείς πολλές φορές υπενθυμίζουμε στους πωλητές μας ότι διαδραματίζουν τον ρόλο του συμβούλου στα καταστήματα και πρωτίστως είναι σημαντική η εμπειρία του πελάτη, η οποία δεν έχει κατά τη γνώμη μας αξία εάν δεν εμπλουτίζεται με την απαραίτητη γνώση.

Οι υπάλληλοι των Pet City είναι πλήρως καταρτισμένοι και μπορούν να απαντήσουν σε κάθε μας απορία;
Για εμάς η εκπαίδευση των ανθρώπων που εργάζονται στα PET CITY είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Ξέρετε, εμείς είμαστε η Νο 1 αλυσίδα pet shop στην Ελλάδα και διαθέτουμε 3.000.000 πελάτες ετησίως, άρα εξυπηρετούμε τουλάχιστον 3.000.000 κατοικίδια στη χώρα μας. Φαντάζεστε τι θα γινόταν εάν δε διαθέταμε την απαραίτητη εξειδίκευση για τα κατοικίδια που είναι οι τελικοί αποδέκτες των προϊόντων μας; Κύριο μέλημά μας είναι τα κατοικίδια να έχουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής, καλύπτοντας την ίδια στιγμή τις ανάγκες και του καταναλωτή. Δε θα δώσουμε την ίδια τροφή σε ένα μεγαλόσωμο σκυλί που είναι ιδιαίτερα δραστήριο με ένα μικρόσωμο σκυλί που ζει σε ένα διαμέρισμα. Τα PET CITY είναι αποδέκτες ακόμη και σοβαρών περιστατικών που έχουν το χαρακτήρα επείγοντος όταν π.χ. ένα σκυλάκι έχει φάει φόλα και πρέπει ο ιδιοκτήτης του να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Γι’ αυτό και δημιουργήσαμε την PET CITY ACADEMY που οι υπάλληλοι μας, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής εκπαιδεύονται πρώτα στην Φιλοσοφία των PET CITY και μετά στις καθημερινές διαδικασίες.

Με ποιους τρόπους αποδεικνύει η εταιρία την ευαισθησία της απέναντι στα αδέσποτα; Συνεργάζεστε με συγκεκριμένες φιλοζωικές οργανώσεις στις οποίες παρέχετε τα είδη που μαζεύονται στις ειδικές καλαθούνες;
Τα PET CITY διαθέτουν έντονη Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, χωρίς να μας ενδιαφέρει να το διαδίδουμε. Ο κόσμος γνωρίζει τον καθημερινό μας αγώνα μέσα στα καταστήματα για τα αδέσποτα, αλλά θα ήθελα να δηλώσω ότι τίποτε δε θα γινόταν εάν δεν είχαμε άριστη συνεργασία στο τόσο ευαίσθητο αυτό κομμάτι της κοινωνίας με τους πελάτες μας. Σήμερα αποτέλεσμα της τόσο εποικοδομητικής συνεργασίας είναι 90 τόνοι τροφής για τα αδέσποτα της χώρας. Και βέβαια έχουμε συνεργασία με όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις που έρχονται να παραλάβουν τις τροφές που μαζεύονται καθημερινά.

Φροντίζετε και τα αδέσποτα στις γειτονιές που βρίσκονται τα καταστήματα Pet City;
Για εμάς το να φροντίζουμε τα αδέσποτα είναι τρόπος ζωής, μία καθημερινότητα. Σε πολλά καταστήματα οι ίδιοι οι υπάλληλοι έχουν υιοθετήσει αδέσποτα σκυλιά και γάτες, τα οποία ζουν μόνιμα μέσα σε ένα κατάστημα PET CITY, τα έχουν ονοματίσει και τα γνωρίζουν και οι πελάτες μας. Σε πολλά PET CITY θα παρατηρήσετε σπιτάκια για τα αδέσποτα έξω από τα καταστήματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ανταποκριθεί με όλες μας τις δυνάμεις για σκυλάκια που έχουν δηλητηριαστεί, ή έχουν χαθεί από τα σπίτια τους. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ στη διαδικασία της στείρωσης και στον αγώνα που κάνουμε για τα PET CITY για να μειωθεί το ζήτημα των αδέσποτων στη χώρα μας. Και θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα από το βήμα που μας δίνετε: οι κηδεμόνες θα πρέπει να στηρίζουν τη διαδικασία της στείρωσης προκειμένου να έχουμε ως Ευρωπαϊκή χώρα λιγότερα αδέσποτα στη χώρα μας. Εμείς στα VET CITY έχουμε προβεί εθελοντικά πολλάκις και συνεχίζουμε και το κάνουμε σε στειρώσεις των αδέσποτων στη γειτονιά. Το θεωρούμε ηθική υποχρέωσή μας.

Πότε δημιουργήθηκε το Vet City στη Γλυφάδα και τι υπηρεσίες προσφέρει; Υπάρχουν ειδικές τιμές για τα αδέσποτα;
Τα VET CITY έχουν δημιουργηθεί εδώ και 15 χρόνια και οι κτηνίατροι που διαθέτουμε έχουν επιλεγεί πρώτα με ανθρώπινα κριτήρια και κατόπιν με επαγγελματικά. Μία επίσκεψη στα VET CITY θα πείσει για την ευαισθησία τους και τον υψηλό επαγγελματισμό, ενώ από την πρώτη στιγμή θα αντιληφθούν οι επισκέπτες ότι αντιμετωπίζουν την εργασία τους ως λειτούργημα. Οι τιμές είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές στο κομμωτήριο που στεγάζεται στον χώρο και τα σκυλάκια και τα γατάκια που μας επισκέπτονται πλέον γνωρίζουν τους κομμωτές μας και έχουν αναπτύξει προσωπική σχέση μαζί τους. Kαι βέβαια οι τιμές για τα αδέσποτα είναι διαφορετικές. Περιττό να σας πω ότι ο εξοπλισμός μας στα VET CITY είναι υπερσύγχρονος με τις τελευταίες προδιαγραφές και μπορεί να καλύψει τις πιο εξειδικευμένες ανάγκες.

Σε ποια καταστήματα Pet City μπορούμε να βρούμε Pet Spa; Τι υπηρεσίες παρέχονται;
Εάν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα μας www.petcity.gr θα δει αναλυτικά τα σημεία μας. Από τώρα θα μπορεί να κατεβάσει σε όλες τις συσκευές και το PET CITY App όπου εάν επιλέξει κάποιος το σημείο ενδιαφέροντος μπορεί να οδηγηθεί πολύ εύκολα στο PET SPA που τον ενδιαφέρει. Επιτρέψτε μου να πρωτοτυπήσω και να σας απαντήσω όχι εταιρικά και σύμφωνα με τις υπηρεσίες που προσφέρουμε αλλά με το «όχημα» που διέπει κάθε υπηρεσία που προσφέρουμε: είναι η αγάπη μας για τα ζώα και αυτό μας ακολουθεί εδώ και 32 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας. Όποιος μας γνωρίσει και δει τον τρόπο που δουλεύουμε πρώτα για τα κατοικίδια και τις ανάγκες τους, μένει για πάντα δίπλα μας. Υπάρχουν πελάτες μας που μας επιδεικνύουν εμπιστοσύνη από την πρώτη μέρα λειτουργίας των PET CITY. Σήμερα έχουμε φθάσει αισίως στα 70 καταστήματα και έχουμε φθάσει σε αυτόν τον αριθμό με ιδιαίτερα σταθερά βήματα που θέτουν πρώτα ως στόχο την προετοιμασία των επόμενων γενεών και τη διαμόρφωση κουλτούρας πραγματικής φιλοζωίας και μετά κοιτάζουμε τους αριθμούς. Γι’ αυτό και κανείς σήμερα δεν κατόρθωσε να αντιγράψει, όσο και να προσπάθησαν πολλοί, τη Νο 1 αλυσίδα PET SHOP στη χώρα.

Γιατί να αποκτήσει κανείς την Vip Card; Τι προνόμια κερδίζει;
Mε την απόκτηση της V.I.P. κάρτας μας ο πελάτης γίνεται κομμάτι των PET CITY που απολαμβάνει προνόμια, ενημερώσεις, ευκαιρίες, ειδικές τιμές και εξαργύρωση επιταγής που προκύπτει ποσοστιαία μετά από ένα συγκεκριμένο ύψος αγορών. Ο πελάτης μαζεύει πόντους και βγαίνει μόνο κερδισμένος. Η V.I.P. κάρτα είναι ένα όχημα για να αντιληφθούμε τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών μας με στόχο να γίνουμε καλύτεροι και να ανταποκρινόμαστε στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πελατών μας.

Και, τελικά, τι είναι αυτό που κάνει τόσο χαμογελαστούς τους ανθρώπους που δουλεύουν στα Pet City;
Χαίρομαι ιδιαιτέρως που μου κάνετε αυτή την ερώτηση. Ναι, υπάρχει λόγος που βλέπετε χαμογελαστούς ανθρώπους μέσα στα PET CITY. Όλοι όσοι εργάζονται στα PET CITY έχουν κάτι κοινό το οποίο αποτελεί μία αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση: την αγάπη τους για τα ζώα. Είναι η πρώτη ερώτηση που διατυπώνουμε στις συνεντεύξεις των παιδιών που προσλαμβάνονται στα PET CITY. Το ξέρετε ότι υπάρχει κοπέλα που ήθελε να εργαστεί στα PET CITY πριν ενηλικιωθεί ακόμη, πριν γίνει δηλαδή 18 ετών και βλέποντας την αγάπη της για τα ζώα και την θέρμη της να αποκτήσει γνώσεις στον τομέα μας, της είπαμε ότι μόλις γίνει 18 ετών και μία μέρα θα ξεκινήσει να εργάζεται για εμάς; Όπως κι έγινε! Η αγάπη για τα ζώα είναι και η κινητήρια δύναμη που διαμόρφωσε το ομαδικό κλίμα μέσα στα καταστήματα. Όλοι λειτουργούν για έναν και ένας για όλους. Τα παιδιά μέσα στα καταστήματά μας ξεχνάνε τους τίτλους τους, την προϋπηρεσία τους. Κύριο μέλημά τους είναι να βοηθήσουν το ένα το άλλο. Και το τρίτο που σίγουρα εξασφαλίζει πολλά χαμόγελα είναι η εκπαίδευση των υπαλλήλων μέσα από την PET CITY ACADEMY. O εργαζόμενος στα PET CITY αποκτάει εφόδια ουσιαστικά όχι μόνο για τον επαγγελματικό του στίβο, αλλά για την ίδια του τη ζωή. Τολμώ να πω ότι είναι μεγάλη εμπειρία να εργάζεσαι στα PET CITY. Νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο ότι εργάζονται οι περισσότεροι υπάλληλοι πολλά χρόνια μέσα στην αλυσίδα. 20 χρόνια ο ένας, 15 ο άλλος, αμέτρητοι 10 χρόνια, 5 χρόνια και ούτω κάθ’ εξής.

Τα καταστήματα PET CITY στα νότια προάστια:

Άλιμος 1: Λ.Ποσειδώνος 31, Τηλ: 210 9836694

Άλιμος 2: Λ. Καλαμακίου 86, Τηλ: 211 0126339

Αργυρούπολη: Λ. Αργυρουπόλεως 21, Τηλ: 210 9954005

Αργυρούπολη 2 (νέο κατάστημα): Κύπρου 26, Τηλ: 211 0123723

Άγιος Δημήτριος (νέο κατάστημα):  Λ. Βουλιαγμένης 244, Τηλ: 211 0157129

Βάρη: Λ.Βάρης 3 & Άνδρου, Τηλ: 210 8994544

Βούλα: Λ. Βουλιαγμένης 183, Τηλ: 210 8983980

Γλυφάδα: Λ.Βουλιαγμένης 72, Τηλ: 210 9640801

Άνω Γλυφάδα: Γούναρη 49, Τηλ: 210 9611210

Ηλιούπολη: Ελ.Βενιζέλου 112, Τηλ: 210 9954520

Καλλιθέα 1: Ελ. Βενιζέλου 88 & Αγίων Πάντων 80 , Τηλ: 210 9510330

Καλλιθεα 2: Λ.Ελ. Βενιζέλου 275 & Σόλωνος, Τηλ: 212 1068014

Νέα Σμύρνη 1: Ελ.Βενιζέλου 249, Τηλ: 210 9825770

Νέα Σμύρνη 2: Ελ.Βενιζέλου 117 & Κασαμπά, Τηλ: 210 9323830

Πειραιάς 1: Γρ.Λαμπράκη 50, Τηλ: 210 4122266

Πειραιάς 2: Ηρώων Πολυτεχνείου 2, Τηλ: 210 4177408

Πειραιάς 3: Λ.Αθηνών-Πειραιώς 93 & Αμοργού , Τηλ: 210 4836990