LIFE

Tι χρειάζεται για να γίνεις σύμβουλος ακινήτων στην Engel & Völkers, μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές στην Ευρώπη

Ο Απόστολος Μπότσης, HR Senior Recruiter της Engel & Völkers Ελλάδος, μας μιλάει για το προφίλ του συμβούλου ακινήτων που αναζητά η premium real estate πολυεθνική που δραστηριοποιείται στη χώρα μας.

 

Η Engel & Völkers δεν έχει καταφέρει να γίνει μία διεθνής ηγετική δύναμη στις πωλήσεις ακινήτων μόνο για το ευρύ χαρτοφυλάκιο επιτυχημένων αγοραπωλησιών ακινήτων σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως χάρη στις επιδόσεις του κάθε στελέχους της εταιρείας ξεχωριστά. Και αυτό συνέβη χάρη στις προσωπικές ιστορίες των συμβούλων ακινήτων που συνεργάζονται με μία εκ των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου.

Η Engel & Völkers αποτελεί βασική επιλογή για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ακινήτων, ωστόσο αποτελεί δέλεαρ και για τα στελέχη που δραστηριοποιούνται όχι μόνο στον κλάδο του real estate, αλλά και στον ευρύτερο τομέα πωλήσεων από οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Για ανθρώπους που έχουν έφεση στην εξυπηρέτηση των πελατών και διαθέτουν ταλέντο στον τομέα των πωλήσεων, μία θέση εργασίας ως σύμβουλος ακινήτων σε μία εταιρεία όπως είναι η Engel & Völkers αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σημαντικό άλμα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Αναζήτηση ανθρώπων με πάθος

Η εργασία στην Engel & Völkers είναι για ανθρώπους που ακολουθούν το πάθος τους: Το πάθος για το Real Estate , το πάθος για τους ανθρώπους, το πάθος για επαγγελματική επιτυχία.

Ο HR Senior Recruiter της Engel & Völkers, Απόστολος Μπότσης, αναφέρει στο NouPou ότι «αυτό που αναζητάμε σε έναν υποψήφιο σύμβουλο ακινήτων της εταιρείας μας είναι να έχει ένα καλό επαγγελματικό υπόβαθρο, να έχει  ταλέντο στις πωλήσεις, επικοινωνιακός με δυνατή προσωπικότητα».

Από τη στιγμή που οι ενδιαφερόμενοι ενταχθούν στην ομάδα των συμβούλων ακινήτων, η εταιρεία αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την εκπαίδευσή τους μέσα από την ακαδημία της Engel & Völkers αλλά και υπό την καθοδήγηση του Team Leader και μίας ομάδας η οποία προσφέρει 24/7 όλες τις υπηρεσίες που θα χρειαστεί ο σύμβουλος ακινήτων, από νομικές υπηρεσίες και marketing μέχρι την παράδοση όλου του υλικού που θα χρειαστεί για την επικοινωνία του με τους πελάτες.

Γιατί να γίνεις Σύμβουλος ακινήτων στην Engel & Völkers;

Η Engel & Völkers βοηθάει τους συμβούλους ακινήτων να αφοσιωθούν στο καθήκον τους,  παρέχοντάς τους την απαιτούμενη τεχνογνωσία μέσω της ακαδημίας της. Τους δίνει ακόμα τη δυνατότητα να επωφεληθούν από το διεθνές της δίκτυο, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια και τη μοναδική πλατφόρμα του συστήματος που διαθέτει η εταιρεία, η οποία διευκολύνει την ανεξάρτητη εργασία οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, προσφέροντας μεγάλη ευελιξία στους πελάτες τους.

Όπως εξηγεί ο κ. Μπότσης, «προσφέρουμε οτιδήποτε μπορεί ο Σύμβουλος ακινήτων να χρειαστεί για την διεκπεραίωση των καθηκόντων του. Ειδικότερα, αξίζει να αναφέρω ότι στην έναρξη της συνεργασίας πραγματοποιούμε μία αρχική εκπαίδευση 4 ημερών και μετά ακολουθεί δίωρη εκπαίδευση κάθε εβδομάδα για διάστημα περίπου 7 εβδομάδων . Η εκπαίδευση αυτή αφορά συνολικά την αγορά ακινήτων, ωστόσο υπάρχει και ειδική εκπαίδευση για μεμονωμένα θέματα, όπως είναι π.χ. η αγορά δεύτερης κατοικίας (second home)».

Ποιες είναι σε γενικές γραμμές οι αρμοδιότητες του κάθε συμβούλου ακινήτων;

Όπως αναφέρει στο NouPou ο κ. Μπότσης, ο κάθε σύμβουλος ακινήτων διαχειρίζεται αποκλειστικά μια συγκεκριμένη περιοχή. Σε  πρώτη φάση  7-10 ημερών,  πρέπει να κάνει ένα καλό «σκανάρισμα»στην περιοχή, να δει πόσα ακίνητα υπάρχουν, τι είδος ακινήτων είναι (διαμερίσματα, μεζονέτες, βίλες κλπ) και πόσα ακίνητα είναι διαθέσιμα προς πώληση Σε δεύτερη φάση, πρέπει να κάνει μια λεπτομερή καταγραφή όλων των hot spots της περιοχής, δηλαδή πάρκα, cafes, bars, εστιατόρια, σχολεία, στάσεις λεωφορείων & μετρό, νοσοκομεία, φαρμακεία, απόσταση από λιμάνι και αεροδρόμιο κλπ. Αυτό είναι ένα από τα σημαντικά κομμάτια της δουλειάς του, καθώς ο αγοραστής θέλει να γνωρίζει, βάση αναγκών, βάση φιλοσοφίας ζωής, τι του προσφέρει η περιοχή στην οποία βρίσκεται το ακίνητο.

Παρά την παγκόσμια κρίση, η οποία έχει ενταθεί μετά και το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, η εργασία σε μια εταιρεία η οποία συνεχίζει να… ανθεί, δεν αποτελεί πλέον όνειρο, αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Η Engel & Völkers ενδυναμώνει συνεχώς το δυναμικό της με τους κορυφαίους Συμβούλους ακινήτων για την πρωτεύουσα και των υπόλοιπων περιοχών που δραστηριοποιείται. Για αυτούς που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη μεγάλη οικογένεια της Engel & Völkers απαιτείται μεταξύ άλλων να γνωρίζουν τις πραγματικές ανάγκες των πελατών, να διαθέτουν ενθουσιασμό και θέληση και να τους παρέχουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για την αγορά ή την πώληση ενός ακινήτου.

Τι ανταπόκριση υπάρχει;

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή έχει στο ενεργητικό της 170 συμβούλους ακινήτων και λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα, σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των συμβούλων ακινήτων που απασχολεί σε 320 κατά τη φετινή χρονιά. Με ορίζοντα το 2024 στόχος είναι να  απασχολεί περίπου 1.000 συμβούλους ακινήτων πανελλαδικά, θέτοντας τον πήχη σε περίπου 4.000 πωλήσεις ακινήτων, σε ετήσια βάση.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι θετική και σε αυτό κομβικό ρόλο παίζει ότι η εταιρεία παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα εργασίας και εκπαίδευσης στο νέο σύμβουλο ακινήτων.