LIFE

Sleepy Hollow: Ο Ακέφαλος Καβαλάρης καλπάζει στη μικρή οθόνη

Μόνο πονοκέφαλο δεν θα σου προκαλέσει η νέα τηλεοπτική σειρά του FOX.

Ωστόσο φαίνεται πως το FOX αποφάσισε να ποντάρει στο μεταφυσικό στοιχείο και έτσι η τηλεοπτική σειρά Sleepy Hollow είναι γεγονός και ο Ίκαμποντ Κρέιν επιστρέφει για μια ακόμη ανελέητη μάχη με τον Ακέφαλο Καβαλάρη. Τα πράγματα είναι λίγο πιο διαφορετικά από ότι θυμόσουν στο φιλμάκι του Τιμ Μπάρτον, αλλά θα βρεις το σενάριο προκλητικά ενδιαφέρον.

Στην τηλεοπτική έκδοση, ο Κρέιν δεν είναι κάποιος μπάτσος της μεγαλούπολης, αλλά ένας ιστορικός από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που κατατάσσεται στον Αμερικανικό Πόλεμο για την Ανεξαρτησία. Σε μια από τις μάχες, έρχεται αντιμέτωπος με τον περίφημο Καβαλάρη, ο οποίος υπηρετεί στον στρατό των Άγγλων σαν μισθοφόρος. Στη μάχη που ακολουθεί, ο Κρέιν καταφέρνει να κόψει το κεφάλι του αντιπάλου του, αλλά πεθαίνει και ο ίδιος ύστερα από θανάσιμο χτύπημα. Ή μήπως όχι;

Για να μην αποκαλύψουμε όλα τα spoiler της σειράς, το μόνο που θα αρκεστούμε να πούμε, είναι πως τόσο ο Καβαλάρης, όσο και ο Κρέιν ξυπνούν αιώνες αργότερα στον κόσμο μας. Ο πρώτος έχει ξεκινήσει ήδη να παίρνει κεφάλια, ενώ ο Κρέιν προσπαθεί να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει και που βρίσκεται. Στο δρόμο του εμφανίζεται μια σερίφης του Sleepy Hollow, η οποία έχει μόλις χάσει τον συνεργάτη και μέντορα της από αποκεφαλισμό και δίχως να μπορεί να κάνει διαφορετικά, πρέπει να πιστέψει τους ισχυρισμούς του Κρέιν. Η υπόθεση έχει πολύ ψωμί, καθότι από το πρώτο κιόλας επεισόδιο αποκαλύπτεται ποιος είναι ο σκοπός της αφύπνισης του Καβαλάρη, ποιοι είναι οι στόχοι του αλλά και γιατί ξύπνησε μαζί του ο Κρέιν.

Η σειρά είναι κάτι μεταξύ Charmed και CSI. Αν και οι δύο ήρωες αντιμετωπίζουν το μεταφυσικό, υπάρχουν πολλά σημεία όπου και οι δύο συγκεντρώνουν στοιχεία, ανακρίνουν, ενώ προσπαθούν να κρατήσουν μια ισορροπία ανάμεσα στην κοινή λογική και την υπαρκτή μαγεία που συναντούν στο δρόμο τους. Εκτός του ότι μέχρι στιγμής η σειρά έχει εκπληκτική φωτογραφία, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η διάλεκτος του Τομ Μάισον, που υποδύεται τον Κρέιν. Ο Μάισον μιλάει ακόμη τα αρχαικά αγγλικά, με πομπώδεις εκφράσεις και κρατώντας το status ενός gentleman του 1700, ενώ παράλληλα είναι αρκετά χιουμοριστικός και ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να καταλάβει τον κόσμο τριγύρω του. Ιδιαίτερα στο τεχνολογικό κομμάτι. Αξίζει να αναφερθεί πως οι μάγισσες και οι δαίμονες που αντιμετωπίζουν οι δύο ήρωες, μιλούν αναμεταξύ τους στα Ελληνικά(!) που αν και ολίγον ‘‘σκοτωμένα’’ παίρνουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια.

Το καστ συμπληρώνεται με τον Ορλάντο Τζόουνς που υποδύεται τον ‘‘καπετάνιο’’ του αστυνομικού τμήματος και την Κάτια Γουίντερ που ενσαρκώνει την μνηστή του Ίκαμποντ Κρέιν, Κατρίνα, δίνοντας του πολύτιμες συμβουλές στον ύπνο του. Τέλος, υπάρχει και ο περίφημος Τζον Τσο (θυμηθείτε τον από το Harold & Kumar), όπου υποδύεται το ‘‘δουλικό’’ ενός δαίμονα ο οποίος ακόμη δεν μας έχει αποκαλυφθεί.

Αν και σε κάποιους θα φαινόταν αλλόκοτη μια σειρά «εποχής» η οποία εξελίσσεται στην εποχή μας, ο σκηνοθέτης Άλεξ Κούρτζμαν εμπλουτίζει με τέτοιο τρόπο τις εικόνες που σίγουρα δεν θα το βρεις βαρετό. Η σειρά δεν είναι χαζοθρίλερ, αλλά πραγματικό horror, με δαίμονες αρκετά πειστικούς, με flashbacks στην ιστορία που σε κρατούν σε εγρήγορση και με αρκετά έξυπνους διαλόγους με έναν πιο σοφό και αποφασιστικό Ίκαμποντ Κρέιν, που ξεφεύγει από την ‘‘θεατρινίστικη’’ παρουσία του Τζόνι Ντεπ.

Μέχρι στιγμής έχουν προβληθεί δύο επεισόδια, με τη σειρά να έχει κερδίσει τις κριτικές ως το πιο ενδιαφέρων σώου της νέας σεζόν.

Κεφάλια μέσα και ώρα για Sleepy Hollow.