SPORTS

Γιατί το Euro θα είναι καλύτερο χωρίς την Ελλάδα;

Υπάρχουν μερικοί λόγοι που λέμε ευτυχώς που η γαλανόλευκη δεν παίζει στα χορτάρια της Γαλλίας

 

Ας αντιστρέψουμε την ιστορία. Πες ότι τελικά περνάγαμε στους ομίλους της Γαλλίας. Αυτό θα σήμαινε αυτομάτως ότι αυτή η χάλια μπάλα που βλέπαμε τον τελευταίο καιρό από την Εθνική -συγκεκριμένα από τότε που άλλαξε η γενιά που κρατούσε τα ηνία- θα μεταφερόταν στα γήπεδα της Γαλλίας. Δηλαδή εγώ θα έπρεπε να ανεχτώ αδιάφορους παίχτες που περισσότερο τους νοιάζει πως φαίνεται το τατού στην κάμερα παρά να παίξουν λίγη, έστω λίγη, από την μπάλα που ξέρουν στο χορτάρι. Θα έπρεπε να αποδεχτώ ότι αυτό το τσουκου τσούκου μπολ θα το έβλεπα σε άλλη μια διοργάνωση. Βέβαια θα μου πεις ότι γιαυτό αποκλειστήκαμε, αλλά σε βάζω στο υποθετικό σενάριο που δεν χάναμε από τα νησιά φερόε και όλες τις άλλες υπερδυνάμεις που είχαμε στον όμιλο και περνάγαμε. Σε βάζω στο σενάριο που έσπαγε ο διάολος το ποδάρι του και βάζαμε κανα γκολ βρε αδερφέ. Άστο καλύτερα, θα χάλαγε το καλοκαίρι μας γιατί θα προκαλούσε εξάρσεις έντονο εκνευρισμό μέσα στην ζέστη.

Μικρή ανάσα να ποντάρεις στο ποιος θα πάρει το Euro 2016. Η Γαλλία πάντως δίνει 4,30 στην Interwetten.

Αν προκρινόμασταν ξέρεις τι άλλο θα είχε συμβεί; Θα ήταν αναγκασμένη η τηλεοπτική κάλυψη να δείξει από την μία τον πρόεδρο της ΕΠΟ κύριο Γκιρτζίκη που μοιάζει να έχει πακτωθεί στην καρέκλα κάθε φορά που η κάμερα γυρνάει στα επίσημα, και από την άλλη όλους τους celebrities που τρέχουν σε κάθε μεγάλη διοργάνωση για να υποστηρίξουν την επίσημη αγαπημενη μετά το 2004 ντυμένοι λες και πάνε σε εγκαίνια μαγαζιού της παραλιακής. Μπάλα θα δούμε καθόλου ή θα πρέπει κάθε τέσσερα χρόνια να ψάχνουμε επώνυμους και ποια θα είναι η θυληκιά μασκότ της Εθνικής στις εξέδρες; Βέβαια μέσα από κάτι τέτοια είχαμε γνωρίσει και την Νάντια Σερλίδου αλλά εδώ ήρθαμε να μιλήσουμε για μπάλα. Μην αποσπάσε από την συζήτηση.

Πάρε ξανά μια ανάσα και κάνε μια πρόβλεψη για το παιχνίδι στο Φάμε Στοίχημα by Nou-Pou.gr. Θα παραγγείλεις και τα σουβλάκια σου με έκπτωση.

Όμως αυτή η εξέλιξη δεν θα είχε μόνο αυτή την -ασήμαντη αν εξαιρέσεις τα μάτια μας και την ιδιοσυγκρασία μας- συνέπεια. Πήγαινε πίσω στον χρόνο, τότε στο μακρινό καλοκαίρι του 2014 όπου η ελληνική ομοσπονδία αποφάσισε να προσλάβει τον Κλαούντιο Ρανιέρι στην θέση του Φερνάντο Σάντος. Τέσσερα ματς έκατσε ο αλενατόρε και κατάφερε να χάσει από τα Νησιά Φερόε και τελικά να απολυθεί. Αν δεν είχε αυτή την υπέροχη πορεία στον πάγκο μας ξέρεις τι θα είχε συμβεί; Κάτι απόλυτα καταστροφικό. Ο Ρανιέρι θα καθόταν στον πάγκο μας, δεν θα έμενε ποτέ ελεύεθρος και τελικά δεν θα πήγαινε ποτέ στην Λέστερ. Οι συνέπειες καταστροφικές για την μεγάλη μαύρη Βίβλο που ποδοσφαίρου γιατί δεν θα γραφόταν η πιο όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία των τελευταίων δεκαετιών. Η κατάκτηση της Premier League από την Λέστερ με προπονητή τον Ρανιέρι. Ίσως να μην γνωρίζαμε ποτέ τους Τζέιμι Βάρντι, Πιεσνερό (aka Drinkwater), Μαχρέζ και τα άλλα παλικάρια που μας έκαναν να κολάμε σε κάθε ματς τους και να ανατριχιάζαμε όσο πλησίαζαν όλο και πιο κοντά στο πρωτάθλημα.

Πώς θα σου φαινόταν αν δεν ζούσες ένα θαύμα επειδή η εθνική πέρασε στο Euro; Γιούρα θα γίνουν πολλά, αυτό που έκανε η Λέστερ μπορεί να μην ξανασυμβεί ποτέ.

Είδες πως ίσως είναι καλύτερα που σε αυτό το Euro η Ελλάδα δεν προκρίθηκε και δεν θα την δούμε στα γήπεδα της Γαλλίας; Οπότε κάτσε στον καναπέ σου, φτιάξε το κατάλληλο τελετουργικό, παρήγγειλε από κάποιο από τα τόσα πεντανόστιμα delivery των νοτίων και απόλαυσέ μπαλίτσα που θα έλεγε και ο Αλέφας. Αυτή την φορά δεν θα φανατιστείς με Βύντρες και Κορνέδες αλλά με Βάνρτιδες και Γριεζμάνους. Άραγε θα φώναξει κανείς τον Αλέφαντο να σχολιάζει τα παιχνίδια να αποκτήσει η διοργάνωση ολοκληρωτικό ενδιαφέρον. Σαν το ποδόσφαιρο που έπαιζαν οι ομάδες του Κρόιφ ένα πράγμα.