SPORTS

Το νότιο TeamSales επιβεβαιώνει ότι η ομάδα είναι πάνω από όλα

Στο μπάσκετ έμαθε να συνεργάζεται. Έξω από τις γραμμές έμαθε πως να ικανοποιεί τη ζήτηση για αθλητική ένδυση, υπόδυση και εξοπλισμό. Ο Κώστας Βαρδαβάς συστήνει το “νότιο” TeamSales που αποτελεί την απάντηση σε οποιαδήποτε ερώτηση (ατομική ή ομαδική) αφορά την αγορά αθλητικού υλικού.

Τι είναι το TeamSales;

Το TeamSales είναι ένα multisite το οποίο προσφέρει προϊόντα  μέσα από μία μεγάλη ποικιλία επώνυμων αθλητικών ειδών. Προσφέρει τη δυνατότητα, στους αθλητές να βρουν εύκολα τον εξοπλισμό που χρειάζονται για κάθε αθλητική δραστηριότητα (ΜΠΑΣΚΕΤ-ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΤΕΝΝΙΣ) όπως και για κάθε σωματείο, να εξοπλίσει τους αθλητές του με αγωνιστικά ρούχα, ρούχα αποστόλων και οποιαδήποτε άλλη απαίτηση μπορεί να έχει μέσα στην λειτουργία του συλλόγου.

Πως προέκυψε ως ιδέα;

Η ιδέα ξεκίνησε μέσα από την ανάγκη να εξελιχθώ επαγγελματικά πέρα από το άθλημα το οποίο τόσα χρόνια εξασκούσα σαν επαγγελματίας. Ετσι το 2011 ξεκίνησα την επιχειρηματική ιδέα, προσδοκώντας μέσα από το ηλεκτρονικό εμπόριο, να διευρύνω τις γνώσεις μου μέσα από τις ανάγκες της αγοράς.

Τι δουλειά έχει ένας μπασκετμπολίστας στις Online πωλήσεις;

Σαν εν ενεργεία αθλητής προσπάθησα να καλύψω τις ανάγκες των αθλητών γνωρίζοντας προσωπικά τις απαιτήσεις που έχουν. Οι online πωλήσεις μου έδωσαν την  δίοδο για να μπορέσω να τους προσφέρω απλά και άμεσα προϊόντα τα οποία κάνουν η ζωή των αθλητών πιο εύκολη.

Ποιες “μπασκετικές” αρετές βρίσκεις χρήσιμες στο νέο αυτό εγχείρημα;

Δεν είναι τυχαίο που το μότο της επιχείρησης στηρίζεται στο να δουλέψουμε μαζί  “work together”. Στον αθλητισμό έχω μάθει να συνεργάζομαι, να έχω κοινούς στόχους, υπομονή, επιμονή και το αποτέλεσμα πάντα θα είναι με πρόσημο θετικό. Ετσι νιώθω ότι ο αθλητισμός πάντα έχει να σου δώσει πολλά χαρίσματα αρκεί να λειτουργείς ομαδικά και ταπεινά

Γραφείο ή γήπεδο;

Ισορροπία! Για μένα το μυστικό είναι να ξέρεις να συνδυάζεις το χόμπι με την δουλειά. Αν καταφέρεις να κάνεις στην καθημερινότητά σου αυτό που πραγματικά αγαπάς και σου δίνει ευχαρίστηση, τότε είτε στη δουλειά είτε στο γήπεδο είσαι ευτυχισμένος!

Πως εξελίσσεται σε ελληνικό επίπεδο οι online πωλήσεις; Αγοράζει περισσότερο ιντερνετικά ο Έλληνας;

Οι πωλήσεις στον ελλαδικό χώρο, μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων έχει ανοδική πορεία. Οι καταναλωτές μελετάνε το προϊόν το οποίο θέλουν να αποκτήσουν , συγκρίνουν τιμές και υπηρεσίες έτσι ώστε να καταλήξουμε να επιλέξουμε και να προχωρήσουμε σε μία online αγορά.

Ο Έλληνας αγοράζει ηλεκτρονικά πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά. Υπάρχουν, βέβαια, ακόμα γενιές που είναι παραδοσιακές και επιλέγουν την αγορά από φυσικά κατάστημα, αλλά λόγω των καιρών συγκρίνουν ηλεκτρονικά τις τιμές και επιλεγούν να επικοινωνησουν τηλεφωνικά για παραγγείλουν τα προϊόντα που επιθυμούν.

Η έδρα σου είναι στα νότια προάστια; Τυχαίο;

Η έδρα μου είναι στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στην Άνω Γλυφάδα, στην οδο πανιώνιας 12, για κάθε ενδιαφερόμενο και καθόλου τυχαίο δεν είναι που λειτουργούμε σε ένα σημείο της Αττικής. Είναι ένα προνομιακό προάστιο που μπορείς να προσεγγίσει αλλα και να σε προσεγγίσουν καταναλωτές. Επιλέγω να ζω Nou Pou.