SPORTS

Τα νότια προάστια του Παντελή Βλαχόπουλου

Ο διευθυντής του sport24.gr, του πιο επιτυχημένου αθλητικού site στη χώρα, μας μιλάει για τα ‘νότια’ στέκια του, τους φίλους του και το Μουντιάλ που κατέκτησε η αγαπημένη του Γαλλία.

“Θα μπορούσε να γίνει μπασκετμπολίστας. Αν δεν είχε ακολουθήσει τη δημοσιογραφία. Του αρέσει η πορτοκαλί θεά και της αρέσει και εκείνης. Αυτή η “σχέση’ τους οδήγησε όμως σε άλλα μονοπάτια, όχι αυτά του παρκέ, αλλά του πληκτρολογίου.

Ο Παντελής Βλαχόπουλος είναι σήμερα διευθυντής του sport24.gr, του πιο επιτυχημένου αθλητικού site στη χώρα και παρ’ ότι ο ίδιος είναι χαμηλών τόνων, μάλλον καμαρώνει για αυτήν την πρωτιά.  Παράλληλα έχει επιλέξει εδώ και χρόνια να μένει στα Νότια Προάστια, γιατί λατρεύει τη θάλασσα και έχει δημιουργήσει δυνατές φιλίες στην περιοχή, που αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου.

Πότε αποφάσισες να μείνεις στα Νότια Προάστια και γιατί;
Από πολύ μικρός γιατί ήθελα να ήμουν κοντά στη θάλασσα. Είναι πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και ξεκούρασης. Τα πράγματα στα νότια είναι πιο απλά. Είναι κάτι σαν το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Γίνονται πιο εύκολα.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου μέρη/στέκια στα Νότια Προάστια;
Τα στέκια μας πλέον είναι το “40” στον Αστέρα και το Rumors. Αλλά το θέμα δεν είναι αν είναι όμορφο ένα μαγαζί ή όχι. Οι άνθρωποι είναι που σε κάνουν να πηγαίνεις στο ίδιο μέρος. Αν θέλω να σκεφτώ ή να πάρω κάποια σημαντική απόφαση κατευθύνομαι σ’ ένα συγκεκριμένο κομμάτι της Βουλιαγμένης.

Ασχολείσαι με το αθλητικό ρεπορτάζ και τώρα είσαι διευθυντής του Sport24.gr. Ο Έλληνας ασχολείται
με τα αθλητικά;
Ναι, με πάθος. Και όταν δεν ξεπερνά τα όρια είναι ο καλύτερος οπαδός-φίλαθλος του κόσμου. Πλέον έχει πιο σφαιρική άποψη για τα σπορ και περισσότερες γνώσεις. Γι’ αυτό τον λόγο η δουλειά μας είναι πιο απαιτητική και ανταγωνιστική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Τι γεύση σου άφησε το πρόσφατο Μουντιάλ;
Δεν είναι γεύση, είναι σκέψη-λέξη. Το VAR. Είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και αυτό συμβαίνει με το Μουντιάλ. Μπορεί να μην βλέπουμε τους σούπερ ήρωες, αλλά όλα τα ματς και όλες οι φάσεις της διοργάνωσης έχουν τη δική τους ξεχωριστή σημασία. Υποστήριζα από μικρός τη Γαλλία λόγω Πλατινί και Ζιντάν. Συνεπώς χάρηκα ιδιαίτερα που το σήκωσαν οι τρικολόρ με τον δικό τους τρόπο. Και ο τρόπος τους ήταν απλός και μεθοδικός.

Αν δεν ήσουν δημοσιογράφος, τι δουλειά θα ήθελες να κάνεις;
Θα ήθελα να κάνω κάτι που να είναι κοντά στον αθλητισμό. Προπονητής ίσως. Πάντα γύριζε στο μυαλό μου να ανοίξω κάποιο μαγαζί στα Νότια. Αλλά ξέρω ότι αυτό που θα κάνω επί της ουσίας είναι να δημιουργήσω ένα στέκι για τους φίλους μου. Δηλαδή ένα επιχειρηματικό λάθος.

Αγαπημένη σου βόλτα κατά μήκος της παραλιακής; Σε άλλο σημείο των Νοτίων;
Σίγουρα η διαδρομή από τη Βούλα στο Καβούρι, όπου συνήθως περπατάω και καταλήγω στο μαγαζί του φίλου μου Παύλου Κοσμόπουλου, το Γαρμπή. Επίσης ακόμη και τώρα μου αρέσει να πηγαίνω να σουτάρω σ’ ένα γήπεδο μπάσκετ μέσα στα δέντρα στα Πηγαδάκια. Το κάνω πλέον λιγότερες φορές λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και η αλήθεια είναι ότι μου έχει λείψει. Την τελευταία φορά ήταν παρέα με τον Παλομπαρίνι.

Ποιο μέρος/νησί επιλέγεις για τις διακοπές σου;
Η Κεφαλλονιά είναι ένα νησί που θα μπορούσα να πηγαίνω κάθε χρόνο. Οι θάλασσες γενικότερα του Ιονίου, σου δίνουν την αίσθηση του ανεπανάληπτου.

Με τον Νότιο Γιώργο Συρίγο, κάνετε μία πολύ δημοφιλή εκπομπή στο sport24 radio 103,3. Είστε ίδιοι
ή εντελώς αντίθετοι;
Είμαστε αντίθετα ίδιοι. Ο Γιώργος είναι ένας έντιμος άνθρωπος. Όταν, λοιπόν, ένα άτομο έχει αυτό το χαρακτηριστικό, αυτομάτως όλα τα άλλα στοιχεία για μένα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Με τον Συρίγο είμαστε σαν ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Η σχέση μας έχει περάσει απ’ όλα τα στάδια. Είναι από τους πραγματικούς φίλους που έχω στη ζωή μου.

Υπάρχει κάτι που σε ξενερώνει στα Νότια;
Ναι, η μη αξιοποίηση περιοχών που θα μπορούσαν να ήταν κόσμημα για ολόκληρη την Ευρώπη.

Πως περιμένεις το νέο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου; Καταρχάς θα γίνει κανονικά;
Δεν κάνω ποτέ προβλέψεις. Βάσει ανακοίνωσης αναμένεται να αρχίσει στις 25 Αυγούστου, αλλά υπάρχουν αρκετά δομικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν. Όταν αρχίσει το περιμένω πιο ανταγωνιστικό.