SPORTS

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ παίζουν μπάλα με ασφάλεια

Καθώς η ποδοσφαιρική σεζόν ξεκινά, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ αποτελούν το ασφαλές σημείο συνάντησης για να παρακολουθήσει κανείς τους αγώνες της Super League και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Από την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου η Super League επέστρεψε στην αθλητική καθημερινότητα του κόσμου. Η περίοδος που διανύουμε είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την έναρξη όλων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, με το ελληνικό να μην αποτελεί εξαίρεση, αποτελώντας -πέρα από θέμα συζήτησης μεταξύ του φίλαθλου κόσμου και- μια καλή αφορμή προκειμένου το κοινό να θυμηθεί πώς είναι τα αγαπημένα του ποδοσφαιρικά σαββατοκύριακα.

Από την στιγμή δε, που δεν έχει επιτραπεί ακόμη η προσέλευση φιλάθλων στα γήπεδα, τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ έχουν εξελιχθεί σε τόπο συνάντησης, συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Η αυξημένη προσέλευση του κοινού συνοδεύεται βέβαια από την προσοχή και την προσήλωση που δείχνουν οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων προκειμένου να τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής. Κάτι που δεν άλλαξε ποτέ τους τελευταίους μήνες, αποτελώντας τον κανόνα εν μέσω της πανδημίας.

Ο Ηρακλής Λάππας, ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στη Βούλα, τονίζει πως «δεν τίθεται θέμα συζήτησης σε ό,τι αφορά στα μέτρα προστασίας και υγιεινής. Τηρούνται τα πάντα από αυτά που προβλέπονται. Από τις μάσκες και το αντισηπτικό, μέχρι τις αποστάσεις και τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται εντός του πρακτορείου. Είναι κάτι που δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση, τόσο για τη δική μας προστασία, όσο και γι’ αυτή των πελατών μας. Βλέπουμε ότι κι ο κόσμος αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι αυτό, δείχνοντας κατανόηση αλλά και ικανοποίηση από το γεγονός πως στα πρακτορεία τηρούνται ευλαβικά όλα τα μέτρα» για να προσθέσει αναφορικά με το γεγονός πως πλέον, τη φετινή σεζόν, τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ αποτελούν χώρο συγκέντρωσης του κοινού που περιμένει πώς και πώς να δει τους αγώνες της Super League και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. «Τα πρακτορεία γίνονται σταδιακά ένα στέκι για τον κόσμο από την στιγμή που ξεκινούν τα πρωταθλήματα, δίχως να επιτρέπεται η παρουσία στις εξέδρες. Το περιμένουμε κιόλας εν όψει των επόμενων εβδομάδων, με βάση όσα βλέπουμε μέχρι στιγμής».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Γούλας, ιδιοκτήτης πρακτορείου στη Βάρη, εκφράζει μία κάπως διαφορετική άποψη, εστιάζοντας στην ανάγκη να μην υπάρχει συνωστισμός εντός των πρακτορείων. Κάτι για το οποίο φροντίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες, συνεχίζοντας να αντιμετωπίζουν με απόλυτη σοβαρότητα και προσοχή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που υπάρχουν λόγω της πανδημίας. «Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ είναι χώρος συγκέντρωσης κόσμου, αλλά όχι στο επίπεδο της καφετέριας μόνο και μόνο για να δει κάποιος έναν αγώνα. Δεν μπορούμε άλλωστε να φιλοξενήσουμε πολλά περισσότερα άτομα, λόγω των μέτρων προστασίας που υφίστανται για τον κορονοϊό. Κι εμείς οι ίδιοι προσέχουμε ιδιαίτερα για να τηρούνται οι αποστάσεις και να μην υπάρχει συνωστισμός, ζητώντας από τους πελάτες να μην κάθονται πολλή ώρα εντός του πρακτορείου, για να διευκολυνθούν όλοι και να εξυπηρετηθούν ανάλογα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πέραν των ομάδων και των παικτών, όλο αυτό το διάστημα κι οι ιδιοκτήτες των πρακτορείων ΟΠΑΠ φρόντισαν να προετοιμαστούν κατάλληλα για την -αναμενόμενη- αύξηση της προσέλευσης του κοινού τις ημέρες και τις ώρες που η τηλεόραση δείχνει αγώνες της Super League. Κι όταν μιλάμε για περιπτώσεις πρακτορείων που διαθέτουν ωραίο υπαίθριο χώρο, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο όμορφα για το κοινό.

«Είμαστε προετοιμασμένοι από καιρό, από τότε που ανοίξαμε. Μάσκα, καθαριότητα, αποστάσεις είναι τα τρία δεδομένα που δεν αψηφούμε ποτέ. Ξέρουμε ότι ο κόσμος έρχεται στο πρακτορείο όχι μόνο για να παίξει, αλλά και για να περάσει καλά. Τα πρακτορεία ανέκαθεν ήταν στέκια, απλά πλέον θα γίνουν ένας ξεκάθαρος χώρος συνάντησης για τον κόσμο, από την στιγμή που τα γήπεδα είναι κλειστά κι οι αγώνες ξεκινούν» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Πηλιούρα, ιδιοκτήτρια πρακτορείου στη Γλυφάδα, που είδε ήδη από το πρώτο κιόλας τριήμερο πως ο κόσμος διψάει για ποδοσφαιρική δράση και αποτύπωση των προβλέψεών του στο… κουπόνι του ΟΠΑΠ.

Πάνω σε αυτό, ο Ηρακλής Λ. επισημαίνει πως «η προετοιμασία έχει γίνει από εμάς, αρκετά πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα και οι αγώνες των ομάδων. Από την πρώτη στιγμή που ανοίξαμε μετά το lockdown ήμασταν έτοιμοι για να υποδεχθούμε τον κόσμο. Για εμάς το μείζον είναι να αισθάνεται ασφάλεια όταν έρχεται σε ένα πρακτορείο, για να ποντάρει και να ψυχαγωγηθεί».

Η Super League ξεκίνησε, το ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά το άλλο επιστρέφουν στις επάλξεις, κι ο κόσμος περιμένει πώς και πώς να ζήσει έντονες αθλητικές στιγμές. Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, σαν έτοιμα από καιρό, έχουν φροντίσει για όλα. Το μόνο που μένει είναι το ποδοσφαιρικό θέαμα προκειμένου να… δέσει το γλυκό.