SPORTS

Τα World Senior Games 2017 έρχονται στα νότια προάστια

Αγωνίσματα αυστηρώς κατάλληλα για αθλητές άνω των 50 ετών. Μάθε τι θα δούμε αυτό τον Ιούνιο στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άθλησης για Όλους διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, ένα καινούργιο για τα ελληνικά δεδομένα event αθλητικού περιεχομένου. Στις 9- 11 Ιουνίου 2017 τα νότια προάστια θα γεμίσουν με αθλητές άνω των 50 ετών- μερικοί από τους οποίους μάλιστα διανύουν ήδη την 9η δεκαετία της ζωής τους- που θα συναγωνιστούν αποδεικνύοντας κυρίως στους νεότερους την αξία της ευεξίας τόσο για το σώμα όσο και για το πνεύμα. Αυτή είναι η είδηση.

Όσον αφορά τώρα το συναίσθημα και τον προβληματισμό που σου αφήνουν τέτοιες πρωτοβουλίες, μποροούν να γραφτούν περισσότερα. Όταν βγήκα από τη Συνέντευξη Τύπου ήθελα να προτείνω στους γονείς μου αλλά και σε όποιον άλλο αθλητικό τύπο ηλικίας 50+ γνωρίζω, να λάβουν μέρος στους Αγώνες. Η επόμενη σκέψη μου ήταν “Πόσο θα ήθελα να είμαι κι εγώ έτσι στην ηλικία τους!” Και έμεινα λίγο παραπάνω σε αυτή τη σκέψη… Αλήθεια γιατί πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός και κυρίως ο αγωνιστικός αθλητισμός είναι προνόμιο των νέων; 

Εκείνες τις ημέρες λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε μέσα από σχετικές μελέτες και παρουσιάσεις των ειδικών πως οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας μπορούν να ασκούνται σε καθημερινή βάση προστατεύοντας την υγεία τους και τελικά αυξάνοντας το προσδόκιμο ζωής. 

Τι θα συμβεί στις 9- 11 Ιουνίου στα νότια προάστια

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο της περιοχής, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, το World Senior Games θα έχει θετικό πρόσημο για την πόλη, τον αθλητισμό αλλά και την κοινωνική ευθύνη που κάθε τέτοια οργάνωση οφείλει να έχει. «Μιλάμε για μία παγκόσμια εκδήλωση και ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης έχει ουσιαστικά επιλεγεί να φιλοξενήσει το 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άθλησης για Όλους, το World Senior Games 2017. Το ζητούμενο είναι η ενημέρωση για την άθληση σε μεγαλύτερες ηλικίες αλλά και η πολλαπλασιαστική επίδραση της διοργάνωσης, που θα δείξει ότι εδώ έχουμε μία όμορφη περιοχή αλλά και μία καλά οργανωμένη χώρα την οποία αξίζει να επισκεφθούν!» Γρ. Κ.

Με το motto “mentally & physically active everyday”, το World Senior Games 2017 δανείζεται το όνομα SOPHIA και όχι τυχαία… Εκείνες τις ημέρες η σοφία των μεγαλύτερων σε ηλικία αθλητών θα μεταλαμπαδευτεί στους νεότερους με τον πιο ομαλό, ενδιαφέροντα και πειστικό τρόπο! Αυτοί οι αξιοζήλευτοι αγώνες, που αφορούν σε 15 διαφορετικά αγωνίσματα, θα «ντυθούν» από ένα παράλληλο πρόγραμμα δράσεων και δραστηριοτήτων. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες έχουν σχέση με την περιβαλλοντική ενέργεια και εγρήγορση, ενώ στο πλαίσιο του event θα υπάρξει ένα Παγκόσμιο Συνέδριο με θέμα Άθληση και Υγεία. Άνθρωποι του Αθλητισμού, της Διατροφής και της Υγείας θα παρουσιάσουν κάποιες μελέτες και θα κάνουν τις δικές τους προτάσεις, εξηγώντας πιο συγκεκριμένα τι σημαίνει άθληση σε όλο το ηλικιακό εύρος. Το World Senior Games 2017 θα πλαισιωθεί ακόμη από μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων και ξεναγήσεων, για την προβολή της πόλης και της χώρας γενικότερα.

World Senior Games 2017 Info

Οι αγώνες θα διεξαχθούν κατά το 95% εντός των ορίων του Δήμου

Κάθε αθλητής μπορεί να λάβει μέρος σε δύο αθλήματα

Η ναυαρχίδα των αθλημάτων θα είναι οι αγώνες δρόμου

Μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια, χωρίς ηλικιακό όριο, στη δραστηριότητα της μίνι σκυταλοδρομίας

Θα υπάρχουν παράλληλες δραστηριότητες για παιδιά και νέους

Θα γνωρίσουμε το άθλημα Nording Walking για όσους αγαπούν το περπάτημα

Αναμένονται περισσότεροι από 2. 500 αθλητές συν τους συνοδούς τους 

Θα γίνονται δωρεάν μαθήματα Aqua Aerobic & Aerobic 

Θα διεξάγονται tours στην Αθήνα με ξεναγό

Θα γίνονται δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις

Θα υπάρχουν εθελοντές για καρδιολογικό έλεγχο

Οι αγώνες θα διεξαχθούν με την απαραίτητη παρουσίας της Ασφάλειας και φυσικά των Πρώτων Βοηθειών για τους αθλητές 

Τα αθλήματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα των αγώνων

Αγώνες Δρόμου και Nording Walking (Ημιμαραθώνιος, 10 χλμ, 5χλμ Αγώνας οικογένειας, 1 χλμ Αγώνας παίδων), Αντισφαίριση, Βελάκια (Darts), Πετοσφαίριση Άμμου (Beach Volley), Γκολφ, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Κολύμβηση, Μπάσκετ 3 * 3, Μπόουλινγκ, Μπριτζ, Ποδόσφαιρο 5 * 5, Σκάκι, Τοξοβολία, Χειροσφαίριση Άμμου (Beach Handball)

Εγγραφές

Μπορείτε να δηλώσετε από σήμερα τη συμμετοχή σας στο World Senior Games 2017. Οι εγγραφές  ξεκίνησαν, γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και θα διαρκέσουν μέχρι τις 20. 05. 2017. Το κόστος συμμετοχής εξαρτάται από την επιλογή του αθλήματος και τον αριθμό των αγωνισμάτων, που θα συμμετέχετε.

Κάντε την εγγραφή σας εδώ

www.worldseniorgames.org