LIFE

Στο ‘Rethink Education’ θα μιλήσεις τη γλώσσα της σύγχρονης αγοράς εργασίας

Αν το να εξελίξεις ή να μάθεις από την αρχή μία ξένη γλώσσα αποτελεί προτεραιότητά σου για τη νέα σεζόν, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Rethink Education στη Γλυφάδα είναι μονόδρομος.

Η χρησιμότητα των ξένων γλωσσών για τους ενήλικες είναι πλέον αναμφισβήτητη. Καθημερινά απαιτείται από τους επαγγελματίες κάθε κλάδου να είναι εφοδιασμένοι με όλα εκείνα τα προσόντα που θα τους κάνουν πιο ανταγωνιστικούς στον τομέα τους. Μια πραγματικότητα που το Rethink Education, το σύγχρονο Boutique Language School στη Γλυφάδα γνωρίζει πολύ καλά, φροντίζοντας να προσφέρει στους ενήλικες μαθητές του όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μάθουν τη γλώσσα που θέλουν, στο  επιθυμητό επίπεδο.

Όπως μαθαίνουμε από τον Παναγιώτη Αγγελάκη, έναν από τους δυο υπεύθυνους του Κέντρου Ξένων Γλωσσών, το Rethink Education απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε ενήλικες μαθητές, φοιτητές και επαγγελματίες παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες εκπαίδευσης και κορυφαία ποιότητα διδασκαλίας. Υπάρχουν οι φοιτητές που προετοιμάζονται να βγουν στο εργασιακό περιβάλλον, εντός ή εκτός Ελλάδος, και επιθυμούν να μάθουν ορολογία (π.χ. νοσηλευτές, ιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί επιστήμονες) και υπάρχουν και οι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να ανοιχτούν σε ξένες αγορές και να μάθουν να επικοινωνούν, για παράδειγμα, στα Ρωσικά ή στα Γερμανικά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο Rethink Education αυτό μπορεί να συμβεί.

«Έχουμε ειδικά προγράμματα για επαγγελματίες σε όλες τις γλώσσες. Κάθε Σάββατο, για παράδειγμα, κάνουμε ένα 4ωρο workshop σε νοσηλευτές για αγγλική ορολογία χρησιμοποιώντας την σειρά βιβλίων ειδικότητας Career Paths του διεθνούς εκδοτικού οίκου Express Publishing. Οργανώνουμε σεμινάρια σε εταιρείες και στέλνουμε καθηγητές για να κάνουν μαθήματα πάνω στην ειδικότητα των στελεχών, ενώ φροντίζουμε να δίνουμε τα απαιτούμενα academic skills στους φοιτητές – κι επαγγελματίες – για το πώς να εργάζονται σ’ ένα αγγλόφωνο περιβάλλον.»

Ο Παναγιώτης μάς εξήγησε πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να λειτουργούμε σ’ ένα ξενόγλωσσο περιβάλλον και πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να έχουμε τη γνώση της ξένης γλώσσας ακόμα και για να πάμε στο εξωτερικό για ένα 3μηνο ή ετήσιο σεμινάριο, πέρα από το πτυχίο και μεταπτυχιακό μας. Κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι ακόμη διαδεδομένο στην Ελλάδα, αλλά για να εξελίξουμε το αντικείμενό μας στη χώρα της γέννησης ή της ανάπτυξής του, αποτελεί το πρώτο βήμα. Χωρίς την άνεση στη γλώσσα και την εκμάθηση της ορολογίας, αυτή η δυνατότητα εξέλιξης φαντάζει ακόμη πιο μακριά. Για σκέψου, όμως, τα θετικά στην αντίθετη περίπτωση… Και το καλύτερο από όλα είναι ότι με τα business προγράμματα του Rethink Education κερδίζεις χρόνο. Δεν χρειάζεται να μάθεις / θυμηθείς μία ξένη γλώσσα από την αρχή για να αντιμετωπίσεις μία πραγματική υπόθεση ή ένα αληθινό deal στην εργασία σου.

«Για παράδειγμα, τα Ρωσικά είναι εξαιρετικά δημοφιλή και στη χώρα μας. Εργαζόμενοι στους κλάδους της ναυτιλίας, του real estate και κυρίως του τουρισμού έρχονται για να μάθουν Ρωσικά και μετά χωρίζονται σε εξειδικευμένα τμήματα ανάλογα με τον επαγγελματικό τους κλάδο. Αντίστοιχο ενδιαφέρον υπάρχει και για τα Ισπανικά, με τα οποία εμπλουτίζουν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι το βιογραφικό τους.»

Σίγουρα, νιώθεις πιο ασφαλής όταν γνωρίζεις ότι το ακαδημαϊκό προσωπικό του Rethink Education συγκεντρώνει εμπειρία, γνώση, νέες ιδέες και πρωτοποριακές μεθόδους εκπαίδευσης, όλες με έναν κοινό στόχο: Την προσωπική και ακαδημαϊκή επιτυχία των σπουδαστών του. Πόσο μάλλον όταν γνωρίζεις ότι κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται μέσα από τα ποσοστά της επιτυχίας τους σε πιστοποιητικά υψηλών απαιτήσεων (όπως είναι αυτά του Cambridge, LanguageCert, Goethe και άλλα), όπου αγγίζουν το 100%.

Rethink and restart.