LIFE

Τα 7 νότια πράγματα που κάνουν κάθε Παρασκευή μας black

Διαλέξαμε όλα εκείνα που ταιριάζουν απόλυτα με μια Black Friday.

 

Ο εξαιρετικός μαύρος μπακαλιάρος του Nobu

Ο κυριότερος λόγος που κάνει το «black cod» του Nobu μια από τις πιο «εμμονικές εμμονές» μας είναι ότι είναι ανάμεσα στα καλύτερα πιάτα που έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Δεν συγκαταλέγεται, εξάλλου, τυχαία στα signature πιάτα του Nobu, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Είναι το καλύτερο πιάτο στον πλανήτη που μπορείς να φτιάξεις από μπακαλιάρο. Εάν νομίζετε ότι υπερβάλουμε, σας προκαλούμε να το δοκιμάσετε.

Η παραλία Μαύρο Λιθάρι στη Σαρωνίδα

Από Λαγονήσι μέχρι Παλαιά Φώκαια

Η συγκεκριμένη παραλία, όπου όλοι οι νότιοι και όχι μόνο έχουμε απολαύσει το μπάνιο μας, πήρε το όνομα της από τον μαύρο επιβλητικό βράχο που αναδύεται από την θάλασσα στην άκρη του κόλπου. Λίγο πιο κάτω από τη Σαρωνίδα βρίσκεται η γνωστή ακτή που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει πολύ κόσμο ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. Το beach bar καταλαμβάνει μεγάλη έκταση με ψάθινες ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ υπάρχουν και κάποια πιο ήσυχα σημεία με πεύκα που προσφέρουν ίσκιο στους λυόμενους.

Ο μαύρος χοίρος από το κρεοπωλείο Αγγελής

Το κρεοπωλείο Αγγελής που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη Βαρβάκειο μετακόμισε και στη Γλυφάδα. Εκτός από τα επιλεγμένα κρεατικά και τις εξειδικευμένες κοπές αξίζει να δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε στην κουζίνα σας με συνταγές όπου πρωταγωνιστεί  ο μαύρος χοίρος.

Ταλιατέλες tartufo με μαύρη τρούφα στο Bella Vespa

Το ιταλικό εστιατόριο που από τότε που έκανε την εμφάνιση του, στην οδό Κύπρου, στη Γλυφάδα έχει κερδίσει το νότιο κοινό (και όχι μόνο) σερβίρει μοναδικά πιάτα που σαγηνεύουν τον ουρανίσκο. Από τα αγαπημένα μας είναι tagliatelle tartufo με ποικιλία άγριων μανιταριών και μαύρη τρούφα για να δίνει περισσότερο ένταση και νοστιμιά.

Το μαύρο εμπορικό κέντρο Galleria

Αποτελεί ένα από τα πρώτα από τα πρώτα πολυκαταστήματα της Αττικής που μιμείται έντεχνα τη γυάλινη αρχιτεκτονική του Cesar Pelli. Το τριώροφο κτίριο που είναι έργο του Ιωάννη Βικέλα, ενός από τους εμπορικότερους αρχιτέκτονες της δεκαετίας του ’80, στεγάζει καταστήματα σε όλους τους ορόφους γύρω από ένα κεντρικό αίθριο.

Black angus στο Vittoria Gati

Στο νέο ιταλικό εστιατόριο του Γιώργου Παπακώστα εκτός από πίτσες και ζυμαρικά θα βρεις στον ενημερωμένο κατάλογο premium κρεατικά Black Angus. Δοκίμασε ένα από τα πιάτα του και θα το προτείνεις σίγουρα στους φίλους σου.

Το μαύρο μπαρ του Pere Ubu

Εκτός από τα εξαιρετικά cocktails, τα θεματικά parties και το comfort food με τις υγιεινές και ψαγμένες γεύσεις το Pere Ubu έχει ένα επιπλέον θετικό: το μοναδικό design με τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες και το μαύρο bar που ζεσταίνει ακόμα περισσότερο το χώρο.