LIFE

Τα δέκα καλύτερα χειρότερα Χριστουγεννιάτικα δώρα των αντρών προς τις γυναίκες

Έχει συμβεί σε όλες τις γυναίκες και είναι ο χειρότερος εφιάλτης μας.

Έχει συμβεί σε όλες τις γυναίκες. Ειδικά τα Χριστούγεννα. Δώρα βγαλμένα από τους χειρότερους εφιάλτες μας και υποχρεωτική καταπίεση του αντανακλαστικού μορφασμού που ακολουθεί της αποκαλύψεως του δώρου. Γιατί μην μας πούνε και γαϊδούρες.

Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για γυναικεία δώρα στην αγορά όμως οι περισσότεροι άντρες αγχώνονται και βασανίζονται με το τι να αγοράσουν για την γυναίκα που έχουν στη ζωή τους. 

Κάποιοι το αφήνουν για τελευταία στιγμή και αυτοί ειδικά είναι που τα θαλασσώνουν περισσότερο, για ευνόητους λόγους. Κάποιοι, απλά, βαριούνται. Ε προφανώς, αυτοί είναι άξιοι της μοίρας τους. Και λογικά δε θα έχουν καλή μοίρα. Υπάρχουν όμως και αυτοί που είναι πολύ απλά, άσχετοι. Δεν το έχουν και ούτε θα το αποκτήσουν και ποτέ.  (Μην αυταπατάσαι) Τέλος, δυστυχώς για εμάς τις γυναίκες, υπάρχουν και οι άντρες που συνδυάζουν και τα τρία παραπάνω χαρακτηριστικά. Οϊμέ!

Γι’ αυτό το λόγο είμαι εδώ για να βοηθήσω εσένα φίλε μου που μπήκες στο κόπο να διαβάσεις αυτό το άρθρο για να προλάβεις καταστάσεις και μπράβο σου!

#1. Ζυγαριά
Δεν με νοιάζει αν είναι ψηφιακή, έχει ρομποτική τεχνολογία, αν μας βάφει και τα νύχια των ποδιών ταυτόχρονα ή υπολογίζει το ποσοστό λίπους μας με ακρίβεια 99,9%. Όσο fitness freak και να είναι η γλυκιά σου, ουσιαστικά είναι σαν να υπονοείς κάτι για τα κιλά της. Μην το κάνεις, εκτός αν θες να κοιμηθείς στον καναπέ. Από μια μέρα έως.. όσο βαριά το πάρει!

#2. Σκληρός δίσκος
Ειδική μνεία στον αδερφό μου που τόλμησε αυτό το δώρο. Να είσαι καλά και να συνεχίσεις τα επιτυχημένα δώρα ώστε να μου προσφέρεις απλόχερα έμπνευση. Για ποιο λόγο να πάρεις κάτι τόσο.. τόσο.. αντρικό βρε άνθρωπε; Γιατί δεν πήρες και μια συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης στη τελική; Μην χρειαστεί να κολλήσει τίποτα σίδερα μεταξύ τους ρε παιδί μου. Σκέψου να της τύχει και να μην μπορεί! Παράδειγμα προς αποφυγή ο αδερφός μου λοιπόν.

#3. Ηλεκτρικό μαχαίρι για κρέας
Δυστυχώς έχει συμβεί και πάλι αυτό το πλήγμα στην οικογένειά μου και ως εκ τούτου δεν μπορώ να μην το συμπεριλάβω στην λίστα. Ένα μοναδικά λεπτό και εκλεπτυσμένο δώρο, αποτέλεσε για χρόνια το ανέκδοτο των γιορτών. Φίλοι άντρες, μην διαπράττετε τέτοια εγκλήματα κατά των γυναικών. Είδη κουζίνας και μαγειρικής είναι πράγματα που μπορούμε και θέλουμε να τα αγοράσουμε μόνες μας, αν θέλουμε! Ευχαριστούμε αλλά όχι. 

#4. Σκούπα ρομπότ
Δεν έχει καμία σημασία αν κάνει 1000ευρώ ή 25ευρώ. Είναι μια ΣΚΟΥΠΑ. Όσο όμορφα και να την πακετάρεις, όσο επιδέξια και να την παρουσιάσεις, θα παραμείνει για πάντα μια σκούπα για Χριστουγεννιάτικο δώρο. Σκέψου ότι θα είναι σαν να λες: «Αγάπη μου, Χρόνια Πολλά, σ’ αγαπάω και τώρα καθάρισε λίγο το σπίτι.» Δεν θες να το κάνεις αυτό. Πίστεψέ με.

#5. Χνουδωτό ζωάκι
Οι μοναδικές περιπτώσεις που θα μπορούσα να δεχτώ (όχι μόνο εγώ, όλες οι γυναίκες!) ένα χνουδωτό ζωάκι για πραγματικό δώρο είναι δύο. Πρώτον, αν έχω γεννήσει και δεύτερον αν είμαι και είσαι έως 16 χρονών. Για κανένα άλλο λόγο δεν θα ήθελα να δω μπροστά μου ένα τέτοιο δώρο βρεφοποίησης για σοβαρό Χριστουγεννιάτικο δώρο. Επέλεξε το και οι συνέπειες.. δικές σου.

#6. Χριστουγεννιάτικα εσώρουχα
Γενικά τα εσώρουχα είναι ένα δύσκολο δώρο λόγω μεγέθους και γούστου. Αλλά αν θέλεις να σιγουρέψεις την αποτυχία, επέλεξε εσώρουχα με θέμα τον Αι Βασίλη, τους ταράνδους, τα ξωτικά καθώς και γλειφιτζούρια ή χιονάνθρωπους. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι από εσώρουχα που να μας κάνουν πραγματικά ένα με το θέμα τον γιορτών. Δεν είπε πότε καμία γυναίκα.

#7. Κούπα καφέ με εκτυπωμένη φωτογραφία σου/σας
Διαχρονικά απαράδεκτο δώρο. Όχι, αυτή η κούπα δεν αποτελεί χαριτωμένο δώρο ειδικά δε που συνήθως οι φωτογραφίες είναι λίγο αλλοιωμένες και παρουσιάζουν ένα κομικοτραγικό αποτέλεσμα χαρακτήρων που θυμίζουν καρικατούρες. Κατά αυτό τον τρόπο δεν θέλουμε να βλέπουμε ούτε την δική σας αλλά ούτε και την δική μας φάτσα!

#8. Playstation
Ότι εσύ δηλαδή πιάστηκες από το γεγονός ότι μία φορά στο παρελθόν είχα παίξει playstation, το είχα διασκεδάσει και αποφάσισες ότι θα ήταν ωραία ιδέα να μου πάρεις ένα τέτοιο δώρο. Όχι ότι έχεις κάποιο απώτερο κίνητρο για μια τέτοια αγορά έτσι; Όχι πως σκοπεύεις να αποσβέσεις εσύ ο ίδιος το δώρο αυτό, απλά θεώρησες πως θα ήταν ένα πολύ επιτυχημένο δώρο. Σωστά; Λάθος. Μην πάρεις κάτι τέτοιο, εκτός αν θέλεις να δεις την σχέση σου να καταρρέει μπροστά στα μάτια σου ή μπροστά στην οθόνη σου.

#9. Κακόγουστα ρούχα
Ξέρω, ξέρω. Το γούστο είναι υποκειμενικό. Όμως ρε φίλε υπάρχει και μια αντικειμενικότητα στο πράγμα, πώς να το κάνουμε. Ένα μπλουζάκι κακής ποιότητας με μια στάμπα πάνω που απεικονίζει ένα πράσινο και μαύρο ροκ μονόκερο για παράδειγμα, (δεν έχω δεχθεί τέτοιο δώρο το ορκίζομαι. Ακόμα τουλάχιστον..) ε είναι κακόγουστο κατά το γενικότερο πληθυσμό. Συνεπώς, αν θες να πάρεις ρούχο, επέλεξε απλά και διαχρονικά κομμάτια. Συμβουλή μου.  

#10. Έργα.. τέχνης
Από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσαν να λείπουν κάτι (ο Θεός να τα κάνει) έργα τέχνης που εκ πρώτης όψεως είναι οριακά τρομακτικά. Θα μου πεις, μπορεί η τέχνη να είναι ποτέ άσχημη; Η πρόχειρη και φθηνή τέχνη, θεωρώ πως ναι μπορεί. Έτσι λοιπόν αν δεν είσαι διατεθειμένος (και ενημερωμένος) να τα σκάσεις.. μην πας να το παίξεις ψαγμένος με κάτι κακόγουστα γλυπτά ή πίνακες. Δεν πιάνει.