LIFE

«Τα καλύτερά μας χρόνια»: Είδαμε τα δυο πρώτα επεισόδια και ενθουσιαστήκαμε

Ήδη από την πρώτη βδομάδα προβολής της, η σειρά κέρδισε πλήθος θετικών σχολίων και αναδείχθηκε σε must watch της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Να γιατί.

Η νέα σειρά μυθοπλασίας της Όλγας Μαλέα αφηγείται την ιστορία μιας πενταμελούς οικογένειας από τη στιγμή που μπαίνει στο σπίτι τους η πρώτη τηλεόραση, μεταφέροντάς μας λοιπόν στα τέλη της δεκαετίας του ‘60. Εμείς είδαμε τα δύο πρώτα επεισόδια, και πραγματικά, ενθουσιαστήκαμε.

Η σειρά, που εστιάζει στην οικογένεια Αντωνοπούλου, μας δείχνει την καθημερινότητα, τις σχέσεις, και τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε μια οικογένεια πριν από περίπου 50 χρόνια. Με μια νοσταλγική διάθεση μας γυρίζει πίσω στο χρόνο, στα καλύτερά μας χρόνια, τα πιο αθώα και τρυφερά, τα οποία πολλοί φαίνεται να αναπολούν. Ακόμη, με ένα πολύ έξυπνο σενάριο, με ευχάριστη ροή αλλά και με πολύ χιούμορ η σειρά κατάφερε να προσελκύσει τόσο τους “παλιούς”, οι οποίοι θυμήθηκαν στιγμές και σκηνές από τα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια, όσο και τους νέους, οι οποίοι μπορούν να πάρουν μια ιδέα για το πώς έμοιαζε η ζωή των συνομηλίκων τους πολλά χρόνια πριν.

Πρόκειται για μια σειρά που είναι βγαλμένη από την καθημερινή ζωή μιας μεσοαστικής ελληνικής οικογένειας της δεκαετίας του ‘60, εστιάζοντας σε μια πιο ρεαλιστική εικόνα της ζωής εκείνης της εποχής. Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε πως το καστ είναι εκπληκτικό, με πολύ καλές ερμηνείες. Η ερμηνεία, όμως, που ξεχωρίζει είναι αυτή του μικρού γιου της οικογένειας, Άγγελου (Μανώλης Γκίνης), ο οποίος φαίνεται ήδη από πολύ μικρή ηλικία ότι έχει τεράστιο ταλέντο.

Συνοπτικά, μιλάμε για μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, έξυπνους διαλόγους, καλή σκηνοθεσία και ένα θέμα πολύ νοσταλγικό. Μας υπενθυμίζει το πόσο εντυπωσιακά έχει αλλάξει η χώρα μας, και πώς έχουν διαμορφωθεί στην πορεία των ετών οι σχέσεις, οι συνήθειες και η καθημερινότητά μας. Παράλληλα παρακολουθούμε το πόσο διαφορετική ήταν η ζωή των ανθρώπων και συγκεκριμένα των Αθηναίων πολιτών, χωρίς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, χωρίς διαδίκτυο και αμέτρητα κανάλια στη τηλεόραση. Οι άνθρωποι
φαίνεται να απολάμβαναν τις απλές χαρές της ζωής, είτε περνώντας τον ελεύθερο χρόνο τους στα καφενεία, είτε πηγαίνοντας στο σινεμά, είτε στα οικογενειακά τραπέζια, ενώ τα παιδιά επέλεγαν να περνούν το χρόνο τους παίζοντας στις αλάνες μέχρι αργά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η σειρά αυτή αποτελεί για εμάς ένα must watch, καθώς φαίνεται να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες σειρές της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο. Αποτελεί μια ιδανική επιλογή για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Εμάς μας κέντρισε ήδη το ενδιαφέρον, βάζοντάς μας σχεδόν άμεσα στο κλίμα της εποχής και ανυπομονούμε για τα επόμενα επεισόδια. Σας την προτείνουμε, λοιπόν, ανεπιφύλακτα. Τα επεισόδια θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ1 κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 22:00. Ακόμη, μετά τη μετάδοσή τους από την ΕΡΤ, τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα και στην πλατφόρμα του Ertflix, δίνοντας τη δυνατότητα στους τηλεθεατές να τα παρακολουθήσουν και από εκεί.

Το καστ αποτελείται από τον Ηλία Μελέτη (Στέλιος) και τη Κατερίνα Παπουτσάκη (Μαίρη) στους ρόλους των γονιών, ενώ συμπληρώνουν η Υβόννη Μαλτέζου, ως η γιαγιά Ερμιόνη, η Εριφύλη Κιτζόγλου (Ελπίδα) ως η πρωτότοκη κόρη, ο Δημήτρης Καπουράνης (Αντώνης) ως ο μεγάλος γιος, ο Μανώλης Γκίνης (Άγγελος) ως ο μικρότερος γιος, ο οποίος μάλιστα είναι και ο αφηγητής της ιστορίας (στην ενήλικη φωνή του ακούμε τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο) και η Τζένη Θεωνά (Νανά) ως η θεία της οικογένειας Αντωνοπούλου.

Μπορείτε να δείτε και το τρέιλερ εδώ: