LIFE

Τα Χριστούγεννα τελείωσαν, ώρα για σινεμά (παρέα με τον Liam Neeson)

Nαι, οι συγκεκριμένες ταινίες έχουν κυκλοφορήσει ήδη από την Πέμπτη. Αλλά κάτι τα οικογενειακά τραπέζια, κάτι τα -όχι οικογενειακά- party μας έκαναν να τις προσέξουμε μόλις τώρα. 

To Μονοπάτι Tου θανάτου

Γιατί να τη δεις: Πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά των περιπετειών του Matthew Scudder, του γνωστού ήρωα σε 18 μυθιστορήματα του Lawrence Block. Ο οποίος εννοείται ότι αναγκάζεται να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Τον υποδύεται -εντελώς πειστικά- ο Liam Neeson. Και οι ψυχοπαθείς δολοφόνοι γυναικών με τους οποίους έρχεται αντιμέτωπος, είναι ταυτόχρονα ρετρό και ‘μούρλια’.

Γιατί να μην τη δεις: Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το Taken 3. Καλός και άγιος ο Liam Neeson, αλλά, αν θέλει να σαπίζει λεγεώνες κακών ανά εβδομάδα, ας το γυρίσει στην τηλεόραση.
Που παίζεται στα νότια προάστια: Village Cinemas 9 @ Faliro, Cinerama Digital (Φάληρο), Odeon Γλυφάδα, Βάρκιζα

Μια Νύχτα Στο Μουσείο: Το Μυστικό Του Φαραώ

Γιατί να τη δεις: Έχεις δει τα δυο πρώτα και σου άρεσαν. Κάτι που είσαι βέβαιος ότι θα συμβεί και με το τρίτο μέρος, το οποίο λαμβάνει χώρα εντός του Βρετανικού Μουσείου. Επίσης σε ψήνει το cast που περιλαμβάνει παλιά και γνώριμα ονόματα (Robin Williams, Owen Wilson, Steve Coogan) δίπλα σε ταλαντούχα καινούργια (Dan Stevens, Rebel Wilson)

Γιατί να μην τη δεις: Έχεις δει το πρώτο και σου άρεσε. Κρίμα που αυτό θυμίζει το κακό και φλύρο σίκουελ. Επίσης κρίμα που ο Ben Stiller δεν πήρε κανένα μάθημα από τους παραγωγούς του Jump Street για το πως κάνεις ένα σίκουελ να διαθέτει ότι σημαντικότερο, δηλαδή αυτοσαρκασμό.
Που παίζεται στα νότια προάστια: Village Cinemas 9 @ Faliro, Cinerama Digital (Φάληρο), Odeon Γλυφάδα, Βάρκιζα

Αστερίξ: Η Κατοικία των Θεών (3D)

Γιατί να τη δεις: Είναι η πρώτη ταινία της σειράς που προβάλλεται τρισδιάστατη. Και αυτό, σε συνδυασμό ένα σενάριο εξαιρετικά επίκαιρο (βλέπε ο Καίσαρας χτίζει δίπλα στο Γαλατικό χωριό ένα συγκρότημα κατοικιών για να τους διαβρώσει τα ήθη) κάνει τη διαφορά.

Γιατί να μην τη δεις: Μεγάλωσες μαζί του. Αλλά, όσο και αν το παλεύεις, δεν μπορείς να πείσεις το παιδί σου να κάνει το ίδιο.
Που παίζεται στα νότια προάστια: Village Cinemas 9 @ Faliro, Αθήναιον Cinepolis, Βάρκιζα

Ο Έβδομος Γιος

Γιατί να τη δεις: Σου αρέσουν τα επικά blockbuster, ακόμη και αν ήδη από το trailer βγάζει μάτι ότι θυμίζουν κακής ποιότητας B-movies. Επίσης αδυνατείς να πειστείς ότι μια ταινία στην οποία πρωταγωνιστούν ο Jeff Bridges και η Julianne Moore μπορεί να είναι κάτω του μετρίου.

Γιατί να μην τη δεις: Επειδή ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο συνειδητοποιείς ότι, παρά τις αγαθές προθέσεις των παραγωγών, θα μπορούσε να είναι μια από εκείνες τις ταινίες στις οποίες έχει καταλήξει να παίζει τα τελευταία χρόνια ο Nicolas Cage.
Που παίζεται στα νότια προάστια: Village Cinemas 9 @ Faliro, Αθήναιον Cinepolis,

Γκρέις του Μονακό

Γιατί να τη δεις: Σου αρέσουν οι γκλαμουράτες ταινίες. Και θεωρείς ότι, παρά τα botox, ταιριάζει στην Nicole Kidman να υποδύεται την αδικοχαμένη πριγκίπισσα.

Γιατί να μην τη δεις: Το βιογραφικό δράμα είναι ένα είδος που απαιτεί μέγα τεχνίτη σκηνοθέτη για να μην καταλήξει κοινότυπο και βαρετό. Επίσης έχεις δει το φετινό Selma, μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς-σχετικά με τη ζωή του Martin Luther King, και η διαφορά μεταξύ τους είναι χαώδης.
Που παίζεται στα νότια προάστια: Βάρκιζα

Αγαπώντας, Πίνοντας και Τραγουδώντας

Γιατί να τη δεις: Πρόκειται για το κύκνειο άσμα του Alain Resnais. Επίσης μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου σε μια αντίστοιχη κατάσταση. Το να μαθαίνεις δηλαδή ότι ο καλύτερός σου φίλος έχει μόνο λίγους μήνες ζωής.

Γιατί να μην τη δεις: Ο σκηνοθέτης είναι Γάλλος. Το θεατρικό, στο οποίο βασίζεται, Αγγλικό. Το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε παρά να είναι λίγο multi culti. Και όχι απαραίτητα με την καλή έννοια.
Που παίζεται στα νότια προάστια: Αθήναιον Cinepolis