LIFE

Tailor made, μια παράσταση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των θεατών

Μια αυτοσχεδιαστική παράσταση, χωρίς κείμενο, όπου κάθε βραδιά είναι εντελώς διαφορετική καθώς το κοινό έχει τον έλεγχο. Είσαι έτοιμος για μια βραδιά γεμάτη πολύ γέλιο;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Φέρε στο μυαλό σου μια παράσταση με συγκεκριμένο κείμενο, εντυπωσιακά κοστούμια, ευφάνταστη σκηνοθεσία και τρισδιάστατα σκηνικά. Τώρα ξέχασε όλα αυτά και ετοιμάσου να δεις ακριβώς τα αντίθετα στη σκηνή του θεάτρου Ζίνα.

Τρεις γνωστοί και όπως διαπίστωσα ιδιαίτερα αγαπητοί στο κοινό κωμικοί ο Δημήτρης Μακαλιάς, ο Ζήσης Ρούμπος και ο Λάμπρος Φισφής έχουν φτιάξει μια “Tailor made comedy” παράσταση, ακριβώς, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κοινού. Γιατί το κοινό φτιάχνει το κείμενο, δίνει κατευθύνσεις, ανεβαίνει στη σκηνή μιας γίνεται μέλος της ομάδας.

Οι τρεις ηθοποιοί γνωρίστηκαν πριν από επτά χρόνια, με αφορμή τη συνύπαρξή τους στο τηλεοπτικό «Κάψε το Σενάριο». Από τότε έχουν οργώσει όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό αυτοσχεδιάζοντας, κάτι το οποίο κάνουν με ιδιαίτερη επιτυχία και διαδικτυακά μέσα από το YouTube. Όπου υπάρχει ένα κοινό πρόθυμο να τους μιλήσει και να παίξει μαζί τους, είναι πάντα εκεί.

Προσωπικά δεν είχα δει ποτέ, μέχρι την περασμένη Παρασκευή που πήγα ως το θέατρο Ζίνα, stand up comedy. Νομίζω ήταν το είδος του θεάτρου που λίγο φοβόμουν. Γιατί πολύ απλά αν ο comedian δεν είναι εύστροφος κι επικοινωνιακός θα σε κάνει να βαρεθείς (για να μην πω να μετανιώσεις).

Ετοιμάστηκα, λοιπόν, και πήγα κάπως διστακτικά στο θέατρο. Φτάνοντας εκεί στο πρόσωπο μου ζωγραφίστηκε -ασυναίσθητα- ένα τεράστιο χαμόγελο μιας και ήταν γεμάτο νεολαία. Νεαρά παιδιά, τόσο με τις παρέες τους όσο και με το αμόρε τους ήταν εκεί για να δούνε τους κωμικούς, τους οποίους γνώριζαν μέσα από το κανάλι τους στο youtube. Εξερευνώντας περισσότερο το κοινό βρήκα και μεγαλύτερες ηλικίες. Όμως, πραγματικά με εξέπληξε τόσο μα τόσο ευχάριστα που έβλεπα νεανικό κοινό.

Τα φώτα κλείνουν και ο θεατής παίρνει από την αρχή μια γεύση για το τι θα συμβεί τις επόμενες δύο ώρες. Ξεκαθαρίζοντας οι ηθοποιοί από την έναρξη πως δεν υπάρχει “σωστή” και “λάθος” απάντηση σε κάνουν να αφήσεις ελεύθερες τις σκέψεις σου και να πεις το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό.

Από διάσπαρτες λέξεις και προτάσεις μπορούν να συνθέσουν από ένα τραγούδι (το οποίο θα το απολαύσεις όρθιος  με τα χέρια ψηλά) μέχρι ένα ολόκληρο σκετς. Και θα γελάσεις πολύ. Πάρα πολύ.

Και οι τρεις τους πέρα από τη χημεία και το ταλέντο τους έχουν τη μαγική ικανότητα να αφουγκράζονται τις επιθυμίες του κοινού, να έχουν ταχύτητα, να σχολιάζουν με χιούμορ, σαρκασμό και τρυφερότητα τα μικρά και μεγάλα θέματα της καθημερινότητας. Από το κοινό χρειάζονται το υλικό και τις ιδέες του για να ετοιμάσουν μια νόστιμη και όπως αποδείχτηκε απολαυστική συνταγή.

Το μόνο σίγουρο είναι πως στις δύο ώρες που κρατάει η παράσταση θα περάσεις ευχάριστα. Μια δοκιμή θα σε πείσει!

Παίζουν: Δημήτρης Μακαλιάς, Ζήσης Ρούμπος, Λάμπρος Φισφής
Μουσική: Χάρης Μπότσης, Αλέξανδρος Δημοκράτης
Πού: Θέατρο Ζίνα, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 74, τηλ.: 210 6424414
Πότε: Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00
Διάρκεια: 100 λεπτά
Εισιτήρια: 13 και 16 ευρώ
Προπώληση: Viva και στο ταμείο του θεάτρου