KIDS

Τι δεν πρέπει να κάνεις όταν το παιδί σου κολλάει ψείρες

Ξύδι και πετρέλαιο, είναι δύο πράγματα που θυμάμαι να μου λέει η μητέρα μου ότι της έβαζε η γιαγιά στα μαλλιά όταν κολλούσε ψείρες, για να με παρηγορήσει, όταν με χτένιζε με την ειδική χτένα για τις ψείρες.

Η έλευση της νέας σχολικής χρονιάς, εκτός από όλα τα άγχη τα οποία συνεπάγεται, ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά της πανδημίας, περιλαμβάνει και την αγωνία γονέων και παιδιών για τον μεγάλο εχθρό, που δεν είναι άλλος από τις ψείρες. Τα παιδιά έρχονται συνέχεια σε επαφή το ένα με το άλλο και έτσι είναι πάρα πολύ εύκολο να κολλήσουν.

Τόσο η αντιμετώπιση, όσο και η πρόληψη των ψειρών είναι εξίσου σημαντικές, καθώς αν το προλάβεις, είσαι από τους τυχερούς. Αν πάλι όχι, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα, ή τουλάχιστον ήταν δύσκολα κάποτε.

Πίσω στο παρελθόν, καθισμένη σε μια καρέκλα η μητέρα μου «παλεύει», χτενίζοντας τα μαλλιά μου και με διάφορες άλλες «τεχνικές» που έχει υιοθετήσει από τη μητέρα της να με απαλλάξει από το μαρτύριο της φαγούρας που επικρατεί στο κεφάλι μου, λόγω των ψειρών που έχουν εγκατασταθεί για τα καλά. Κάθε φορά που παραπονιόμουν, φρόντιζε να μου εξηγεί πως τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα, όταν εκείνη βρισκόταν στη δική μου θέση και η γιαγιά με σιγουριά και επιμονή για τις μεθόδους της, έβαζε μέχρι και πετρέλαιο στο κεφάλι της, προκειμένου να απομακρύνει τις ψείρες.

Η κατάσταση είχε ως εξής: Η μητέρα μου στη μπανιέρα με το κεφάλι προς τα κάτω και η γιαγιά να τη λούζει με πετρέλαιο. «Δεν μπορούσα ούτε να αναπνεύσω», να μου λέει. Φυσικά αν τα μαλλιά ήταν μακριά, η επίσκεψη στο κομμωτήριο για «ολική μεταμόρφωση» ήταν μονόδρομος, ενώ αν ο αδελφός της είχε το ίδιο πρόβλημα, αναγκαζόταν να κουρευτεί αυτό που λέμε «γουλί», είτε το ήθελε είτε όχι. Το ξύδι, ήταν η πιο ήπια λύση για την αντιμετώπιση των ψειρών.

Για καλή τύχη των νεότερων γενιών, οι τακτικές αυτές του παρελθόντος δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης. Εν έτη 2020 (αλλά και νωρίτερα ευτυχώς), δεν είμαστε πλέον αναγκασμένοι και δεν πρέπει να ρίχνουμε στα μαλλιά των παιδιών πετρέλαιο, ξύδι, καμφορά ή ότι άλλο σκαρφίζονταν οι γιαγιάδες μας. Ευτυχώς, η επιστήμη μας έχει προμηθεύσει με διάφορα προϊόντα άκρως αποτελεσματικά, αλλά ταυτόχρονα και ασφαλή για τα παιδιά.

Και αυτόν τον Σεπτέμβρη, λοιπόν, οι ψείρες ανυπομονούν να εγκατασταθούν στα παιδικά κεφάλια. Αυτό που εμείς μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, είναι να προετοιμαστούμε εγκαίρως με μια ολοκληρωμένη αντιφθειρική σειρά προϊόντων τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση, όπως αυτή της FREZYDERM.

Η σειρά αποτελείται από το Lice Rep Extreme Spray, προληπτική αντιφθειρική λοσιόν ενισχυμένης δράσης που όχι μόνο λειτουργεί αποτρεπτικά για τις ψείρες, αλλά αφήνει τα μαλλιά απαλά και λαμπερά χωρίς να τα λαδώνει, ενώ παράλληλα είναι άοσμο. Αν πάλι δεν προλάβουμε και έρθουμε αντιμέτωποι τελικά με το πρόβλημα, επιστρατεύουμε τα «μεγάλα μέσα», δηλαδή το Lice Free Set, το οποίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη αντιφθειρική αγωγή που λειτουργεί σε όλα τα στάδια της ψείρας – κόνιδα, νύμφη και ενήλικη – φροντίζοντας να μας απαλλάξει μια και καλή από αυτές! Τα δραστικά συστατικά του είναι φυτικής προέλευσης, αλλά το καλύτερο είναι ότι το σετ είναι πολύ εύκολο στη χρήση και απαιτούνται μόνο λίγα λεπτά για την εφαρμογή του.

Μερικά extra tips για την απόλυτη επιτυχία:

-Καλό είναι να ελέγχουμε συχνά το κεφαλάκι του παιδιού

-Πλένουμε με καυτό νερό τα ρούχα και τα σεντόνια του, καθώς και τις χτένες.

-Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες χρήσης των παιδικών προϊόντων για ψείρες.

-Χρησιμοποιούμε προληπτικά αντιφθειρικά προϊόντα, γιατί η πρόληψη είναι το παν.

-Διατηρούμε τα μαλλιά του παιδιού ευκολοχτένιστα, για να διευκολύνουμε τη διαδικασία.

-Ξεχνάμε λοιπόν μια για πάντα το ξύδι και το πετρέλαιο στα μαλλιά, προϊόντα ιδιαίτερα δυσάρεστα για τα παιδιά και αντιμετωπίζουμε με αποτελεσματικότητα τις ψείρες, ξεχνώντας την επίπονη διαδικασία της γιαγιάς.

Περισσότερες πληροφορίες στο frezyland.gr