LIFE

Τι έχουν προγραμματίσει οι Δήμοι των νοτίων για την εορταστική περίοδο

Οι Δήμοι των νοτίων προαστίων φόρεσαν τα γιορτινά τους και ετοίμασαν ενδιαφέρουσες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τους δημότες τους.

Κάθε νότιος Δήμος έχει ετοιμάσει το δικό του χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα που είναι γεμάτο εκδηλώσεις για να ζήσουμε όλοι μαζί την μαγεία των Χριστουγέννων.

Χριστούγεννα στο Παλαιό Φάληρο

Το  Παλαιό  Φάληρο  φόρεσε  τα γιορτινά του και από το κέντρο της Πόλης αλλά και από τις γειτονιές του, στέλνει μήνυμα γιορτής και αισιοδοξίας. Οι  κεντρικοί  δρόμοι, οι  πλατείες  αλλά  και  τα  Δημοτικά κτίρια στολίστηκαν αναδεικνύοντας  μια  γιορτινή παράδοση  που την καθιέρωσε η  Δημοτική Αρχή και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο.

«Οι  εκδηλώσεις  αλλά και ο εορταστικός στολισμός της  Πόλης μας καταδεικνύουν μια Πόλη δυναμική, εξωστρεφή, ελκυστική  και κυρίως ζεστή  για  τους  κατοίκους  της  αλλά  και  τους επισκέπτες  της» τόνισε ο  Διονύσης  Χατζηδάκης σημειώνοντας  ότι  έμφαση  δόθηκε στην διάχυση  του  εορταστικού  μηνύματος  σε όλες τις  γειτονιές.

Στο  Δημαρχείο  της  Πόλης, η Δημοτική  Αρχή έδωσε το σύνθημα  για  την επίσημη  έναρξη  της  εορταστικής  περιόδου, ανάβοντας  το  μεγάλο  Χριστουγεννιάτικο  δέντρο,  ενώ  ήδη  λειτουργεί  στο  Πάρκο  του  Φλοίσβου  το  Πάρκο του  Άη-  Βασίλη.

Και  φυσικά  σε  όλα  αυτά  θα  πρέπει  να  προστεθούν  σειρά  εκδηλώσεων  στον  Πολυχώρο  του  Δημαρχείου, την  Αγίου  Αλεξάνδρου  και  την  Μαρίνα  του  Φλοίσβου  για  τις οποίες μείνετε συντονισμένοι στην  ιστοσελίδα  του  Δήμου  Παλαιού  Φαλήρου  για  συνεχή  ενημέρωση.

Χριστούγεννα στη Γλυφάδα

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, όλη η Γλυφάδα τα Χριστούγεννα θα είναι μια γιορτή! Από την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στους εμπορικούς δρόμους της Γλυφάδας: Συναυλίες, χορευτικά, τυμπανιστές, καπνογόνα, Άγιοι Βασίληδες και πολλά ακόμα χάπενινγκ και εκπλήξεις δίνουν τον τόνο για ένα πλούσιο εορταστικό τετραήμερο, που διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, με την «Κόκκινη Νύχτα» στο εμπορικό κέντρο της Γλυφάδας. Στις 3 το μεσημέρι, στην πλατεία Εσπερίδων, θα παίξει το ροκ συγκρότημα «Υπεράνω Υποψίας» και ο Θωμάς Στεργίου (Spider Music). Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στις 5 το απόγευμα με τη Φιλαρμονική του Δήμου Γλυφάδας και τη Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου στην πλατεία Εσπερίδων, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. Ακολουθεί στις 6:30 μεγάλη συναυλία, στο ίδιο σημείο με το Μιχάλη Χατζηγιάννη και αμέσως μετά χορευτικά στο δρόμο από τη Σχολή Χορού Γκαλένα (Galena’s Dance Studios & Dance Academy)

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο στο εμπορικό κέντρο και την Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου μεταφέρονται στην Άνω Γλυφάδα, στην περιοχή του Αγίου Τρύφωνα. Εκεί θα είναι το χιονισμένο χωριό του Αη Βασίλη με baby land, mini πίστα Survivor, face painting, χειροτεχνίες και το ταχυδρομείο του Αη Βασίλη, ενώ από τις 12 το μεσημέρι θα ακούγονται χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη Σχολή Φωνητικής Studio Vocalis.

Στη 1 θα ξεκινήσουν τα χορευτικά στους δρόμους της Τερψιθέας από τη Σχολή Χορού Πάνος Μεταξόπουλος (Dance School Metaxopoulos Panos) με hip hop και break dance, ενώ στις 4 το απόγευμα θα γίνει μεγάλη συναυλία στον Άγιο Τρύφωνα με τους Kings και DJ set από τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο! Αμέσως μετά ακολουθεί μουσική από το συγκρότημα Apalaente (Spider Music). Στην πλατεία του Αγίου Τρύφωνα θα λειτουργεί το Καρουζέλ, δωρεάν για όλα τα παιδιά, από την Παρασκευή 21.12 μέχρι και τη Δευτέρα 24.12.

Σε όλη τη διάρκεια του τετραημέρου, το τρενάκι του Δήμου Γλυφάδας θα κυκλοφορεί στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους και θα μεταφέρει δωρεάν τους επιβάτες του, ενώ οι Bloco Swingueira θα δίνουν το ρυθμό με τύμπανα και καπνογόνα. Άγιοι Βασίληδες, Ξωτικά και Καλικάντζαροι θα μοιράζουν κόκκινα μπαλόνια και γλυκίσματα, ενώ οι άμαξες του Αη Βασίλη θα πηγαίνουν βόλτα μικρά και μεγάλα παιδιά! Παράλληλα, οι παιδικοί σταθμοί «Ουράνιο Τόξο» και «Λιλόσπιτο» και σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΛΦΑ θα δώσουν το παρών με δράσεις για τα μικρά παιδιά.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας

Με τρεις ξεχωριστές εκδηλώσεις υποδέχεται τα Χριστούγεννα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας, που στεγάζεται εδώ και τρία χρόνια στο Διασχολικό Κέντρο του Δήμου Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30 & Αγ. Τριάδος).

Την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, η βιβλιοθήκη φιλοξενεί την εκδήλωση «Χριστούγεννα και Διατροφή», με την κλινική διατροφολόγο Ευγενία Ηλιάδου. Από τη Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, μέχρι και την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η Εβδομάδα Ανταλλαγής Βιβλίων. Μια ξεχωριστή γιορτή, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, αφιερωμένη στη μαγεία των βιβλίων, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο φιλόξενο και ανοιχτό σε όλους χώρο της βιβλιοθήκης.

Σκοπός της γιορτής αυτής είναι η διάδοση της φιλαναγνωσίας, η γνωριμία του χώρου της δημοτικής βιβλιοθήκης στο ευρύτερο κοινό, αλλά κυρίως η ανταλλαγή σκέψεων, συναισθημάτων και ιδεών, καθώς προσφέροντας ένα αγαπημένο μας βιβλίο, προσφέρουμε παράλληλα στο νέο αναγνώστη την εμπειρία μας από την επαφή μας με το βιβλίο αυτό.

Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ανταλλαγής Βιβλίων, καθημερινά από τις 12 ως τις 2 το μεσημέρι, οι αναγνώστες μπορούν να φέρουν βιβλία που μένουν στη βιβλιοθήκη τους διαβασμένα και ίσως ξεχασμένα, ώστε να πάρουν νέα ζωή στα χέρια του επόμενου αναγνώστη τους, έχοντας έτσι την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία της ανάγνωσης, αλλά και την αγάπη τους για το βιβλίο με άλλους βιβλιόφιλους. Στη διάρκεια της δράσης, θα πραγματοποιείται καταγραφή των βιβλίων. Κάθε αναγνώστης θα μπορεί να παίρνει τον ίδιο αριθμό βιβλίων που έχει φέρει. Τα βιβλία που θα απομείνουν στο τέλος της εβδομάδας θα ενισχύσουν τη βιβλιοθήκη.

Την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου, η βιβλιοθήκη φιλοξενεί την «Κατασκευή Χριστουγεννιάτικων Καρτών», για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Για πολλούς από εμάς οι ευχετήριες κάρτες είναι το καλύτερο δώρο για τις γιορτές των Χριστουγέννων, γιατί είναι απόδειξη πραγματικής αγάπης, καθώς είναι δώρο χειροποίητο και προσωπικό. Μαζί με τα παιδιά λοιπόν, θα δημιουργήσουμε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες, με απλά υλικά και πολύ φαντασία.

Κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του: Μολύβι και γόμα, ψαλίδι, κόλλα στικ, χρωματιστά χαρτιά κανσόν. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και ο αριθμός συμμετεχόντων περιορισμένος. Για τον λόγο αυτό θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και θα διατίθεται έντυπο συμμετοχής. O μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στις δραστηριότητες δεν μπορεί να ξεπερνάει τους 15 ενώ ο ελάχιστος τους 4. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνείτε με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας (2109641298).

Επιπλέον, ο δήμος Γλυφάδας ετοιμάζει κι άλλες εκδηλώσεις.

Χριστούγεννα στο δήμο Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης 

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου ξεκινάνε οι εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου των 3Β. Ειδικά για εκείνη τη μέρα ο Δήμος έχει ετοιμάσει μια υπαίθρια χριστουγεννιάτικη γιορτή για τη φωταγώγηση του δέντρου στην κεντρική πλατεία Βούλας από τις 18:00 έως τις 22:00.

To πλακόστρωτο θα γεμίσει από νωρίς με μουσική, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, εργαστήρια κατασκευών, face painting, διαδραστικά και κινητικά παιχνίδια, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις στα μικρά γιορτινά ξύλινα σπιτάκια του Δήμου. Στις 20:00, αμέσως μετά τη φωταγώγηση, τη σκυτάλη της γιορτής θα πάρει η jazz τραγουδίστρια Τίνα Αλεξοπούλου και η μπάντα της με live χορευτικό swing jazz ρεπερτόριο. Μαζί της η χορευτική ομάδα των Hobnob southern hoppers θα ξεσηκώσουν το κοινό με ένα vintage Christmas Swing party για μικρούς και μεγάλους.

Χριστούγεννα στο δήμο Αργυρούπολης- Ελληνικού

Συναυλία με τον Γιάννη Κατσαρό, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, συναυλίες με χριστουγεννιάτικα τραγούδια  αλλά και παιδικές ταινίες, εκπαιδευτικά προγράμματα, ρομποτική, είναι μερικά μόνο απ όσα θα απολαύσουμε στον γειτονικό μας δήμο. Φυσικά, το Kids Festival δε θα μπορούσε να λείπει και φέτος.

Οι εκδηλώσεις -ολοκληρώνονται στις 4/1/19- είναι δωρεάν με ελεύθερη συμμετοχή.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα: online.anyflip.com

Χριστούγεννα στη Νέα Σμύρνη

Πλησιάζοντας προς τα Χριστούγεννα,  η Κεντρική Πλατεία όπως κάθε χρόνο έχει τρενάκι, καρουζέλ και τραμπολίνο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς οι άνθρωποι του Δήμου ήθελαν να εστιάσουν κυρίως στη διασκέδαση των παιδιών. Η καινοτομία φέτος είναι ότι από τις 21 έως τις 31 Δεκεμβρίου το εορταστικό σκηνικό θα μεταφερθεί και στην οδό Ομήρου, η οποία θα μετατραπεί σε μια μεγάλη εορταστική σκηνή με ξυλοπόδαρους. ζογκλέρ, μουσικές, συναυλίες, μαριονέτες, μάγους με φωτιές, κλόουν και πολλές εκπλήξεις, σε μία σειρά δρώμενων τα οποία διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ν. Σμύρνης σε συνεργασία με τον Εμπορικό σύλλογο της πόλης.

Χριστούγεννα στον Άλιμο

Η “Παραμυθούπολη” στήθηκε για ακόμη μία χρονιά στον Άλιμο περιμένοντας μικρούς και μεγάλους να τους ταξιδέψει σε έναν άλλο κόσμο. Φέτος, θα είναι ακόμη πιο «μαγική» καθώς στήθηκε ένα μεγάλο καρουζέλ στην Πλατεία Καραισκάκη, θα συμμετέχουν τα τμήματα του ΘΟΠΑΑ, θα γίνονται διαδραστικές ξεναγήσεις σε εικαστική έκθεση, γνωριμία με γνωστούς συγγραφείς αλλά και μία μεγάλη συναυλία στις 23 Δεκεμβρίου.

Όσο για το λατρεμένο τρενάκι θα μας πάει και πάλι βόλτες σε όλη την πόλη, εντελώς δωρεάν. Με αφετηρία την Αγορά της Θουκυδίδου και την Αγορά της Δωδεκανήσου, θα μας περιμένει υπομονετικά και το γνώριμο καμπανάκι του θα ηχεί και πάλι στους δρόμους του Αλίμου.

Δείτε το πρόγραμμα στο facebook.com