LIFE

Τι να κάνετε αυτό το Σαβ/κο στο ΚΠΙΣΝ

Το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου είναι γεμάτο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εσείς δείτε μερικά από τα προγράμματα του και αποφασίστε ποιο θα παρακολουθήσετε.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου
Παγοδρόμιο

Μπορεί οι γιορτές να έχουν τελειώσει, αλλά το παγοδρόμιο παραμένει στη θέση μου μέχρι τις 24/02 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Η είσοδος στο παγοδρόμιο θα είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή, και θα επιτρέπεται η παραμονή σε αυτό για 40 λεπτά.

Tai Chi 08.30- 09.45

Το tai chi είναι μία αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, η οποία έχει μετεξελιχθεί σε μία ευχάριστη και χαμηλής έντασης μορφή άσκησης. Κινήσεις που εκτελούνται με αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύονται από βαθιές αναπνοές, βοηθούν στη μείωση του στρες και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Παιχνίδια για οικογένειες 13.00-14.30

Μία διασκεδαστική δραστηριότητα με παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για μικρούς και μεγάλους. Οι γονείς ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν με τα παιδιά τους στο Πάρκο, συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσματά τους και στην ανάπτυξη της ευρηματικότητάς τους.

Για παιδιά 4-9 ετών με τους γονείς τους

Ξέφωτο

SNFCC Running Team 08.30-10.00

Οι φίλοι τρεξίματος του Πάρκου ενώνουν τις δυνάμεις και την αγάπη τους για το τρέξιμο, δημιουργώντας μία ομάδα η οποία προπονείται κάθε Σάββατο με την καθοδήγηση έμπειρων προπονητών δρόμων αντοχής. Στόχος, η βελτίωση των ατομικών επιδόσεων μέσα από την ομαδική προπόνηση και την υποστήριξη της ομάδας.

Έως 50 συμμετοχές με σειρά προτεραιότητας

Η συμμετοχή των εφήβων 15-18 ετών θα γίνεται με άδεια κηδεμόνα

Κυριακή 20 Ιανουαρίου
Μαθήματα BMX στο ΚΠΙΣΝ για εφήβους 11.00-15.30

Να βγάλω τα pegs; Να οδηγήσω brakeless; Δεκαεννιά ή είκοσι μία ίντσες; Ένα φρένο ή δύο;”

Ένα εργαστήριο που λύνει όλες τις απορίες γύρω από το ΒΜΧ: Ποια είδη υπάρχουν, ποιοι τύποι ποδηλάτου, ποια είναι η σωστή στάση σώματος και πώς στήνεται σωστά ένα ποδήλατο ΒΜΧ. Και φυσικά, πώς κάνουμε διάφορα παλιά και νέα κόλπα!

Θα υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι κατηγορίες ποδηλάτων ΒΜΧ.

Για εφήβους 12-18 ετών, με σειρά προτεραιότητας

Pétanque 12.00-14.00

Το άγνωστο σε πολλούς pétanque (εδαφοσφαίριση) είναι ένα άθλημα που συνδυάζει την ακρίβεια του στόχου με τον συντονισμό και την αυτοσυγκέντρωση. Οι αγωνιζόμενο, που παίζουν είτε ένας εναντίον ενός είτε σε ομάδες, προσπαθούν να προσεγγίσουν τον στόχο πετώντας σιδερένιες μπάλες.

Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας

Οι τέσσερις εποχές στο ΚΠΙΣΝ: Εξερεύνηση του Κήπου 17.00-20.00

Με τοπόσημο τον ανοικτό και ηλιόλουστο Μεσογειακό Κήπο, το εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό πρόγραμμα, οργανώνεται σε τρεις ενότητες, με δραστηριότητες που δίνουν στο παιδί τη δυνατότητα να ερευνά, να λύνει προβλήματα και να εξιστορεί ιστορίες. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τη χλωρίδα του Πάρκου ανά εποχή, θα εντρυφήσουν στην τέχνη του animation, της εικονογράφησης και της συγγραφής σεναρίου και θα δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους.

Παιδικό εργαστήρι για παιδιά 6–12 ετών

Στιβομαχίες 16.00-17.15

Παιχνίδια δράσης για άσκηση και ψυχαγωγία στο Πάρκο. Βάλτε τα αθλητικά σας και ελάτε να παίξουμε!

Στίβος, μέχρι 20 συμμετοχές.

Καλή διασκέδαση!