LIFE

Τι να κάνετε τον Αύγουστο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο τελευταίος μήνας του καλοκαιριού δεν είναι για όλους συνώνυμος των διακοπών. Για όσους, λοιπόν, ο Αύγουστος  σας βρίσκει στην πόλη μην ανησυχείτε καθόλου γιατί το ΚΠΙΣΝ έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Ο Αύγουστος στην πρωτεύουσα, τελικά, μπορεί να μην είναι τόσο βαρετός όσο θα περίμενες. Για την ακρίβεια μπορείς να επιλέξεις να κάνεις πολλά πράγματα και το καλύτερο χωρίς πολυκοσμία.

Ψάχνοντας τι μπορεί κανείς να κάνει alone in the city μπήκα και είδα το πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ. Ναι, είναι πολύ πλούσιο σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Εγώ σου ξεχώρισα κάποιες εκδηλώσεις που μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα σου.

Cirko Cachivache Βαδίζοντας στην ουρά του τίγρη

Ακροβάτες, μουσικοί, ζογκλέρ, παλιάτσοι και ηθοποιοί μεταμορφώνουν τον Θόλο, την ολοκαίνουρια εγκατάσταση που εγκαινιάστηκε κατά τη διάρκεια του Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στον Λαβύρινθο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σ’ ένα φαντασμαγορικό τσίρκο που συναρπάζει το κοινό όλων των ηλικιών. Εντυπωσιακά ακροβατικά, ζωντανή μουσική, τραγούδι, χορός, πρόζα αλλά και στοιχεία από κινέζικες πολεμικές τέχνες, συνδυάζονται αρμονικά με την τέχνη του νέου τσίρκου, δημιουργώντας ένα θεαματικό αποτέλεσμα που θα μαγνητίσει παιδιά και ενήλικες. Τo Cirko Cachivache είναι μια ομάδα καλλιτεχνών του τσίρκου, του θεάτρου και της μουσικής που ιδρύθηκε το 2010, με τις ρίζες της στο νέο τσίρκο και το θέατρο του δρόμου. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, σε ανοικτά και κλειστά θέατρα, φεστιβάλ, πλατείες και πάρκα, δίνοντας παραστάσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό

Θέατρο Σκιών Ο Καραγκιόζης στο ΚΠΙΣΝ -Δευτέρα 05, 12, 19, 26/08 | 21.00

Τον Αύγουστο, ο Άθως Δανέλλης και ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών συνεχίζουν να ζωντανεύουν σπάνια έργα από το ρεπερτόριο του ελληνικού Καραγκιόζη, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ακολουθήσουν τον αγαπημένο λαϊκό ήρωα στις περιπέτειές του και να γελάσουν με την καρδιά τους.

Park your Cinema It’s a woman’s world –κάθε Σάββατο στα 21.00

Τον Αύγουστο το Park Your Cinema παρουσιάζει φιλμ με ηρωίδες σε πρωταγωνιστικούς ή συμπρωταγωνιστικούς ρόλους. Γυναίκες που έγιναν σύμβολα στην ιστορία του σινεμά σε πέντε προβολές που θα θυμάστε ότι απολαύσατε στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Park your Cinema Kids, Girl power…κινούμενων σχεδίων – κάθε Κυριακή στις 21.00

Για τον Αύγουστο, οι παιδικές προβολές στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ επικεντρώνονται στο Girl Power της ντισνεϊκής φιλμογραφίας. Πολύ συχνά, το studio του Walt Disney έδωσε τον πρώτο ρόλο σε πριγκίπισσες που πολέμησαν από μάγια μέχρι και λαούς ολόκληρους, διδάσκοντας στο κοινό τους τη σημασία του girl power.

Σαββατοκύριακα στο ΚΠΙΣΝ

Τα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου στο ΚΠΙΣΝ συνδυάζουν φύση, άθληση και τέχνη.  Θέλετε να φτιάξετε το δικό σας, χειροποίητο σαπούνι; Έχετε πάθος για τη βοτανολογία και τη μεσογειακή χλωρίδα; Είστε έτοιμοι να εξασκήσετε τις δεξιότητές σας στα roller skates και το ποδήλατο; Ή μήπως ανυπομονείτε για ένα διασκεδαστικό πικ-νικ από νησί σε νησί; Καλοκαιρινά προγράμματα σας περιμένουν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος!

Έκθεση Eyewitness / Γιάννης Μπεχράκης –μέχρι τις 31/8 

Σε συνέχεια της συνεργασίας της πολιτιστικής πρωτοβουλίας Athens Photo World (APW) με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η έκθεση Eyewitness / Γιάννης Μπεχράκης παρατείνεται έως τις 31/08. Τριάντα χρόνια φωτοδημοσιογραφίας, διακρίσεων και βραβείων, τριάντα χρόνια παρουσίας του Γιάννη Μπεχράκη στα γεγονότα που πλέον ονομάζουμε «σύγχρονη ιστορία» την ώρα που αυτή γραφόταν. Μια συλλογή με εβδομήντα δύο από τις πιο δυνατές και επιδραστικές φωτογραφίες του Έλληνα φωτοδημοσιογράφου η οποία πλαισιώνεται από video με την εξιστόρηση των γεγονότων της Sierra Leone (2000) και slideshow με άλλες δουλειές του Γιάννη Μπεχράκη κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης φωτογραφικής πορείας του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Αυγούστου μπορείτε να το δείτε εδώ.