LIFE

Τι να κάνεις το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ

Με σύμμαχο τον καιρό θα απολαύσουμε αθλητικές δραστηριότητες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος ΝΙάρχος και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ξεχωρίσαμε ενδιαφέρουσες αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους ώστε να περάσετε δημιουργικά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ.
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 

Tai Chi 08.30-09.45

Το tai chi είναι μία αρχαία κινέζικη πολεμική τέχνη, η οποία έχει μετεξελιχθεί σε μία ευχάριστη και χαμηλής έντασης μορφή άσκησης. Κινήσεις που εκτελούνται με αργό, εστιασμένο τρόπο και συνοδεύονται από βαθιές αναπνοές, βοηθούν στη μείωση του στρες και στην αύξηση της ευελιξίας και της ισορροπίας. Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Στίβος

Κηπουροί του Πάρκου 10.30-12.00

Το Νοέμβριο, το Πάρκο παίρνει μια βαθιά ανάσα από τη ζέστη και την ξηρασία του καλοκαιριού. Οι καρποί έχουν πλέον ωριμάσει, τα φυλλώματα αλλάζουν χρώματα, οι μυρωδιές γίνονται πιο έντονες, το χώμα πιο μαλακό, έτοιμο να δεχτεί τους νέους σπόρους.

Οι μικροί κηπουροί ανακαλύπτουν την αξία των δημητριακών, σπέρνουν σιτάρι, κριθάρι, βρώμη, φτιάχνουν αλεύρι, συγκομίζουν και γεύονται τα λαχανικά της εποχής και φροντίζουν το λαχανόκηπο μέσα σε ένα συναρπαστικό ταξίδι εξερεύνησης και ανακάλυψης.

Οι συμμετέχοντες προτείνεται να έχουν μαζί τους καπέλο και νερό.

Για παιδιά 5-9 ετών, με ελεύθερη είσοδο

Λαχανόκηπος

Παιχνίδια για οικογένειες 13.00- 14.30

Μία διασκεδαστική δραστηριότητα με παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για μικρούς και μεγάλους. Οι γονείς ενθαρρύνονται να παίξουν και να συνεργαστούν με τα παιδιά τους στο Πάρκο, συμμετέχοντας στα εκπαιδευτικά ερεθίσματα τους και στην ανάπτυξη της ευρηματικότητάς τους.

Για παιδιά 4-9 μαζί με τους γονείς τους

Στίβος

Οι Πρασινοδάχτυλοι 13.00- 14.30

Μέσα από αυτή τη σειρά εργαστηρίων οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ολοκληρωμένη γνώση των αναγκών των φυτών τους. Η ενασχόληση με την κηπουρική συμβάλλει θετικά στην ψυχική ισορροπία και ευεξία, καθώς και στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Οι θεματικές ενότητες Νοεμβρίου περιλαμβάνουν: Σχεδιασμό ενός μικρού κήπου, κατασκευή κήπου σε μικρογραφία, αποξήρανση και σύνθεση για άνθη και φυλλώματα, σπορά λαχανικών και καλλωπιστικών φυτών, σπορόφυτα εμβολιασμένα και μη.

Λαχανόκηπος, ελεύθερη είσοδος

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 

Yoga για Παιδιά 10.45-11.45

Μια παιδοκεντρική και διασκεδαστική προσέγγιση της yoga μαθαίνει στα παιδιά να αναπτύσσουν δεξιότητες σε ένα μη ανταγωνιστικό περιβάλλον, να ελέγχουν το σώμα, την αναπνοή και τις σκέψεις τους, ενώ παράλληλα δυναμώνουν το σώμα και βελτιώνουν την ευλυγισία τους.

Συνιστάται στους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό.

Για παιδιά 4-12 ετών, με ελεύθερη είσοδο

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν το δικό τους στρώμα yoga

Στίβος

Μαθήματα BMX στο ΚΠΙΣΝ 12.00- 16.00

Να βγάλω τα pegs; Να οδηγήσω brakeless; Δεκαενιά ή είκοσι μία ίντσες; Ένα φρένο ή δύο;”

Ελάτε να απαντήσουμε όλες σας τις απορίες, να σας εξηγήσουμε τα είδη του ΒΜΧ, να σας δείξουμε ποιος είναι ο κατάλληλος τύπος ποδηλάτου για το είδος ΒΜΧ που σας ενδιαφέρει και να εξηγήσουμε τη σωστή στάση σώματος αλλά και το στήσιμο του ίδιου του ποδηλάτου ανάλογα τις δυνατότητές μας. Και βέβαια να απολάσουμε μερικά καινούργια αλλά και παλιότερα κόλπα.

Θα υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι κατηγορίες ποδηλάτων ΒΜΧ για να δείτε τις διαφορές και να καταλήξετε ποιο σας ταιριάζει.

Oι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν και τα δικά τους ΒΜΧ.

Για παιδιά 12-18 ετών, με σειρά προτεραιότητας

Κέντρο Επισκεπτών

Δημιουργική ενόργανη 11.45-13.00

Μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με παιχνίδι και διασκέδαση, τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν το σώμα και τις ικανότητές τους, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ευλυγισία και την μυϊκή συναρμογή.

Για παιδιά 3-6 ετών, με ελεύθερη είσοδος

Στίβος

Pétanque 12.00- 14.00

Το άγνωστο σε πολλούς pétanque (εδαφοσφαίριση) είναι ένα άθλημα που συνδυάζει την ακρίβεια του στόχου με τον συντονισμό και την αυτοσυγκέντρωση. Οι αγωνιζόμενο, που παίζουν είτε ένας εναντίον ενός είτε σε ομάδες, προσπαθούν να προσεγγίσουν τον στόχο πετώντας σιδερένιες μπάλες.

Εσπλανάδα