LIFE

Τι πρέπει να προσέχεις όταν νοικιάζεις αυτοκίνητο για τις διακοπές σου

Μιλήσαμε με τον πλέον ειδικό για την ενοικίαση αυτοκινήτου στις διακοπές, Νικόλα Χαλιβελάκη, ο οποίος μας αποκαλύπτει όλα αυτά που πρέπει να προσέχουμε σε αυτή τη διαδικασία.

Το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών και οι περισσότεροι έχουμε ήδη αρχίσει να κανονίζουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές και βόλτες.

Για να το κάνουμε αυτό βέβαια, χρειαζόμαστε οπωσδήποτε ένα καλό μεταφορικό μέσο, ώστε να είμαστε άνετοι, να μην χάνουμε χρόνο και να εξερευνούμε κάθε γωνιά του μέρους που έχουμε επισκεφθεί. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι για αρκετούς μια αγχωτική διαδικασία, καθώς πρέπει να βρεις το μέσο που σε εξυπηρετεί, να αισθάνεσαι ασφάλεια για τη σωστή λειτουργία του αλλά και για την περίπτωση ζημιάς.

Ο Νικόλας Χαλιβελάκης είναι ιδιοκτήτης της Ron Rent a Car, μιας εταιρίας που μετρά πορεία 27 χρόνων στο χώρο της ενοικίασης αυτοκινήτων εντός Αττικής και αποτελεί επίσημο μέλος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (Σ.Τ.Ε.Ε.Α.) και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.). Η εταιρία έχει δυο σημεία εξυπηρέτησης στην Αθήνα και 24ωρη υπηρεσία παράδοσης και παραλαβής αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες μίσθωσης αυτοκινήτων οι οποίες περιλαμβάνουν: ενοικιάσεις αυτοκινήτων (car rental) , μακροχρόνια μίσθωση (operating leasing), υπηρεσίες μεταφοράς προσώπων με οδηγό (chauffeur services) και διαχείριση στόλου (fleet management).

Ο κ. Χαλιβελάκης λοιπόν είναι ο πλέον κατάλληλος για να μας πει τα μυστικά και τα κρίσιμα σημεία που πρέπει να προσέχουμε πριν νοικιάσουμε ένα αυτοκίνητο ώστε να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρώτο και σημαντικότερο που θα πρέπει να προσέχουμε είναι η ασφάλεια του αυτοκινήτου. Όσον αφορά αυτό, μας εξηγεί πως θα πρέπει να ζητάμε μικτή ασφάλεια, δηλαδή με πλήρη κάλυψη, ακόμη και για τις φθορές που έχει ευθύνη ο ενοικιαστής. «Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε την επιλογή απαλλαγής ή μη. Η επιλογή της χρηματικής απαλλαγής απλά μειώνει το μίσθωμα του αυτοκινήτου. Αν πάρετε με πλήρη κάλυψη 100%, χωρίς απαλλαγή, το μίσθωμα του αυτοκινήτου είναι ακριβότερο», εξηγεί.

Το δεύτερο που θα πρέπει να προσέχουμε οπωσδήποτε είναι τα ελαστικά του αυτοκινήτου. Ο κ. Χαλιβελάκης μας εξηγεί πως ακόμη και όσοι δεν έχουμε ιδιαίτερες γνώσεις σχετικά με τα αυτοκίνητα, μπορούμε να καταλάβουμε όταν τα λάστιχα ενός αυτοκινήτου είναι φθαρμένα. Αυτό συμβαίνει διότι το λάστιχο σε αυτή την περίπτωση έχει πάνω ‘ρυτίδες’ οι οποίες είναι ορατές.

Και επειδή αναφερόμαστε σε καλοκαιρινές διακοπές και αυτό σημαίνει πως μιλάμε για υψηλές θερμοκρασίες, θα πρέπει προτού νοικιάσουμε το αυτοκίνητο να μπούμε μέσα και να βάλουμε σε λειτουργία τον κλιματισμό, ώστε να τσεκάρουμε αν όντως δουλεύει σωστά. Το air condition είναι κάτι απολύτως απαραίτητο που όμως δεν θα πρέπει να έχουμε ως αυτονόητο στο μυαλό μας σε ένα αυτοκίνητο, διότι μπορεί να έχει υποστεί κάποια βλάβη που αν δεν αντιληφθούμε από την αρχή, θα αναγκαστούμε να περάσουμε ώρες οδηγώντας μέσα στον καύσωνα.

Αφού μπούμε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, καλό θα είναι επίσης να ρίξουμε μια ματιά σε όλα τα καθίσματα, για να δούμε εάν αυτό είναι καθαρό. Σίγουρα σε κανέναν μας δεν αρέσει να οδηγεί ένα βρώμικο αυτοκίνητο.

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό ζήτημα στο οποίο θα πρέπει να δώσουμε σημασία είναι οι εξωτερικές φθορές στο αυτοκίνητο. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να μην ‘φορτωθούμε’ άδικα μια ζημιά που δεν έχουμε κάνει εμείς, είναι να το ελέγχουμε από όλες τις πλευρές, ώστε να δούμε τις πιθανές φθορές που μπορεί να υπάρχουν και να τραβήξουμε μερικές φωτογραφίες, για να έχουμε αποδεικτικά στοιχεία.

Στο Ron Rent a Car, έχουμε πολλούς λόγους να αισθανόμαστε ασφάλεια όταν νοικιάζουμε αυτοκίνητο. Ένας από αυτούς είναι ότι προτού ξεκινήσουμε εμείς να κάνουμε όλους αυτούς τους ελέγχους για τους οποίους μιλήσαμε παραπάνω, οι άνθρωποι του Ron Rent a Car μπαίνουν οι ίδιοι μαζί μας στο αυτοκίνητο, μας κάνουν πλήρη παρουσίαση των λειτουργιών του (γιατί οι λειτουργίες κάθε αυτοκινήτου φυσικά διαφέρουν) και ελέγχουν αν όλα λειτουργούν στην εντέλεια.

Το σημαντικότερο είναι βέβαια πως έχουν 24ωρη εξυπηρέτηση σε όλη την Αττική για οποιαδήποτε στιγμή τους χρειαστούμε, ενώ διακρίνονται για την ταχύτητά τους, ώστε να μην περιμένεις μέχρι να παραλάβεις το αυτοκίνητό σου από το αεροδρόμιο.

Δες περισσότερα στο ronrentacar.gr  ή επικοινώνησε στο info@ronrentacar.gr