LIFE

Βοήθεια στο σπίτι: Στο γραφείο εύρεσης προσωπικού «Μαρία» θα βρεις τον επαγγελματία που ψάχνεις

Αν ψάχνεις για υπηρεσίες baby sitting, φύλαξης ηλικιωμένων ή καθαριότητας στο σπίτι, η Μαρία ξέρει σίγουρα τον άνθρωπό σου.

Η αναζήτηση οικιακού προσωπικού είναι σίγουρα μια υπόθεση δύσκολη. «Θα βρω τον άνθρωπο που χρειάζομαι;», «Θα είναι άξιος εμπιστοσύνης;», «Θα είναι καλός στη δουλειά του;», «Θα καταφέρω να προσαρμόσω το ωράριο και την αμοιβή του στις δικές μου ανάγκες και δυνατότητες;». Αυτές είναι μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που ίσως να γυρίζουν στο μυαλό σου ψάχνοντας τον ιδανικό επαγγελματία (συνήθως γυναίκα, μιας και ο συγκεκριμένος εργασιακός χώρος είναι απολύτως γυναικοκρατούμενος) για τη φύλαξη και φροντίδα των παιδιών ή ενός ηλικιωμένου ή ακόμα και για τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού.

Το γραφείο εύρεσης προσωπικού «Μαρία» είναι αυτό που έχουν εμπιστευθεί τα τελευταία χρόνια πολλά σπίτια στα νότια προάστια (αλλά και γενικότερα, εντός και εκτός Αττικής) σε αυτήν την αναζήτησή τους. Μέσω του γραφείου της, η Μαρία Χουζούρη Καλαβρού παρέχει εξειδικευμένες λύσεις για κάθε ανάγκη. Της ζητήσαμε λοιπόν να μας απαντήσει στις βασικότερες απορίες μας.

Τι είδους βοήθεια μπορεί να βρει κανείς μέσα από το γραφείο σας;

Στο γραφείο εύρεσης προσωπικού «Μαρία» συνεργαζόμαστε με άτομα που φροντίζουν ηλικιωμένους, με baby sitters αλλά και με οικιακές βοηθούς. Παράλληλα, απευθυνόμαστε και σε επιχειρηματίες που αναζητούν εποχιακά απασχολούμενους εργαζόμενους για την επιχείρησή τους είτε στην Αθήνα είτε εκτός Αττικής, για παράδειγμα σε κάποιο νησί. Μπορούμε να βρούμε ξενοδοχοϋπαλλήλους, καμαριέρες, σερβιτόρους, λατζιέρηδες και επαγγελματίες για κάθε ειδικότητα. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τη βοήθεια στο σπίτι, κάθε οικογένεια έχει τις δικές της ανάγκες. Κάποιος μπορεί να ψάχνει για τον ηλικιωμένο πατέρα του μια κυρία «εσωτερική», να μένει δηλαδή όλο το 24ωρο στον σπίτι του ηλικιωμένου, κάνοντας παράλληλα κάποιες δουλειές του σπιτιού. Άλλοι αναζητούν κοπέλα για 12ωρο, άλλοι προτιμούν το κλασικό 8ωρο. Μπορεί για παράδειγμα να έχεις δύο παιδιά και να θέλεις καθημερινά μια κοπέλα να κάνει κάποιες δουλειές στο σπίτι, να μαγειρεύει, να παραλαμβάνει τα παιδιά από το σχολικό και όταν εσύ επιστρέφεις, στις 5 ή στις 6 το απόγευμα, εκείνη να γυρίζει σπίτι της. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος κανόνας, γι’ αυτό και συνεργαζόμαστε με πολλές διαφορετικές κοπέλες, ώστε να βρούμε σε κάθε σπίτι τον επαγγελματία που χρειάζεται. Πάντως, σε ό,τι αφορά τις «εσωτερικές» κοπέλες, συνήθως ζητείται ένα ρεπό την εβδομάδα, αλλά και αυτό είναι κάτι που με κάθε εργαζόμενη συζητιέται ξεχωριστά.

Τι εθνικότητας είναι οι επαγγελματίες που συνεργάζονται με το γραφείο σας;

Στον χώρο γενικώς δουλεύουν πολλές κοπέλες από χώρες των Βαλκανίων και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Στο κομμάτι του baby sitting υπάρχουν και κάποιες Ελληνίδες, αν και σας πληροφορώ ότι συνήθως οι περισσότερες οικογένειες αναζητούν μία ξένη κοπέλα. Ο λόγος είναι ότι οι εργαζόμενες από το εξωτερικό κατά 90% έρχονται στην Ελλάδα χωρίς οικογένεια, μόνο για να δουλέψουν. Δεν έχουν δηλαδή καμία υποχρέωση πίσω τους. Έτσι, είναι πιο ευέλικτες σε ό,τι αφορά τα ωράρια και τα ρεπό τους.

Πώς βρίσκετε τους επαγγελματίες που προτείνετε και πώς εγγυάστε για αυτούς;

Αρχικά, δουλεύουμε πολύ με συστάσεις. Αντλούμε πληροφορίες για κάθε άτομο από όλες τις πλευρές που μπορούμε. Για παράδειγμα από σπίτια στα οποία έχει εργαστεί στο παρελθόν ή από γραφεία με τα οποία έχει συνεργαστεί. Επίσης, συνεργαζόμαστε πολύ στενά με ένα γραφείο της Αθήνας με πολλά χρόνια εμπειρίας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και μακροβιότερα γραφεία εύρεσης οικιακού προσωπικού στην Αττική. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε ακόμα περισσότερες επιλογές με επιβεβαιωμένες συστάσεις.

Πόσα χρήματα πρέπει να διαθέσω για βοήθεια στο σπίτι; 

Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από το πόσες ώρες και μέρες θα εργάζεται η γυναίκα που προσλαμβάνεις, μέχρι πόσες συστάσεις έχει ή ακόμα και πόσο καλά μιλάει τη γλώσσα. Επίσης, κάθε ειδικότητα είναι διαφορετική. Για παράδειγμα, ένας ηλικιωμένος με Alzheimer σε σχέση με έναν ηλικιωμένο απολύτως λειτουργικό και διαυγή ή έναν ηλικιωμένο κατάκοιτο έχουν πολύ διαφορετικές ανάγκες, οπότε και οι αμοιβές των επαγγελματιών είναι διαφορετικές. Αυτό που μπορώ σίγουρα να σας πω είναι ότι εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τον άνθρωπο που χρειάζεται κάθε σπίτι. Εσείς απλώς εξηγήστε μας τις ανάγκες σας και όλα τα υπόλοιπα αφήστε τα πάνω μας!

Γιατί να προτιμήσω το γραφείο εύρεσης προσωπικού «Μαρία»;

Γιατί είμαστε πολύ απαιτητικοί, πολύ λεπτομερείς και έχουμε έντονο το αίσθημα της ευθύνης. Είμαστε δίπλα σε κάθε οικογένεια που αναζητά έναν άνθρωπο για να τον βάλει στο σπίτι της και θέλουμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα στις συνεργασίες μας. Γι’ αυτό άλλωστε παρέχουμε 6μηνη εγγύηση. Σε αυτό το διάστημα, όσες κοπέλες κι αν θέλει η οικογένεια να δοκιμάσει, εμείς θα είμαστε δίπλα της και θα της προτείνουμε εναλλακτικές, ώστε πραγματικά μέσα σε αυτούς τους έξι μήνες να βρει τελικά τον άνθρωπό της.