WELLNESS

12 βιβλία αυτογνωσίας που θα αλλάξουν και τη δική σου ζωή

Βιβλία που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις τη ζωή όπως πραγματικά την ονειρεύεσαι… Αρκεί να ακολουθήσεις τις πολύτιμες συμβουλές που δίνουν οι συγγραφείς τους.

Τα βιβλία αυτοβελτίωσης μπήκαν στη ζωή μου το Νοέμβριο του 2012. Εκείνο το διάστημα πάθαινα συχνά κρίσεις πανικού και ήταν κάτι που δεν το ήθελα. Και όσο εγώ δεν το ήθελα τόσο οι κρίσεις αυξάνονταν. Τότε δεν είχα συνειδητοποιήσει πως αυτός ήταν ο τρόπος για να μου δείξει το σώμα μου πως πρέπει να αλλάξω την καθημερινότητα μου. Έπειτα από μια δυνατή κρίση πανικού που με έστειλε για μερικές ημέρες στο νοσοκομείο ένας φίλος μου, ο Κωνσταντίνος μου έδωσε να διαβάσω μερικά βιβλία που θα με βοηθούσαν να αλλάξω τις συνήθειες μου. Και με βοήθησαν πάρα πολύ. Γιατί ακολούθησα πολλά tips της Louise Hay, έκανα τις ασκήσεις του Antony Robbins και έφτιαξα το τετράδιο των επιθυμιών που προτείνει ο Robbin Sharma.

Σήμερα θα σου πω πως από εκείνο το Νοέμβριο του 2012 δεν έχω πάθει ποτέ ξανά κρίση πανικού και η βοήθεια ήρθε μέσα από τα βιβλία. Γιατί τα βιβλία μπορούν να μας αλλάξουν πραγματικά τη ζωή!

Και επειδή εγώ είδα αποτελέσματα σου προτείνω βιβλία- οδηγούς για να (ξανά) φτιάξεις τη ζωή σου με τους δικούς σου κανόνες και επιθυμίες.

Μεταμορφώστε τη ζωή σας, Louise Hay (Εκδόσεις Δυναμική της Επιτυχίας)

Το βιβλίο εισαγωγή στην αυτοβελτίωση στο οποίο θα επιστρέψεις ξανά και ξανά. Κάνε τις ασκήσεις με χαρτί και μολύβι που έχει μέσα η συγγραφέας και θα διαπιστώσεις πως αν το θελήσεις πραγματικά όντως μπορείς να μεταμορφώσεις μόνος σου τη ζωή σου. 

 Λίγα λόγια για το βιβλίο: Πραγματοποιήστε τα πιο τολμηρά όνειρά σας. Δημιουργήστε όμορφες σχέσεις. Αντιμετωπίστε με επιτυχία τα επαγγελματικά σας προβλήματα. Βρείτε τη δουλειά που σας ικανοποιεί και σας εκφράζει. Αποκτήστε υγεία χωρίς προβλήματα. Η Louise L. Hay, με έναν καταπληκτικό τρόπο, σας δίνει λύσεις για μια ζωή γεμάτη χαρά, ευτυχία, αγάπη, ευημερία και υγεία.

Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας, Antony Robbins (Εκδόσεις Διόπτρα)

Το βιβλίο θα σου δώσει τις σωστές κατευθύνσεις για να ανακαλύψεις ποιος πραγματικά είσαι και θα ενδυναμώσει το μέσα σου. Μην παραλείψεις για κανένα λόγο τις ασκήσεις, οι οποίες έχουν στόχο να σου βγάλουν στην επιφάνεια τη πραγματική δύναμη που κρύβεις. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Άντονι Ρόμπινς, κορυφαίος και πρωτοπόρος “δάσκαλος”, μοιράζεται μαζί μας τις αποτελεσματικότερες στρατηγικές και τεχνικές του με στόχο να αποκτήσουμε τον έλεγχο σε όλους τους τομείς της ζωής μας: τη συναισθηματική, νοητική και σωματική μας κατάσταση, τις σχέσεις μας, την καριέρα μας και τα οικονομικά μας. Αναγνωρισμένος ειδικός στην Ψυχολογία της Αλλαγής, ο Άντονι Ρόμπινς μας προσφέρει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα, που αποτελείται από σαφή και απλά βήματα, και μας διδάσκει θεμελιώδη μαθήματα αυτοκυριαρχίας, που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε το σκοπό μας, να ελέγξουμε τη ζωή μας και να δαμάσουμε τις δυνάμεις που διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Η δύναμη είναι μέσα σου, Louise Hay (εκδόσεις Δυναμική της Επιτυχίας)

Διαβάζεται εύκολα και γρήγορα. Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν το τελειώσεις θα σου μείνουν στο μυαλό αρκετά πράγματα. Αυτά που σου έκαναν πραγματικά “κλικ” βάλτα στην καθημερινότητα σου…

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Το βιβλίο αυτό περιέχει πολλές πληροφορίες. Μη νομίσετε ότι πρέπει να τις αφομοιώσετε όλες αμέσως. Ορισμένες ιδέες ίσως να τραβήξουν την προσοχή σας. Ασχοληθείτε πρώτα μ’ αυτές. (. . .) Αυτές τις ιδέες θέλω να τις μοιραστώ με σας που όλα αυτά τα χρόνια μου γράφετε ζητώντας μου περισσότερες πληροφορίες. Πιστεύω πως ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι η δύναμη που όλοι αναζητάτε “εκεί έξω”, η ίδια ακριβώς βρίσκεται και μέσα σας και σε κάθε στιγμή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε θετικά. Μακάρι αυτό το βιβλίο να σας αποκαλύψει πόσο δυνατοί είστε στην πραγματικότητα.

Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του, Robin Sharma (εκδόσεις Διόπτρα)

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία που θα σε διδάξει πολλά: το νόημα της αληθινής ζωής, την σημασία του τώρα, την αγάπη για την οικογένεια σου. Ακολούθησε τα βήματα του μοναχού και ξεκίνησε να φτιάχνεις από την αρχή τη ζωή σου -γιατί ποτέ δεν είναι αργά. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:  Ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να νιώσει συγκλονισμένος από την ιστορία του Τζούλιαν Μαντλ, του πάμπλουτου μεγαλοδικηγόρου που είδε σε μια στιγμή την πορεία της ζωής του να ανατρέπεται και να οδηγείται ένα βήμα πριν το θάνατο. Ένα σχεδόν μοιραίο έμφραγμα στην αίθουσα του δικαστηρίου… Η συνταρακτική αυτή εμπειρία θα αποτελέσει την αφορμή για να εγκαταλείψει για πάντα τον υλικό κόσμο και να ταξιδέψει προς την Ανατολή αναζητώντας τον ουσιαστικό σκοπό της ζωής του…

Απεριόριστη Δύναμη, Antony Robbins (εκδόσεις Διόπτρα)

Μέσα από τα βιβλία του ο Robbins σου δίνεις πρακτικές συμβουλές για το πως να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη σε όλους τους τομείς, να αποφασίσεις τι πραγματικά θέλεις και να εξαλείψεις τον φόβο για πάντα. Ακολουθήστε τις συμβουλές του όπως έχουν κάνει αρχηγοί κρατών, Ολυμπιονίκες και σπουδαίοι καλλιτέχνες…

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Αν ποτέ ονειρευτήκατε μια καλύτερη ζωή, το συγκεκριμένο βιβλίο θα σας δείξει πώς να αποκτήσετε την εκπληκτική ποιότητα ζωής που επιθυμείτε και αξίζετε, και πώς να έχετε τον έλεγχο στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Ο Anthony Robbins μέσα από τα βιβλία και τα σεμινάριά του, έχει αγγίξει εκατομμύρια ανθρώπους και έχει αποδείξει ότι δαμάζοντας τη δύναμη του νου μπορείτε να αποκτήσετε, να πετύχετε και να δημιουργήσετε οτιδήποτε επιθυμείτε στη ζωή.

Το Μυστικό, Ρόντα Μπερν 

Πετυχημένοι άνθρωποι μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες: αυτές που θα σε ενδυναμώσουν, θα σε πεισμώσουν και θα σε κάνουν να ακολουθήσεις τα πραγματικά σου “θέλω”.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Το Μυστικό κληροδοτήθηκε διά μέσου των αιώνων, και ήταν πολλοί εκείνοι που το πόθησαν, το επιβουλεύτηκαν, το έκλεψαν και το αγόρασαν καταβάλλοντας τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το προαιώνιο Μυστικό έγινε κατανοητό από μεγάλες ιστορικές μορφές, όπως ήταν ο Πλάτωνας, ο Γαλιλαίος, ο Μπετόβεν, ο Έντισον, ο Κάρνεγκι, ο Αϊνστάιν, καθώς και από πολλούς σημαντικούς εφευρέτες, θεολόγους, επιστήμονες και σπουδαίους στοχαστές. Τώρα το Μυστικό αποκαλύπτεται στον κόσμο. «Καθώς μαθαίνετε το Μυστικό, θα ανακαλύψετε με ποιον τρόπο θα μπορέσετε να έχετε, να γίνετε ή να κάνετε ό,τι θελήσετε. Θα διαπιστώσετε ποιοι πραγματικά είστε. Θα ανακαλύψετε το αληθινό μεγαλείο που σας περιμένει στη ζωή»

Συζήτηση με το Θεό, Walsh Neale Donald (εκδόσεις Δυναμική της Επιτυχίας)

Διαβάζοντας το θα σου λυθούν πολλές απορίες σε μεγάλα ερωτήματα που απασχολούν όλους μας. Το σίγουρο είναι πως θα επιστρέψεις πολλές φορές στις σελίδες του…Και μετά από κάποιες αναγνώσεις δεν θα είσαι ο ίδιος άνθρωπος…

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Έχω ακούσει το κλάμα της καρδιάς σου. Έχω δει την αναζήτηση της ψυχής σου. Ξέρω πόσο βαθιά έχεις ποθήσει την αλήθεια. Το φωνάζεις με πόνο, το φωνάζεις με χαρά. Αδιάκοπα. Με ικετεύεις. Να εμφανιστώ. Να αποκαλυφθώ. Το κάνω εδώ τόσο ξεκάθαρα που δεν μπορείς να το παρανοήσεις. Με γλώσσα τόσο απλή που δεν μπορείς να μπερδευτείς. Με λέξεις τόσο κοινές που δεν μπορείς να χαθείς μέσα στην περιττολογία. Έλα, λοιπόν. Ρώτα με οτιδήποτε. Οτιδήποτε. Θα βρω τον τρόπο να σου φέρω την απάντηση. Ολάκερο το σύμπαν θα χρησιμοποιήσω για να το κάνω…” Φαντάσου να μπορείς να κάνεις στο Θεό τις πιο δύσκολες ερωτήσεις που έχουν σχέση με την ύπαρξή σου, την αγάπη και την πίστη, τη ζωή και το θάνατο, το καλό και το κακό. Φαντάσου να σου έδινε ο Θεός ξεκάθαρες και κατανοητές απαντήσεις… Συνέβη… Μπορεί να συμβεί…

Να ζεις να αγαπάς και να μαθαίνεις, Λεό Μπουσκάλια

Η γραφή του συγγραφέα ξέρει να αγγίζει κάθε αναγνώστη και το συγκεκριμένο βιβλίο έχει αγαπηθεί απ΄ όλο τον πλανήτη. Μόλις το διαβάσεις θα καταλάβεις το γιατί..

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Είναι ένας ολόκληρος θησαυρός και μια ατέλειωτη πηγή έμπνευσης, θάρρους και αποφασιστικότητας για όλους όσους αναζητούν μια καινούρια διάσταση στην προσωπικότητά τους και στη ζωή τους μέσα από τους δρόμους της κατανόησης και της αγάπης.

Αυτό που ξέρω σίγουρα, Oprah Winfrey (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ)

Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι πως η Όπρα τα έχει καταφέρει και μέσα από τη δική της εξομολόγηση μαθαίνουμε όλα τα εργαλεία που χρησιμοποίησε και έγινε πραγματικά ευτυχισμένη. Με λόγια απλά και κατανοητά θα σε παρακινήσει να ακολουθήσεις τα tips της -ειδικά το τετράδιο ευγνωμοσύνης!

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ως δύναμη δημιουργίας, μελετήτρια της ανθρώπινης καρδιάς και ψυχής, και υποστηρίκτρια του να ζεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις, η Όπρα Γουίνφρι είναι μοναδική. Με το πέρασμα των χρόνων έγραψε ιστορία με ένα θρυλικό τοκ σόου –το πρόγραμμα με την υψηλότερη τηλεθέαση στο είδος του–, δημιούργησε το δικό της τηλεοπτικό δίκτυο και βραβεύτηκε τόσο με τιμητικό πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ όσο και με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας. Από τις εμπειρίες της έχει αποκομίσει αληθινά μαθήματα ζωής – τα οποία επί δεκατέσσερα χρόνια μοιράστηκε με τις αναγνώστριες του περιοδικού Ο, Το περιοδικό της Όπρα, στην ευρύτατα δημοφιλή στήλη της Αυτό που ξέρω σίγουρα, μία μηνιαία πηγή έμπνευσης και αποκαλύψεων. Τώρα, για πρώτη φορά, αυτές οι πολύτιμες σκέψεις αναθεωρήθηκαν, ενημερώθηκαν και συγκεντρώθηκαν σε ένα όμορφο βιβλίο, ξέχειλο από τη διορατικότητα και τις εκμυστηρεύσεις της Όπρα Γουίνφρι.

Ιστορίες της Καληνύχτας, Elena FavilliFrancesca Cavallo (εκδόσεις Ψυχογιός)

Ιστορίες γυναικών που πήραν τη ζωή στα χέρια τους και την έφτιαξαν όπως πραγματικά επιθυμούσαν. Ιστορίες που θα σε εμπνεύσουν για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Οι Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες δίνει νέο περιεχόμενο στα παραμύθια, εμπνέοντας τα κορίτσια με τις ιστορίες 100 ηρωικών γυναικών, από τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι τη Σερένα Ουίλιαμς. Εικονογραφημένο από 60 γυναίκες εικονογράφους από κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι το βιβλίο που έχει λάβει τις περισσότερες χορηγίες στην ιστορία της συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding).

21 ευκαιρίες να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, Theresa Cheung (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ)

Μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο που διαβάζεται πολύ ευχάριστα θα συνειδητοποιήσεις πως τη ζωή σου τη χτίζεις με τις μικρές, απλές καθημερινές αποφάσεις που παίρνεις.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την πεποίθηση ότι το μέλλον μας διαμορφώνεται από μεγάλα γεγονότα, σημαντικές αποφάσεις και σύνθετες σκέψεις. Η Theresa Cheung όμως μας αποδεικνύει ότι οι καθημερινές μας συνήθειες –τα πράγματα που κάνουμε κατ’ επα­νά­ληψη– είναι το κλειδί για να έχουμε τη ζωή που επιθυμούμε. Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσουμε τη ζωή μας είναι να αλλάξουμε τις επαναλαμβανόμενες καθημε­ρινές συνήθειες, ξεκινώντας από σήμερα κιόλας.

ΙΚΙΓΚΑΙ τα μυστικά της Ιαπωνίας για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή (εκδόσεις Πατάκης)

Μέσα από ενδιαφέρουσες ιστορίες αιωνόβιων μαθαίνουμε πως να έχουμε μια ζωή γεμάτη πληρότητα. Σίγουρα θα θελήσεις να αντιγράψεις τα μυστικά τους.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Κατά τους Ιάπωνες, κάθε άνθρωπος έχει κι από ένα ικιγκάι, αυτό που κάποιος Γάλλος φιλόσοφος θα μετέφραζε ως raison d’ etre (λόγο ύπαρξης). Ορισμένοι έχουν ήδη βρει το ικιγκάι τους με πλήρη συνείδηση αυτού, κι άλλοι το κουβαλάνε μέσα τους, αλλά ακόμα το ψάχνουν. Το ικιγκάι είναι κρυμμένο μέσα μας και απαιτεί από εμάς πολύ υπομονετική εξερεύνηση προκειμένου να φτάσουμε στο βάθος του εαυτού μας και να το βρούμε. Σύμφωνα με τους ντόπιους στην Οκινάουα, το νησί με τον υψηλότερο δείκτη αιωνόβιων στον κόσμο, το ικιγκάι είναι ο λόγος για τον οποίο ξυπνάμε το πρωί.