WELLNESS

Διαλογισμός στο κύμα με την Lynn

Η Lynn θα σε μάθει να κάνεις χαιρετισμούς στον ήλιο του Αλίμου (δίπλα στο Ammos Beach Bar), πάνω σε σανίδες του surf.

Lynn, μίλα μου για σένα

Γεννήθηκα στη Γερμανία, αλλά είμαι Αμερικανίδα. Ζούσα στο Σαν Φρανσίσκο 15 χρόνια πριν να έρθω στην Αθήνα, το 2012. Η ιστορία μου είναι λίγο παράξενη, γιατί δεν είχα κάποιον πραγματικό λόγο για να έρθω στην Ελλάδα… απλώς σιγά-σιγά γινόταν όλο και πιο ξεκάθαρο στο μυαλό μου ότι έπρεπε να ζω στην Αθήνα. Όταν ήρθα για πρώτη φορά εδώ, δεν ήξερα κανέναν αλλά αυτό συνέβαινε πριν 2 χρόνια και φυσικά από τότε τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Διδάσκω Kundalini yoga στο Bhavana Yoga στο Μοναστηράκι, μέσα στη θάλασσα στον Άλιμο και στην ταράτσα του σπιτιού μου στην Ακρόπολη.

Στους Έλληνες αρέσει η yoga;

Από την εμπειρία μου, ναι στους Έλληνες αρέσει η yoga, αλλά στην Ελλάδα δεν είναι τόσο mainstream ακόμη όσο, για παράδειγμα, στην Καλιφόρνια. Στην Αθήνα, οι περισσότεροι έχουν ακούσει για τη yoga ή ξέρουν κάποιον που κάνει, αλλά δεν θα μπορούσα να πω ότι είναι ένα στοιχείο βαθιά ριζωμένο στον πολιτισμό. Αντιθέτως, στο Σαν Φρανσίσκο, οι περισσότεροι έχουν δοκιμάσει έστω μία φορά και πολλοί κάνουν τακτικά.

Σε τι διαφέρει η Kundalini yoga από την yoga, όπως την ξέρουμε;

Η yoga στον πυρήνα της είναι μία τεχνική που σχετίζεται με την φώτιση και τη συνείδηση. Όταν ήρθε από την Ανατολή στη Δύση, τα περισσότερα στοιχεία από το κομμάτι «φώτιση» χάθηκαν, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος από τη yoga που κάνουμε σήμερα να είναι περισσότερο εστιασμένο στα φυσικά στοιχεία και όχι τόσο στην πνευματική εξάσκηση. H Kundalini yoga δίνει μεγάλη έμφαση στην αναπνοή και τον διαλογισμό, είναι πιο κοντά στους παραδοσιακούς στόχους της yoga. Ο σκοπός της είναι να σε βοηθάει να «ξυπνήσεις», να είσαι ο εαυτός σου και να ζεις τη ζωή σου γεμάτα.

Ποιος μπορεί να κάνει Kundalini yoga;

Όλοι. Είναι μία απλή powerful yoga, που μπορεί να την κάνει ο καθένας, ανεξαρτήτως φυσικών ικανοτήτων. Για παράδειγμα, δίδαξα έναν άντρα σε αναπηρικό καροτσάκι, που ήταν άρρωστος. Μετά το μάθημα, είπε ότι ένιωθε καλύτερα από όσο έχει νιώσει όλους τους τελευταίους μήνες. Η Kundalini yoga δουλεύει πολύ με την αναπνοή σου. Η αναπνοή επηρεάζει τη διάθεσή σου, την ενέργειά σου, την υγεία σου, τα πάντα. Όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να εξασκούν την αναπνοή τους, μπορούν να δουν μεγάλες βελτιώσεις σε όλα.

Τι θα συμβεί στις 7 Ιουνίου στο Ammos Beach Bar στον Άλιμο;

Θα κάνουμε μάθημα SUP (Stand Up Paddleboard) Kundalini yoga, δηλαδή ένα συνηθισμένο μάθημα yoga απλώς με σανίδες στη θάλασσα! Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να συνδυάσει κανείς το ελληνικό καλοκαίρι με την yoga. Πρώτη φορά το δοκίμασα στο Σαν Φρανσίσκο και μου άρεσε πολύ. Όταν ήρθα στην Ελλάδα σκέφτηκα ότι η Μεσόγειος είναι ακόμη καλύτερη για αυτό το είδος yoga. Ήμουν surfer στην Καλιφόρνια για περίπου 10 χρόνια, οπότε ένιωθα ήδη άνετα πάνω σε μία σανίδα του surf και μέσα στον ωκεανό. Άρχισα, λοιπόν, να πειραματίζομαι με το πώς μπορείς να κάνεις yoga και εδώ στην Αθήνα. Συνεργάστηκα με αυτούς τους υπέροχους τύπους στο SUP Alimos και δουλέψαμε πάνω στις τεχνικές λεπτομέρειες για το πώς να διδάξεις μία τέτοια τάξη. Πέρυσι άρχισα να το κάνω. Έχει πολύ πλάκα, πρέπει να έρθετε!

Γιατί διάλεξες αυτή την παραλία;

Γιατί εκεί είναι το SUP Alimos. Δεν έχω δικές μου σανίδες για τους μαθητές μου, οπότε χρειαζόμουν συνεργάτη. Είναι πολύ επαγγελματίες και είναι πολύ εύκολο να δουλεύεις μαζί τους. Είμαι πολύ χαρούμενη που συνεργαζόμαστε. Η βάση τους είναι έξω από το Ammos Beach Bar, γι’ αυτό και κάνουμε εκεί τα μαθήματα.

Και αυτοί που δεν κολυμπούν;

Αν δεν μπορείς να κολυμπήσεις, τότε μάλλον αυτή δεν είναι η κατάλληλη yoga για σένα. Οι πιο πολλοί παραμένουν πάνω στη σανίδα, αλλά μερικές φορές μπορεί να πέσεις και δεν θα ήταν ασφαλές, άμα δεν ξέρεις κολύμπι. Ωστόσο διδάσκω και τακτικά μαθήματα σε εσωτερικό χώρο για αυτούς που δεν κολυμπούν. Και πάντα βέβαια είσαι ευπρόσδεκτος να έρθεις στην παραλία και απλώς να παρακολουθήσεις.

Πόσα μαθήματα έχουν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι;

Τα μαθήματα εξαρτώνται πολύ από τον καιρό, οπότε δεν έχουμε πρόγραμμα. Μάλλον θα κάνουμε 2-5 το μήνα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου σημείο στη νότια Αθήνα;

Όποτε είμαι στην Αθήνα και θέλω να πάω στη θάλασσα, μου αρέσει πολύ το Bolivar Beach Bar.

Όμως μένεις στην Ακρόπολη, έτσι δεν είναι; Πες μου για τα μαθήματα που κάνεις εκεί.

Ναι μένω στην Ακρόπολη. Την αγαπώ αυτή την περιοχή. Τα τακτικά μαθήματά μου γίνονται τις Δευτέρες από τις 6.30 μέχρι τις 7.30 το απόγευμα στο Bhavana Yoga. Περιστασιακά όμως κάνω μαθήματα στην ταράτσα του σπιτιού μου, το καλοκαίρι. Με θέα στον Ιερό Βράχο. Κάνω και ιδιαίτερα και φυσικά την SUP yoga, που είπαμε και πριν.

Γιατί πρέπει να αρχίσουμε yoga;

Πρέπει να αρχίσετε yoga, αν θέλετε να βελτιώσετε τη ζωή σας. Υπάρχει ένα είδος yoga για κάθε σωματότυπο και για κάθε φυσική ικανότητα, οπότε μην σκέφτεστε ότι πρέπει να είστε super fit για να κάνετε. Η yoga κάνει καλό στην υγεία, στο σώμα, στην πνευματική κατάσταση, στην ευτυχία και την ενέργεια. Αλλά μην ακούτε εμένα, δοκιμάστε την και θα καταλάβετε!

info

www.supalimos.com