WELLNESS

Ελεάννα Λίμα: η personal trainer που εμπιστεύονται οι Νότιοι

Η Ελεάννα μπορεί να κάνει κάθε Νότιο να ασχοληθεί με τη γυμναστική, με έναν τρόπο που δεν αφήνει περιθώριο για επιφυλάξεις. Εμείς ήδη έχουμε ενθουσιαστεί μαζί της. 

Η εντυπωσιακή της εμφάνιση δε σε προετοιμάζει για το προσγειωμένο του χαρακτήρα της αλλά τέτοιες εκπλήξεις είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Η Ελεάννα είναι ταγμένη στον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία, με έναν αβίαστο τρόπο, παρά τις πολυάριθμες διακρίσεις της. 

Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, πρωταθλήτρια κολύμβησης, runner, personal trainer είναι μόνο μερικές από τις ιδιότητες της. Ο χαρακτήρας της και η συνολική της στάση απέναντι στον αθλητισμό και τη ζωή είναι, ωστόσο, είναι οι λόγοι που σε κάνουν να θες να την γνωρίσεις καλύτερα. Και γιατί όχι, ίσως τελικά, να δοκιμάσεις μερικές ασκήσεις. 

Δεν ξέρω πόσους ανθρώπους μπορεί κάποιος να γνωρίζει, που να ασχολούνται με την γυμναστική με έναν τρόπο ικανό να εκφράζει κάθε τύπο ανθρώπου, αλλά πιστεύω όχι πολλούς. Πάρε την Ελεάννα ως μια ωδή σε αυτές τις περιπτώσεις. Η ιστορία της ξεκινάει από την παιδική της ηλικία.

“Το είχα με τα αθλήματα από πολύ μικρή ηλικία, λόγω γονιδίων πιστεύω. Τόσο η μητέρα μου όσο και ο πατέρας μου (σσ  ο ποδοσφαιριστής Ντανιέλ Μπατίστα ) ο οποίος ασχολούνταν και ασχολείται με τον αθλητισμό, με ώθησαν προς αυτόν. Τώρα που το σκέφτομαι, η μητέρα μου ήθελε πιο πολύ να ασχοληθώ με τον πρωταθλητισμό και πάντα με συμβούλευε να προσπαθώ και να μην τα παρατάω, γιατί αν τα παρατούσα εκεί, θα τα παρατούσα και αργότερα στη ζωή μου. Ο πατέρας μου δε με προέτρεπε τόσο ενεργά. Γενικά, δεν ξέρω αν πλέον οι μεγάλοι αθλητές θέλουν να ασχοληθούν τα παιδιά τους με τον πρωταθλητισμό γιατί έχουν δει ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία, με την καταπόνηση του σώματος, το στρες και όλα αυτά.”

 “Ως παιδί, αρχικά επέλεξα να κάνω κολύμβηση και μπαλέτο που μου άρεσαν πολύ και τα έκανα παράλληλα. Κάποια στιγμή στη συνέχεια ασχολήθηκα με τη συγχρονισμένη κολύμβηση και τελικά συνέχισα με αυτή για 11 χρόνια πλέον, σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Ωστόσο, κάθε χρόνο προσπαθώ να δοκιμάζω ένα νέο άθλημα το οποίο θα είναι challenge για εμένα γιατί κυρίως είμαι αθλήτρια του νερού. Φέτος, ασχολούμαι και θέλω να έχω μία καλή απόδοση στο kick boxing.  Είναι πρόκληση να γίνω καλή σε ένα άθλημα που έχει να κάνει με πολεμική Τέχνη”.

Ο χαρακτήρας της και η φιλοσοφία της απέναντι στη γυμναστική και στις δυσκολίες που έχει συναντήσει στην καριέρα της, την έχουν διαμορφώσει ως επαγγελματία αλλά και ως άνθρωπο. Η ίδια τα αντιμετωπίζει όλα με ένα δικό της τρόπο, αφού έχει διαμορφώσει ένα δικό της σύστημα αξιών.

Δεν είμαι άνθρωπος που θα μου πει κάποιος ‘δε μπορείς να το κάνεις’ και εγώ θα πεισμώσω. Δεν λειτουργώ έτσι.  Προσπάθω να βγάζω από το μυαλό μου οτιδήποτε αρνητικό και να κάνω ότι μπορώ χωρίς να επηρεάζομαι από αυτά που ακούω. Όταν ήμουν μικρότερη, πολλές προπονήτριες ήταν σκληρές μαζί μου. Eπειδή είχα κυρίως Ρωσίδες προπονήτριες και όχι Ελληνίδες, είχαν έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης, αλλά ποτέ δεν αμφέβαλλα για εμένα. Επίσης, δεν είχα ποτέ κάποιο πρότυπο αθλητή στη ζωή μου αλλά και γενικότερα, εκτός μόνο από τους γονείς μου. Δεν είμαι άνθρωπος που έχει πρότυπα. Αν και χαμηλών τόνων, είμαι πολύ πειθαρχημένη και κάνω αυτό που είναι καλύτερο για εμένα”.

Όσο για το τι περιλαμβάνει μία τυπική της ημέρα; Το προγραμμα της δεν απέχει πολύ από αυτό που κάποιος θα περίμενε. Αγαπάει τον αθλητισμό, ο οποίος αποτελεί τον πηρύνα της καθημερινότητας της.

“Σε μία τυπική ημέρα μου, ξυπάνω πολύ νωρίς, 7 το πρωί, έχω κάποια ιδιαίτερα μαθήματα ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα βάλω δύο δικές μου προπονήσεις, της μίας ώρας, όπου συνδυάζω αερόβιο με ενδυνάμωση. Το μεσημέρι στο σπίτι θα κάνω κάποιες δουλειές γιατί ποτέ δεν κοιμάμαι -είμαι λίγο ψυχαναγκαστική με την καθαριότητα. Και τελειώνω από τα πάντα γύρω στις 20.30 το βράδυ, είναι σερί το πρόγραμμα μου.”

Τα τελευταία χρόνια είναι από τις πιο αγαπητές και δημοφιλείς personal trainers στα Νότια και όχι άδικα. Ένας από τους λόγους που ίσως εξηγεί την απήχηση της είναι ο συνδυασμός ψυχολογίας και άθλησης. Πιστεύει απόλυτα πως κάθε πρόγραμμα πρέπει να βασίζεται όχι μόνο στην φυσική κατάσταση κάθε ανθρώπου αλλά και στον χαρακτήρα του.

“Ασχολούμαι και ως personal trainer, με κόσμο αποκλειστικά από τα Νότια. Συνήθως, προσπαθώ να μην κάνω ένα στυλ άθλησης αλλά να εναλλάσω διάφορα πχ το πιλάτες με το τρέξιμο. Σχετικά με το τρέξιμο, έχω παρατηρήσει πως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος μου ζητάει να τρέξει αλλά σε εξωτερικό περιβάλλον. Οι άνθρωποι που δουλεύουν μέσα σε ένα γραφείο και είναι κλεισμένοι μέσα σε τέσσερις τοίχους, έχουν ανάγκη να γυμναστούν σε εξωτερικό περιβάλλον και βλέπω μετά το μάθημα, μεγάλη διαφορά στην ψυχολογία τους. Ιδανική περιοχή για στίβο είναι το γκολφ της Γλυφάδας”.

 

 

“Μεγάλο ρόλο για ένα σωστό πρόγραμμα εκγύμνασης παίζει η προσωπική επαφή και η χημεία ανάμεσα στον γυμναστή και στον άνθρωπο, κάτι που δεν αναφέρεται συχνά. Δεν γίνεται όλοι να ταιριάζουν με όλους. Εγώ με τους ανθρώπους που έχω αναλάβει, έχουμε ταιριάξει πολύ και θεωρώ πως αυτό τους δίνει ένα εξτρά κίνητρο ώστε να μη σταματήσουν. Το πιο θετικό σχόλοι που έχω ακούσει και πραγματικά αισθάνομαι όμορφα όταν μου το λένε, είναι πως ‘εξαιτίας σου, γυμνάζομαι αυτή τη στιγμή’. Αρκετοί άνθρωποι έρχονται σε εμένα για να γυμναστούν για πρώτη φορά στην ζωή τους και το βρίσκω κολακευτικό. Κάποιους τους έχω χρόνια και βλέπω πως πλέον γυμνάζονται και μόνοι τους και κάποιοι άλλοι θέλουν διαχρονικά καθοδήγηση.”

Οι λόγοι για να ασχοληθεί κάποιος με την φυσική του κατάσταση είναι πολλοί.  Η μόδα και οι celebrities εξακολουθούν να επηρεάζουν μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων ,όμως, η Ελέαννα βρίσκει έναν τρόπο – χωρίς να απορρίπτει αυτούς τους λόγους- να βάζει τα πράγματα στην αληθινή τους διάσταση.

“Σίγουρα, υπάρχει ακόμα κόσμος που κάνει γυμναστική για να βγει στην παραλία το καλοκαίρι με ένα πιο ωραίο σώμα. Δεν είμαι κατά σε αυτό,  δεν λέω όχι, όμως, δεν πρέπει να είναι το πρωταρχικό μέλημα. Πάντα πρέπει πρώτα να σκεφτόμαστε πως η άθληση ωφελεί την υγεία μας, έπειτα την ψυχολογία μας και τέλος δημιουργεί ένα όμορφο σώμα”.

 

Feel confident with #alphaskin & break your limits #giftedbyadidas #adidas #trainer #fitness #motivation #workout #hips #booty #exercise Photo credits: @panosgeorgiou

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleanna Lima (@eleannalima) στις

“Η γραμμωμένη κοιλιά και οι μεγάλοι γλουτοί είναι το πρότυπο σώματος της εποχής για τις γυναίκες. Για αυτό συνήθως δουλεύω πιο πολύ ασκήσεις για τα πόδια και τρέξιμο. Βέβαια, όταν κοπέλες μου λένε θέλω να αποκτήσω το σώμα της τάδε διασημότητας , η απάντηση που δίνω είναι πάντα ίδια, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για το δικό μας σώμα και μόνο. “

“Οι άνδρες και γυναίκες που κάνουν μαζί μου personal δεν έχουν μεγάλες διαφορές ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την άσκηση. Έχει να κάνει με τον άνθρωπο νομίζω. Αν έπρεπε να βρω μία διαφορά, θα έλεγα πως οι άντρες είναι συνήθως λίγο πιο πειθαρχημένοι.”

Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από την Ελέαννα και τα μαθήματα που τρέχει, μπορεις να την αναζήτησεις σε facebook και instagram.