WELLNESS

Για την Αννέτα Δελώτη το μασάζ δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη της σύγχρονης καθημερινότητας

Στον νέο της χώρο -που ονόμασε «Reset Point»- στη Γλυφάδα, η Αννέτα Δελώτη προσφέρει ένα συνδυασμό υπηρεσιών όπως το μασάζ, ο βελονισμός και η ρεφλεξολογία, δίνοντας νέο νόημα στην ολιστική θεραπευτική προσέγγιση.

Ο χώρος είναι ζεστός και φιλόξενος. Τα έντονα χρώματα κυριαρχούν στους τοίχους, όμως με έναν περίεργο τρόπο το αποτέλεσμα είναι τελικά χαλαρωτικό. Ήδη από την είσοδό σου στο φωτεινό διαμέρισμα της οδού Ζήνωνος στη Γλυφάδα, μια αίσθηση ηρεμίας σε προσκαλεί να αφήσεις πίσω σου τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου και να αφεθείς σε μια διαδικασία θεραπευτική και απολύτως αναζωογονητική.

Γνωρίζοντας την Αννέτα Δελώτη (και ακόμα περισσότερο βιώνοντας την εμπειρία των θεραπειών της) θα καταλάβεις ότι η προσωπικότητά της είναι λίγο πολύ σαν τα έντονα χρώματα που έχει επιλέξει για αυτούς τους τοίχους: Δυναμική και αεικίνητη, αλλά ταυτόχρονα γαλήνια και σίγουρη, θα σε κερδίσει από την πρώτη σας συνάντηση.

Ξεκίνησε από τη Συμβουλευτική Ψυχολογία, όμως σύντομα συνειδητοποίησε ότι αυτός ο τομέας δεν αρκούσε για να την κρατήσει σε εγρήγορση. Σπούδασε Ρεφλεξολογία, Κινέζικη Ιατρική και Βελονισμό στην Natural Health Science, την πρώτη σχολή εναλλακτικών θεραπειών στην Ελλάδα, ενώ ασχολήθηκε και με την Ολιστική Μάλαξη. Παράλληλα, δούλεψε για χρόνια ως θεραπεύτρια και πέρυσι αποφάσισε να σπουδάσει Τραυματολογία στο ανοιχτό πανεπιστήμιο του Καποδιστριακού Αθηνών, όπου λίγο αργότερα ολοκλήρωσε και τον κύκλο μαθημάτων του Health Coaching. Πιστεύοντας βαθιά στην έννοια της ολιστικής θεραπείας, είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι περνάει (στην κυριολεξία) από τα «μαγικά» χέρια της για να αντιμετωπίσει κάθε περίπτωση σφαιρικά και αποτελεσματικά.

Reset Point

Ο χώρος ονομάστηκε «Reset Point» ακριβώς γιατί η Αννέτα Δελώτη πιστεύει ότι μέσω του μασάζ, του βελονισμού και της ρεφλεξολογίας μπορεί κανείς να κάνει reset όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στο πνεύμα και, τελικά, συνολικά στη ζωή του.

«Για εμένα, ο κάθε θεραπευόμενος είναι εκείνη τη στιγμή ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου. Θα δω λοιπόν τι μπορώ να κάνω, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις μεθόδους στις οποίες έχω εκπαιδευτεί, προκειμένου να τον βοηθήσω».

«Με νοιάζει ο θεραπευόμενος να αισθάνεται καλά, να νιώθει υγιής και να νιώθει ευεξία. Δεν μπορώ λοιπόν να περιορίσω αυτό που κάνω σε μια συγκεκριμένη ιδιότητα. Μπορεί για παράδειγμα κάποιος να έρθει για αποκατάσταση ενός τραυματισμού μέσω ενδομυϊκού μασάζ και να δω ότι μαζί του πρέπει να δουλέψουμε και με βεντούζες ή με moxa (σ.σ.: βότανα που στην κινέζικη ιατρική χρησιμοποιούνται για να θερμάνουν συγκεκριμένα σημεία του σώματος). Η ρεφλεξολογία, από την άλλη, βοηθάει σε πολλά επίπεδα -και σωματικά και παθολογικά και μυοσκελετικά- ενώ ο ωτοβελονισμός είναι ιδανικός για να καταπολεμήσουμε εξαρτήσεις όπως το κάπνισμα αλλά και τις αϋπνίες. Επίσης υπάρχει ο ηλεκτροβελονισμός ο οποίος είναι πολύ αποτελεσματικός στο αδυνάτισμα, διεγείροντας το λεμφικό σύστημα και ταυτόχρονα αυξάνοντας τα επίπεδα της σεροτονίνης στον οργανισμό μας, βοηθώντας μας έτσι και στο κομμάτι της διατροφής».

«Άλλο σύνηθες παράδειγμα είναι το αυχενικό, στο οποίο βοηθάει πολύ ένας συνδυασμός ενδομυϊκού μασάζ με βελονισμό. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να λειτουργήσει ιδανικά σε διάφορα σωματικά προβλήματα, όπως σε τραυματισμούς ή ισχιαλγίες».

Το μασάζ στη σύγχρονη καθημερινότητα

Όπως εξηγεί η Αννέτα Δελώτη, το μασάζ δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως μια πολυτέλεια που χαρίζουμε στον εαυτό μας όταν βρισκόμαστε σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, ούτε ως μία έκτακτη ανάγκη όταν υποφέρουμε από κάποιον τραυματισμό. Αντιθέτως, μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα στο πόσο υγιείς, γεμάτοι ενέργεια και ευεξία νιώθουμε καθημερινά.

«Κάτι που λέω συχνά είναι ότι είναι καλύτερα να προλαμβάνεις, παρά να θεραπεύεις. Αποσυμφορώντας τους μυς, αυξάνουμε τη ροή κυκλοφορίας του αίματος, μειώνουμε την κατακράτηση υγρών και ενισχύουμε το ανοσοποιητικό. Έτσι, νιώθουμε μια συνολική ευεξία, μειώνουμε σίγουρα τους μελλοντικούς τραυματισμούς και προλαμβάνουμε εκφυλιστικές παθήσεις».

«Το κακό είναι ότι οι σημερινοί άνθρωποι συνηθίζουμε στον πόνο. Έρχονται εδώ συχνά εργαζόμενοι σε γραφεία ή γυναίκες που ασχολούνται συχνά με τις δουλειές του σπιτιού και όταν τους ρωτάω πού πονάνε, μου απαντάνε “πουθενά συγκεκριμένα, απλώς νιώθω λίγο πιασμένος εδώ”. Και μετά αρχίζουμε τη θεραπεία και βλέπω ότι πονάει στα ισχία, ότι πονάει στον αυχένα, παντού. Τον ρωτάω λοιπόν “Καλά, δεν έχεις πονοκεφάλους;” ή “Δεν μουδιάζουν τα χέρια σου;” και πάντα η απάντηση είναι “Α, τώρα που το λες, ναι! Αλλά το έχω συνηθίσει”. Ε, αυτό θεωρώ ότι είναι τεράστιο λάθος. Το να συνηθίζουμε να πονάμε δεν είναι φυσιολογικό».

Πόσο συχνά πρέπει όμως να κάνεις αυτού του είδους τις θεραπείες, για να δεις αποτέλεσμα; «Αυτό εξαρτάται από την περίπτωση. Όταν μιλάμε για αποκατάσταση από έναν τραυματισμό, μπορεί να χρειάζεται να βρεθούμε και δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Όταν θέλουμε απλώς να αποσυμφορήσουμε το σώμα μας και να το αναζωογονήσουμε, μπορεί η συνάντηση να γίνεται μία φορά την εβδομάδα ή και λιγότερο συχνά. Όλη η προσέγγιση εδώ είναι εξατομικευμένη» λέει η Αννέτα Δελώτη. «Οι ολιστικές θεραπείες είναι ένας φυσικός τρόπος βοήθειας για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής, που επιβαρύνουν τόσο τη σωματική, όσο και την πνευματική μας υγεία. Αν λοιπόν θέλετε να νιώσετε την ευεργετική δράση των ολιστικών θεραπειών, τότε το επόμενο ραντεβού σας είναι στο Reset Point».

 

Οι συνεδρίες στο Reset Point γίνονται μόνο κατόπιν ραντεβού. Τηλ επικοινωνίας: 6989780373

www.resetpoint.gr