WELLNESS

Γλυπτική προσώπου με φυσικό τρόπο: Η τεχνική που κατέκτησε το Χόλιγουντ τώρα και στα Νότια Προάστια

Η Έστερ και η Βασιλική εφαρμόζουν την παγκόσμια τάση στην φυσική αναζωογόνηση του προσώπου στο χώρο τους στην Βούλα και τη Καλλιθέα.

H γλυπτική είναι η τέχνη της ευφυίας είχε πει κάποτε ο Pablo Picasso. Και είχε δίκιο. Και να φανταστείτε ότι δεν ήξερε για την ευφυή και εντυπωσιακά αποτελεσματική τεχνική της γλυπτικής προσώπου με φυσικό τρόπο, μία τεχνική που ακολουθεί την τάση για φυσική αναζωογόνηση, ανανέωση και αντιμετώπιση της φθοράς του χρόνου.

Το λεγόμενο Sculptural Face Lifting είναι μία τεχνική ειδικών μαλάξεων προσώπου που έχει κατακτήσει το Χόλιγουντ, αλλά και όλο τον κόσμο, σταρ όπως η Meghan Markle ορκίζονται σ’ αυτό και πριν από περίπου ένα χρόνο ήρθε και στην Ελλάδα. Ρώτησα λοιπόν και έμαθα που μπορώ να το κάνω όχι απλά στην Αθήνα αλλά συγκεκριμένα στα νότια προάστια και η απάντηση ήταν ξεκάθαρη:

Η Έστερ Νάχμαν στη Βούλα (από Αττική οδό έρχεστε και από τα βόρεια) και η Βασιλική Μαρασλή στις Τζιτζιφιές είναι εκείνες  που έχουν εκπαιδευτεί, πιστοποιηθεί και έχουν την εμπειρία αυτής της νέας θαυματουργής τεχνικής που βοηθάει στη αποτελεσματική λείανση των ρυτίδων μας.

«Η γλυπτική προσώπου είναι μια εντυπωσιακή εναλλακτική τεχνική φυσικού lifting και αναζωογόνησης χωρίς πόνο και χωρίς τις παρενέργειες των ενέσεων και της πλαστικής χειρουργικής, που εμπνεύστηκε και ανακάλυψε ο ρωσοεβραίος Yakov Gershkovich, από τον οποίο εκπαιδευτήκαμε και εμείς», μου εξηγεί η Βασιλική.

Όμως η δημοσιογραφική μου περιέργεια πριν αφεθώ στα μαγικά τους χέρια με ωθεί στην επόμενη ερώτηση: Που στηρίζεται αυτή η τεχνική;

«Στους μυς. Είναι σαν να κάνεις γυμναστική στο πρόσωπο όπως ακριβώς κάνεις γυμναστική στο σώμα σου φροντίζοντας τους μυς σου να είναι σφριγηλοί και να πετύχεις καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και οξυγόνωση ακριβώς το ίδιο κάνεις και στο πρόσωπο», μου ξεκαθαρίζει η Βασιλική.  Έτσι λοιπόν όπως η γυμναστική συσφίγγει το σώμα έτσι και το Sculptural Face Lifting κάνει επανατοποθέτηση του σχήματος του προσώπου και όπως μου λένε έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στα οιδήματα ειδικά στην φάση της προεμμηνόπασης και της εμμηνόπαυσης μίας γυναίκας. «Και το πρώτο όρατο αποτέλεσμα είναι ένα πρόσωπο που φαίνεται πιο ξεκούραστο». Eίναι η εν τω βάθει μάλαξη που έχει σαν αποτέλεσμα την ανόρθωση του προσώπου, την επαναφορά του σχήματός του και τη μείωση των οιδημάτων.

Όπως μάθαμε η τεχνική του Sculptural Face Lifting αποτελείται από δύο συμπληρωματικές τεχνικές:


Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει επιδέξιους χειρισμούς σε όλο το πρόσωπο. Η γλυπτική στους μυς επιτυγχάνεται με τη μάλαξη σε όλη την επιφάνεια του δέρματος.

Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει τεχνικές μαλάξεων μέσα από τη στοματική κοιλότητα (με αποστειρωμένα γάντια). Με αυτό τον τρόπο τονώνονται οι μύες του προσώπου ταυτόχρονα εσωτερικά και εξωτερικά.

Σε πόσες συνεδρίες βλέπει κάποια γυναίκα αποτέλεσμα; «Από 6 έως 10 ανάλογα τις ανάγκες της επιδερμίδας και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Συνήθως οι 8 συνεδρίες είναι ο ιδανικός αριθμός.

Και μετά από περίπου 1 μήνα απλά θα κάνει μία συνεδρία για συντήρηση του αποτελέσματος. Αν για κάποιο λόγο κάποια δεν προλαβαίνει να κάνει την μηνιαία συντήρηση, μπορεί να κάνει ανά εξάμηνο ή ετησίως έναν κύκλο συνεδριών». Αν για παράδειγμα έχετε να πάτε σε ένα reunion παλιών συμμαθητών, ένα γάμο και θέλετε να είστε λαμπερή και αναζωογονημένη, αυτό μπορεί να είναι μία καλή αφορμή για να κάνετε μία αναμνηστική συνεδρία ή να ξεκινήσετε έναν ακόμα κύκλο συντήρησης των αποτελεσμάτων αυτής της μαγικής τεχνικής προσώπου. Και λέω «μαγικής» γιατί το τελικό αποτέλεσμα διατηρείται σε βάθος χρόνου.

Έτσι λοιπόν αφέθηκα στα μαγικά χέρια της  Έστερ και της Βασιλικής και μετά από μία απολαυστική ώρα δεν ήθελα να σταματήσουν. Ωστόσο όταν ολοκλήρωσα την πρώτη συνεδρία Sculptural, το πρόσωπό μου είχε μια λάμψη και μια φρεσκάδα εντυπωσιακή ενώ  ένιωθα το κεφάλι μου ελαφρύ σαν πούπουλο. Επιπλέον,  η επιδερμίδα μου έδειχνε  πιο σφριγηλή και το σχήμα του προσώπου μου πιο «μαζεμένο», ως αποτέλεσμα της σύσφιξης που κάνει η συγκεκριμένη τεχνική. Όπως, μάλιστα, μου εκμυστηρεύτηκε η Έσθερ, «μία πελάτισσα όταν ήρθε να κάνει Sculptural στο πρόσωπο, είχε πόνους στο σώμα, μόλις τελείωσε την συνεδρία μου αποκάλυψε ότι ήταν σαν να έκανε μασάζ σε όλο της το σώμα».

Στην Ελλάδα την τεχνική του Sculptural Face Lifting την εφαρμόζουν μόνον 16 εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι θεραπευτές ανάμεσα στους οποίους η Βασιλική και η Έσθερ που θα τις βρείτε  στα νότια προάστια.

Κλείστε το ραντεβού σας για Sculptural Face Lifting

Έστερ Νάχμαν
Λεωφ. Βουλιαγμένης 62, Βούλα
τηλέφωνο: 6946097568

Βασιλική Μαρασλή
Αργοστολίδου 67, Μοσχάτο

τηλέφωνο: 2109411890. 6974730821

Φωτογράφος: Αντωνία Κουνιά