WELLNESS

Η γυμναστική δεν θα είναι ποτέ ξανά βαρετή

Μία προπόνηση στο Workout Hall θα σε πείσει ότι η γυμναστική είναι περισσότερο μέρος της καθημερινότητάς σου απ’ ό,τι νομίζεις.

Μπορεί να φαίνεται πολύ απλοϊκό όλο αυτό σαν σκέψη αλλά ακριβώς σε αυτό στηρίζεται η θεωρία του Workout Training. Στο να γυμνάζεσαι με τρόπο που γνωρίζει ήδη το σώμα σου στην καθημερινότητά του. Με τρόπο που έρχεται και κουμπώνει πλήρως στην αρμονία του σώματός σου και δεν το βγάζει από αυτή.

Γιατί ενδεχομένως να έχεις συνηθίσει τη γυμναστική σε όλα αυτά τα μηχανήματα που προσπαθούν να μιμηθούν την καθημερινότητα. Αλλά ποτέ δεν γίνεται να την φτάσουν γιατί ακριβώς έρχεται ένα μηχάνημα, με τους δικούς του νόμους, να σου επιβάλει μία κίνηση την οποία ενδέχεται να μην έκανες ποτέ στη ζωή σου. Τουλάχιστον όχι σε αυτή την κλίση ή με αυτό το βάρος ή σε αυτή τη στάση. Προσπάθησε να σκεφτείς πότε έκανες τελευταία φορά την κλασική κίνηση του πεκ ντεκ κάπου εκτός γυμναστηρίου. Θα σου πω εγώ. Ποτέ και πουθενά.

Έχω παρακολουθήσει αρκετές προπονήσεις στο Workout Hall και σε όλα τα τμήματα. Από τον χώρο του box και του kickbox, στο κλειστό του μπάσκετ και στον νέο εξωτερικό χώρο που δημιουργήθηκε αυτό το καλοκαίρι για τις ανάγκες των προπονήσεων.

Ένας στίβος με πιστοποιημένο tartan περιμετρικά του κτιρίου από πολύ καλό υλικό ώστε η προπόνηση να περιλαμβάνει μερικά χιλιόμετρα. Αλλά και μία εξωτερική αίθουσα 1000τ.μ., προέκταση των όσων εντυπωσιακών υπάρχουν εντός του κτιρίου, σε ύψος 13 μέτρων. 

Με την έκταση του Workout Hall, οι δυνατότητες σε επέκταση και νέα πράγματα μοιάζουν απεριόριστες και γι’ αυτό κάθε μερικούς μήνες βλέπουμε και κάτι καινούριο.

Αυτή όμως η προπόνηση που με έχει κερδίσει όπως και τον περισσότερο κόσμο, είναι το Workout Training.

Σε έναν χώρο που σε πωρώνει από την πρώτη στιγμή γιατί θυμίζει στρατιωτικό bootcamp και φροντίζει με τα σχοινιά που κρέμονται από την οροφή, τις γιγαντιαίες μπάλες, τις μπάρες, τα μονόζυγα και τα λάστιχα να σε προϊδεάσει για όσα ωραία θα ζήσεις εκεί μέσα. Το σημαντικό για εμένα είναι ότι κάθε ένας που έβλεπα να συμμετέχει στις προπονήσεις, όσο κι αν κουραζόταν, όσα κιλά ιδρώτα κι αν μάζευε στη φανέλα, φαινόταν να το διασκεδάζει.

Και πώς να μην το διασκεδάσεις όταν υπάρχουν δεκάδες δυνατότητες καθημερινά; Όταν το πρόγραμμα αλλάζει κάθε μέρα; Όταν η μία μέρα σε βρίσκει να τρέχεις με την πολύ πρωινή δροσιά;

Όταν η άλλη άλλη μέρα σε βρίσκει να κουβαλάς σακιά στην πλάτη και η επόμενη να περπατάς στα χέρια;

Κι είναι όλοι σε πανηγυρικό κλίμα. Ειδικά οι κοπέλες. Οι οποίες αλήθεια φαίνονται να έχουν ανακαλύψει έναν ολόκληρο κόσμο γυμναστικής και αισθάνονται πανευτυχείς που δεν είναι αναγκασμένες να δουν για όλη μια φορά το ίδιο step, το ίδιο ποδήλατο του spinning, τα ίδια βαράκια προπόνησης.

Ακόμα όμως πιο σημαντικό κι από το fun element είναι το γεγονός ότι η αλλαγή που βλέπεις στο σώμα σου είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Γιατί το σώμα σου γυμνάζεται συνολικά, το σώμα σου γυμνάζεται φυσικά, το σώμα σου γυμνάζεται όπως πρέπει.

Υπάρχουν τρία τμήματα προπόνησης. Και στα οποία προχωράς όταν είσαι έτοιμος. Βλέπεις μπορεί η αίθουσα των προπονήσεων να είναι διαρκώς γεμάτη κόσμο αλλά αντίστοιχα πολλοί ανήκουν και στο προπονητικό team και υπό τις οδηγίες του Ευγένιου είναι από πάνω σου για να σε βοηθήσουν να κάνεις σωστά τις ασκήσεις, να σε διορθώνουν όταν χρειάζεται, να σου δίνουν το κατάλληλο boost την ώρα που το χρειάζεσαι για να προσπαθήσεις ακόμα περισσότερο.

Τα παλαιάς κοπής γυμναστήρια είναι εκείνα που έδωσαν στον πολύ κόσμο την εντύπωση ότι η γυμναστική είναι μια αγγαρεία που μας την έχει επιβάλει η κοινωνία για να είμαστε αποδεκτοί. Και είναι ευτυχία που ολοένα και περισσότεροι βρίσκουν διέξοδο στη γυμναστική και τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Το Workout Hall βρήκε τον τρόπο να κάνει όλο αυτό το lifestyle τόσο διασκεδαστικό όσο είναι και αποτελεσματικό.

Δοκίμασέ το κι εσύ και θα δεις…