WELLNESS

Το Holmes Place Γλυφάδας έχει μετατρέψει το τρέξιμο σε επιστήμη

Αν αναρωτιέσαι γιατί τόσοι Γλυφαδιώτες τελευταία φοράνε τα αθλητικά τους και τρέχουν πρωινιάτικα στους δρόμους και τις πλατείες, τότε η απάντηση βρίσκεται στο Holmes Place Glyfada και στο Glyfada Run του. 

Αν βρεθείς Τρίτη ή Πέμπτη πρωί στην πλατεία Εσπερίδων, θα δεις κόσμο και κοσμάκη να έχει φορέσει τα αθλητικά του παπούτσια, τις φόρμες του και να κάνει διατάσεις. Μετά από λίγο ξεκινάνε, όλοι μαζί σαν ομάδα, και παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Holmes Place της Γλυφάδας, το οποίο έχει βαλθεί να κάνει όλους τους νότιους να απολαμβάνουν την παρέα και την άσκηση με στόχο την υγεία, την χαρά και την ευεξία.

Εμείς μιλήσαμε με τον club manager Διονύση Καραπάνο για να μάθουμε επιτέλους τι τρέχει.

“To Glyfada Run είναι η πιο πρόσφατη ενέργεια του Holmes Place Glyfada- πρόκειται ουσιαστικά για μια outdoor προπόνηση που κάνουμε μέσα στους δρόμους της Γλυφάδας και έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα. Ξεκινάμε από την Reception του Holmes Place, κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 10 η ώρα το πρωί. Μπορούν να συμμετέχουν και μέλη και μη μέλη. Όποιος επιθυμεί μπορεί να έρθει, αρκεί να φορά τα αθλητικά του παπούτσια. Είναι μια ενέργεια που κάνουμε για να ευχαριστήσουμε την τοπική κοινωνία η οποία από την πρώτη στιγμή που ανοίξαμε μας στήριξε και έχει δείξει αφοσίωση σε εμάς.”

Φωτό: Νίκος Κατσαρός

Ναι καλά κατάλαβες. Δεν είναι ανάγκη να είσαι μέλος για να πάρεις μέρος, αρκεί να είσαι 10 η ώρα στην reception του club. Από εκεί ξεκινάει η ομάδα μαζί με τον εξειδικευμένο trainer μέχρι την πλατεία Εσπερίδων όπου κάνουν μία στάση για μερικές διατάσεις και μετά πάλι πίσω.

Όμως οι δράσεις γύρω από το τρέξιμο δεν σταματούν εδώ. Το Holmes Place έχει αναπτύξει μια ολιστική προσέγγιση σε ό,τι αφορά το Running, το οποίο έχει σκοπό την εκπαίδευση του κάθε μέλους σε όλα τα θέματα που αφορούν το τρέξιμο με τελικό σκοπό να είναι πανέτοιμος να κατέβει σε οποιονδήποτε αγώνα. Όλη αυτή η φιλοσοφία φαίνεται και στην παρακάτω πυραμίδα.

https://lh5.googleusercontent.com/kiYJBs8gjNfVt7BQNLlvI97n9dtDSVajIf0woLnhGCRt-PU4Y1rlgVxSJtVDPW53AVxERPfRwViIqaEYOC6PMUOnIpLRqc_3Kntjmof7tm4pm6l-I7RZ8r8igTMQVfe_Fbd6EHMA

“Όποιος θέλει να ξεκινήσει να τρέχει πρέπει να μάθει να το κάνει σωστά. Μας ενδιαφέρει η τεχνική πάνω στο τρέξιμο για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Στην βάση της πυραμίδας είναι το πρώτο στάδιο όπου το κάθε μέλος περνάει από έναν πελματογράφο. Εκεί βλέπουμε την στάση του σώματος και τον τρόπο που πατάει στο έδαφος. Παίζει τρομερό ρόλο αυτό ώστε να διορθώσουμε τυχόν λάθη. Το επόμενο στάδιο είναι να βγάλουμε για τα μέλη μας ένα πρόγραμμα 10 εβδομάδων όσον αφορά την τεχνική στο τρέξιμο και την φυσική κατάσταση. Επίσης γίνεται ενδυνάμωση των μυών που χρειάζονται για το τρέξιμο, δηλαδή τα πόδια, τους ώμους και τον κορμό.

Παράλληλα ξεκινάμε με indoor running πάνω στον διάδρομο όπου είναι πιο ελεγχόμενο. Μετά σειρά έχει και το outdoor running με συμμετοχή στο Glyfada Run, αλλά και κάθε Σάββατο έχουμε προπόνηση για τα μέλη μας στο στάδιο πίσω από το Holmes Place πάλι με εξειδικευμένο trainer. Τέλος τα μέλη είναι έτοιμα να επιλέξουν τον πρώτο τους αγώνα εκτός club το οποίο είναι και η κορυφή όλου αυτού του ταξιδιού”.

Όπως θα έχεις παρατηρήσει κι εσύ ο κόσμος τρέχει όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Σχεδόν κάθε σαββατοκύριακο έχει αγώνα όπου μαζεύεται αρκετός κόσμος και αυτό γιατί πάνω από όλα είναι κάτι απλό. Βάζεις απλά τα παπούτσια σου και τρέχεις. Μετά το τέλος της διαδρομής νιώθεις ευεξία και έχεις ένα υπέροχο συναίσθημα. Αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία της Holmes Place και γι’ αυτό προσπαθούν να προσφέρουν ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από το running και indoor αλλά και outdoor.

Αυτή δεν είναι η μοναδική outdoor εμπειρία που προσφέρει το club. Εκτός από outdoor running, υπάρχει και outdoor cycling,  swimming αλλά και hiking όπου μία φορά τον μήνα πηγαίνουν στον Υμηττό, στην Πάρνηθα ή στην Πεντέλη. Επίσης μέσα στο καλοκαίρι πηγαίνουν όσοι θέλουν και για Sup. Το motto άλλωστε του Holmes Place είναι “Enjoy the journey” όπου το κάθε μέλος μπαίνει σε μια διαδικασία και έχει την ευκαιρία να βρει τι είναι αυτό που του ταιριάζει, να διαλέξει και να ακολουθήσει τον δικό του προορισμό και πορεία προς την ευεξία του.

Όπως θα έχει παρατηρήσει αναφέρομαι στο Holmes Place ως club και όχι ως γυμναστήριο. Βλέπεις οι παροχές οι οποίες προσφέρει (από υπερσύγχρονους χώρους εκγύμνασης, πλήρως εξοπλισμένους χώρους spa και indoor/ outdoor πισίνα, μέχρι το HolmesPlaceCafé με τα υπέροχα smoothies και τις λοιπές υγιεινές επιλογές) αλλά και η εν γένει φιλοσοφία με την οποία λειτουργεί, το μετατρέπει σε κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό -έστω φουλ design και με υπέροχους χώρους που δεν σου κάνει καρδιά να τους αφήσεις- γυμναστήριο.

Όπως μας εξηγεί και ο Διονύσης “Ένα μέλος πέρα από την άσκηση και τις πάρα πολλές υπηρεσίες που έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει μέσα στον χώρο, μπορεί επίσης να βρει παρέες και να κοινωνικοποιηθεί. Και αυτή είναι η φιλοσοφία της Holmes Place. Προωθούμε την υγεία, την ευεξία και θέλουμε κάθε ένα μέλος να βάλει αυτές τις αρχές στην ζωή του και στην καθημερινότητα του. Με λίγα λόγια θέλουμε η γυμναστική να γίνει τρόπος ζωής των μελών μας”.

Και αυτό είναι που κάνει το Holmes Place να ξεχωρίζει. Αν θέλεις να τρέξεις και δεν ξέρεις τι να κάνεις, τώρα έχεις την απάντηση και γνωρίζεις τον προορισμό.

*Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Holmes Place Glyfada, στο τηλέφωνο 210- 9690096.και στο www.holmesplace.gr