WELLNESS

Υαλουρονικό για λάμψη πριν τις γιορτές!

Συναντήσαμε τον Γλυφαδιώτη Πλαστικό Χειρουργό Ιωάννη Γιαννά και μας έδωσε τις κατατοπιστικότερες απαντήσεις για τη θεραπεία που μπορεί να αναδείξει την καλύτερη εκδοχή μας στις φετινές γιορτές.

Τα Χριστούγεννα και η εορταστική περίοδος είναι πλέον εδώ και οι σκέψεις για δώρα στους αγαπημένους μας έχουν ήδη ξεκινήσει να είναι στο μυαλό μας. Μήπως όμως ήρθε η στιγμή  να φροντίσεις για το προσωπικό σου δώρο άμεσα και να χαρίσεις στο πρόσωπό σου σφριγηλότητα, αληθινή λάμψη και νεανικό δέρμα με τα αναίμακτα «όπλα» της σύγχρονης ιατρικής κοσμετολογίας;

Συναντήσαμε τον Γλυφαδιώτη Πλαστικό Χειρουργό Ιωάννη Γιαννά και μας έδωσε τις κατατοπιστικότερες απαντήσεις για τη θεραπεία που μπορεί να αναδείξει την καλύτερη εκδοχή μας στις φετινές γιορτές. Μάθε λοιπόν περισσότερα για τις θεραπείες με υαλουρονικό οξύ.

Το πρώτο που χρειάζεται να ξέρεις είναι ότι υαλουρονικό οξύ είναι κάτι που υπάρχει στους ιστούς μας κάτω από την επιδερμίδα μας. Είναι αυτό που φυλακίζει την υγρασία διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τον όγκο του προσώπου.  Αυτό όμως δεν είναι το μόνο που χρειάζεται να ξέρεις.

Οι ερωτήσεις  και κυρίως οι απαντήσεις από τον Πλαστικό Χειρουργό Ιωάννη Γιαννά  που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις γιατί οι θεραπείες αντιγήρανσης  με υαλουρονικό οξύ είναι από τις πλέον δημοφιλείς.

Γιατί το χρειάζεσαι;

Καθώς τα χρόνια περνούν, η περιεκτικότητα του δέρματος μας σε υαλουρονικό οξύ,  το οποίο είναι σημαντικό για την ενυδάτωση του δέρματος, μειώνεται. Οι σμηγματογόνοι αδένες που παράγουν σμήγμα γίνονται λιγότερο παραγωγικοί και ως εκ τούτου το δέρμα μας γίνεται πιο ξηρό και αφυδατωμένο. Ταυτόχρονα χάνει λίπος, με αποτέλεσμα η όψη του να δείχνει ισχνή, ο αριθμός των αιμοφόρων αγγείων του να μειώνεται και να χάνει το νεανικό του χρώμα και λάμψη. Παράλληλα ενώ αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν, η βαρύτητα συνεχίζει το έργο της τραβώντας το δέρμα προς τα κάτω και δημιουργώντας πτυχώσεις. Αυτά τα προβλήματα μπορεί σε ένα βαθμό να αποκαταστήσουν οι ενέσιμες θεραπείες με υαλουρονικό οξύ.

Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται για να γεμίσεις τις ρυτίδες;

Πράγματι μπορεί να γεμίσει τις ρυτίδες στο πρόσωπο. Πιο συγκεκριμένα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις ρυτίδες ή τις γραμμές μετώπου και συνοφρύωσης, στο τόξο των φρυδιών και στην περιοχή γύρω από τα μάτια που εμφανίζεται το γνωστό «πόδι χήνας», στις ρινοχειλικές αύλακες, στις ρυτίδες καπνιστή, χαμόγελου, θλίψης και στις ρυτίδες των χειλιών.

Κλείστε online ραντεβού με τον Πλαστικό Χειρουργό κο Γιαννά

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει όγκο;

Ναι μπορεί! Συνήθως χρησιμοποιείται για να δώσει όγκο σε χείλη και αύξηση όγκου στο πηγούνι αλλά και στα ζυγωματικά εξασφαλίζοντας απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Μπορεί να εφαρμοστεί και στα πλαίσια μεσοθεραπείας σε όλο το πρόσωπο εξασφαλίζοντας συνολικά αναζωογόνηση και όγκο στο πρόσωπο. Η μεσοθεραπεία γίνεται με μικρές ενέσιμες εγχύσεις σε διάφορα σημεία του προσώπου και είναι σχεδόν ανώδυνη. Φυσικά όταν το υαλουρονικό συνδυάζεται με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες μπορεί να δώσει αποτέλεσμα θεαματικής αναζωογόνησης στο πρόσωπο.

Απαιτούνται επαναλήψεις;

Ανάλογα με το πού και πώς εφαρμόζεται, η διάρκεια του αποτελέσματος αλλάζει. Ακόμα όμως και μία θεραπεία αρκεί για να δώσει αποτέλεσμα. Γενικά το αποτέλεσμα που δίνει το υαλουρονικό οξύ έχει μια διάρκεια που φτάνει από έξι μήνες έως τον 1,5 χρόνο. Επίσης σε συνδυασμό με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες μπορεί να εξασφαλίζει αποτέλεσμα που μπορεί να μοιάζει με απόλυτα φυσικό lifting.

Σε ποια ηλικία μπορείς να το ξεκινήσεις;

Σε οποιαδήποτε ηλικία εφόσον υπάρχουν ρυτίδες ή γραμμές που ενοχλούν. Γιατί εκτός από τις ρυτίδες γήρανσης, υπάρχουν και οι ρυτίδες έκφρασης. Για παράδειγμα ρινοχειλικές αύλακες μπορεί να έχει ακόμα και μια εικοσάχρονη λόγω της ανατομίας του προσώπου της και αυτό να την ενοχλεί στην εικόνα της ενώ είναι κάτι που εύκολα μπορεί να διορθωθεί με τη συγκεκριμένη θεραπεία. Επίσης άτομα που καπνίζουν και εκτίθενται στον ήλιο έχουν συνήθως πρόωρη γήρανση και χρειάζονται θεραπεία σε πιο μικρή ηλικία. Γενικά ο κανόνας που ισχύει είναι ότι δεν αφήνουμε τις ρυτίδες να βαθύνουν για να απευθυνθούμε στον πλαστικό. Δρούμε προληπτικά.

Γιατί να την προτιμήσεις;

Μεταξύ άλλων επιλογών για τη διόρθωση των ρυτίδων και των πτυχώσεων, τα εμφυτεύματα δέρματος που περιέχουν υαλουρονικό οξύ είναι η πιο δημοφιλής επιλογή διότι μειώνουν αποτελεσματικά τα σημάδια γήρανσης και ενυδατώνουν τους ιστούς. Επίσης η θεραπεία δεν περιέχει καμία επιπρόσθετη τοξίνη που να επιδρά και να παγώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.  Η θεραπεία είναι γρήγορη και βολική και το αποτέλεσμα φαίνεται άμεσα και είναι απόλυτα φυσικό και με μεγάλη διάρκεια. Επίσης η εύκολη και γρήγορη θεραπεία με υαλουρονικό σου επιτρέπει αμέσως μετά την εφαρμογή του να συνεχίσεις κανονικά τις δραστηριότητες σου χωρίς ιδιαίτερη ενόχληση.

O Ιωάννης Γιαννάς, MD, FRCS(Eng), FRCS(Plas), FEBOPRAS,  είναι Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός και διατηρεί ιατρείο  στη Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 63 (5ος όροφος)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.athensplasticsurgery.gr, ή καλέστε στο τηλέφωνο 210 89 43 033.