WELLNESS

Κάντε prive yoga με την παρέα σας

Το Ananta Yoga & Fusion Shala, ο ζεν πολυχώρος των νοτίων προαστίων στην Άνω Γλυφάδα, ξεκινάει με κάτι νέο -μετά από ‘απαίτηση’ του κοινού- στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας του, προσφέροντας prive μαθήματα yoga και όχι μόνο σε ένα περιβάλλον που θυμίζει εστέτ σαλόνι σπιτιού και σε προδιαθέτει να το μετατρέψεις σε όαση από το στρες της καθημερινότητάς σου.

 

‘To κοινό ήταν που με οδήγησε σε αυτή την απόφαση’, δηλώνει σχετικά η ιδιοκτήτρια του χώρου, Έφη Καραπιπέρη. Επισημαίνοντας ότι ‘Ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας ο κόσμος ερχόταν και με ρωτούσε αν μπορούσε να κάνει yoga (ashtanga, hatha, aerial antigravity, iyengar) και τα υπόλοιπα μαθήματά μας (π.χ. pilates, fitness, barre a terre, dance) αποκλειστικά με την παρέα του. Οπότε και ξεκίνησαν να έρχονται φίλες μαζί, ζευγάρια ή μητέρες με τα παιδιά τους. Το κλίμα σε εμάς ήταν εξαρχής παρεΐστικο’.

Κάτι απολύτως λογικό αν σκεφτείς ότι το αρχικό όραμα της Έφης, που είναι διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, πίσω από την δημιουργία του Ananta ήταν ακριβώς το να μπορεί να δημιουργήσει ένα ζεστό, ζεν και φιλόξενο χώρο που να μην θυμίζει σε τίποτα τις απρόσωπες αίθουσες των γυμναστηρίων στις οποίες και εκείνη πήγαινε πριν και στον οποίο να μπορεί να κάνει, η ίδια και οι φίλες της, πρακτική yoga, αλλά και άλλα είδη training σε ένα χώρο μαζί με 4-8 άτομα.

Προφανώς τα κατάφερε αφού το κοινό όχι μόνο αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το Ananta (σ.σ. στα σανσκριτικά σημαίνει Άπειρο ή Αιωνιότητα), αλλά το αισθάνθηκε τόσο δικό του μέρος ώστε ερχόταν αρκετή ώρα πριν την προπόνησή του και έμενε αρκετή ώρα μετά.

”Αισθάνομαι ότι κάθε πελάτης είναι καλεσμένος στο σπίτι μου. Και χαίρομαι όσο τίποτα άλλο όταν έρχονται και μου λένε κάτι που ένοιωθα και εγώ η ίδια, ότι ‘ Είναι η πρώτη φορά που δεν βαριόμαστε να κάνουμε γυμναστική. Ανυπομονούμε να φτάσει η μέρα για να έρθουμε’.

Η Έφη αντιμετώπισε εξαρχής τις πελάτισσές της περισσότερο ως φίλες και το κυριότερο, ακούγοντας τες και εκπληρώνοντας τις επιθυμίες τους εμπλουτίζοντας το Ananta με διάφορα άλλα είδη άσκησης .

Η σημαντικότερη αλλαγή αυτή τη χρονιά είναι η δυνατότητα για prive μαθήματα σε τάξεις των 3-6 ατόμων από τους συνολικά επτά έμπειρους καθηγητές που διδάσκουν εδώ. Καθώς επίσης η πρακτική τμημάτων της Hatha με τη συνοδεία μουσικού οργάνου, yoga στα αγγλικά, workshops, και η δυνατότητα, μετά από την προπόνηση, -κατόπιν ραντεβού- αποθεραπείας με μασάζ (Thai, Ayuverda, siatsu, sport, prenatal) προς αποφυγή τραυματισμών.

Το yoga kids & το Aerial yoga kids, όπως και το ειδικό τμήμα prenatal, θα συνεχιστούν λόγω της μεγάλης περσινής απήχησης.

Επίσης, ξεκινά και το τμήμα mum & baby yoga που βασίζεται στην παράδοση που υπάρχει σε αρκετά μέρη της Ινδίας με τις μητέρες να κάνουν καθημερινά απλές κινήσεις yoga και μασάζ στα μωρά τους προκειμένου να ενισχύσουν την υγιή σωματική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των μωρών αλλά και τη συναισθηματική σχέση μεταξύ τους.

Εντός του χώρου θα βρείτε συλλογή ρούχων ειδικά σχεδιασμένα για γιόγκα από την Έφη, επιλεγμένα κοσμήματα και αξεσουάρ με το ίδιο concept, καθώς και φυτικά καλλυντικά Αλόης.

Info-Κονίτσης 12, Γλυφάδα, τηλ. 2130-292332, www.anantayoga.gr